|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 127128129130131 242> |
Автор | |||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mu rece:"Ostavi gi mrtvite da gi pogrebuvaat svoite mrtovci.A ti odi i propovedaj go Bozjoto Carstvo". Luka 9;60 "A ti odi i propovedaj go Bozjoto Carstvo" mu se obraka na covek bez posebno iskustvo (znaci Gospod go ovlastuva) i ne mu naglasuva so pomos na "svetite otci". |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne moze nekoj da propoveda za Bozjeto Carstvo ako ne znae nisto za toa. Zatoa vo Luka 9:60 pisuva vaka:
No Isus mu rece: Ostavi gi mrtvite da gi zakopuvaat svoite mrtovci, a ti VRVI PO MENE i propovedaj go carstvoto Bozjo. Znaci toj covek trebalo da stane ucenik na Hristos i da go propoveda Carstvoto Bozjo, a ne da trgne sam da propoveda sto ke mu tekne bez Isus |
|||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Taka e! Zborot mi e deka sekoj sledbenik Hristov moze da propoveda za Bozjoto Carstvo. Ako e nekoj Marksist normalno e deka ja poznava sustinata na marksizmot. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ma nemoj, toa po vase arogantno tolkuvanje a da ne vadis od kontekst tuku da napises se kako e vo Biblijata 14 И како што Мојсеј ја издигна змијата во пустината, така треба да биде издигнат Човечкиот Син, 15 та секој, кој верува во Него да не загине, но да има вечен живот. 16 Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој, кој верува во Него, да не загине, туку да има вечен живот. 17 Зашто Бог не Го испрати Својот Син во светот за да му суди на светот, туку светот да се спаси преку Него. 18 Кој верува во Него, нему не му се суди; а кој не верува веќе е осуден, зашто не поверувал во името на Единородниот Божји Син. 19 Судот се состои во ова: Светлината дојде во светот, а луѓето ја засакаа темнината повеќе од светлината, зашто делата им беа зли. 20 Зашто, секој кој прави зло ја мрази светлината и не оди кон светлината, за да не бидат откриени неговите дела; 21 а кој ја извршува вистината оди кон светлината, за да се видат неговите дела, бидејќи се извршени во Бога. ???????? Bozjoto slovo ne e vasa privatna sopstvenost pa da go izvrtuvate kako na vas vi odgovara??????????????ili mozebi e ???? hmmmmm i uste nesto GOSPODOVA MOLITVA Otce nas, Koj si na Nebesata, da se sveti imeto Tvoe, da dojde carstvoto Tvoe, da bide voljata Tvoja, kako na Nebesata, taka i na zemjata. Lebot nas nasusen daj ni go denes,i prosti ni gi dolgovite nasi, kako sto im gi prostevame i nie na nasite dolznici , i ne voveduvaj ne vo iskusenie, no izbavine od lukaviot. AMIN Ako so samoto veruvanje i samo veruvanje (a toa e diskutabilno) sme spaseni,togas, zasto bi se molele, kako sto se molime ???????? Изменето од Templarius - 20.Октомври.2008 во 00:15 |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kakva paranoja! kakvo tolkuvanje, coveku, jas samo citirav eden (kratok) stih. nikakvo tolkuvanje ne dadov. zosto si paranoicen? znaes kako ispagja, deka se karas so Biblijata a ne so mene, bidejki jas ni zbor svoj ne dodadov. |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"Кој верува во Него - нема да биде суден!"
(Исус Христос во ев. Јован 3:18)
Што не ти е јасно во овој стих Templarius? Сакаш да кажеш дека погоре Исус лаже кога вели дека верниците нема да бидат судени?
Добра поента stevompc. Ти наведе само еден библиски стих без никакви коментари и толкувања, а тој почна да параноичи на дадениот стих. Изменето од EvAngelos - 20.Октомври.2008 во 00:54 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
smesno e neli evangelos?
a i ti napisa ubava poenta. zar obratnoto e vistina i Gospod laze koga veli koj veruva ne odi na sud? vnimavaj templarius, ne go pravi Boga lazgo. |
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи не е важно дали има доволни познавања или не?!?! |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mora da ima dovolni poznavanja za da nekoj propoveda za Bozjoto Carstvo, nikako podrugo |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изгледа Изворен мисли поинаку - но, нека каже самиот...
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секој христијанин може да го проповеда евангелието, а за да проповеда во црквата како редовен проповедник, тоа е веќе друга работа
|
|||
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали христијанинот за да го проповеда евангелието, треба да го познава добро или може така - колку што приучил?
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако христијанинот не го познава евангелието, тогаш тој не е христијанин, затоа што познавањето на евангелието е клучниот момент за некој да стане христијанин.
|
|||
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Hahahahahaha na vas mozocite eptem vi se ispereni .... Ne velam jas deka Isus laze nego deka VIE LAZETE i toa mnogu cinicno, stihovite od biblijata gi vadite od konntekst i si gi prilagoduvate kako na vam vi odgovara hahahaha Evangelos i stevo, dvaica so eden udar .... 14 И како што Мојсеј ја издигна змијата во пустината, така треба да биде издигнат Човечкиот Син, 15 та секој, кој верува во Него да не загине, но да има вечен живот. 16 Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој, кој верува во Него, да не загине, туку да има вечен живот. 17 Зашто Бог не Го испрати Својот Син во светот за да му суди на светот, туку светот да се спаси преку Него. 18 Кој верува во Него, нему не му се суди; а кој не верува веќе е осуден, зашто не поверувал во името на Единородниот Божји Син. 19 Судот се состои во ова: Светлината дојде во светот, а луѓето ја засакаа темнината повеќе од светлината, зашто делата им беа зли. 20 Зашто, секој кој прави зло ја мрази светлината и не оди кон светлината, за да не бидат откриени неговите дела; 21 а кој ја извршува вистината оди кон светлината, за да се видат неговите дела, бидејќи се извршени во Бога. Ajde sega ja da vi dadam cas po veronauka samo okoga ce gi procitate ovie stihovi MOZEBI ce svatite sto sakam da vi kazam ... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Внеси реплика | страница <1 127128129130131 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |