|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика | страница <12345 25> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kakva e dushata procitena na covek so zivee sam na ostrov?????
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зар човек мора само да слушне од некого за Бог па да поверува? Зар мора да чуе па да знае?
Некогаш човек до познанието доаѓа и по пат на самоспознание, размислување, поставувајќи си прашања, чекај бре, ова настанало од ништо? На разумните им е дадена таква моќ на расудување а со тоа може да дојдат до Бога. Бог може и да му се објави на тој човек, директно, од каде пак знаете дека не го сторил тоа? И тоа е можен начин на спознавање. Не на пуст остров, туку и некаде во вселената да бил островјанецов, ако бил во најмала рака обдарен со разум, ќе трагал и ќе нашол. И да знаете, сите ние како што имаме фази од развојот кога стануваме свесни на пример за себе, за идентитетот, за односите со другите, имаме и фаза на развој на духовноста. Тогаш човекот размислува за смртноста и тие работи, и или ќе поверува во Бог/Виша сила или пак ќе биде атеист, и неверувањето е вера, значи сите разумни минуваат низ тие фази на развој на духовност. Следствено, и нашиот островјанин, освен ако не бил ептен граничен со IQ-то или пак од други причини не размислувал, не трагал, а Бог не му се објавил исто како што немало ни кој да му каже,туку само легал, јадел банани, билки и ловел риби за да преживее. Во тој случај ќе му се суди според сопствената совест. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
cuv od tebe
niso ne si drugacii so razmisluvanjeto od EVANGELOS samo paroli i nejasni repliki za cistoti, procistuvanja, nekakvi spasenija nema tuka niso konkretno |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MM se e toa tvoe kazano optimisticki proshareno
dali si svesna dka na svetot ima najvekje ateisti, toa e fakt i podatok koj moze da se pronajde a uste eden kup vernici, koi glumat neso kako , pa da ,,,, da tolku li e gospodova sila, za svoeto pokazuvanje kon demek negovata kreacija???????? ili vie vernici smetate deka se odbrano obdareni da gledate so pola svet negleda?????????????/ Изменето од anakin - 19.Октомври.2008 во 11:25 |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ili vie vernici smetate deka se odbrano obdareni da gledate so pola svet negleda?????????????/
Не можам да зборувам за “ние верниците“ туку за себе лично. Но видиш, и сам велиш пола свет не гледа, а пола гледа нешто... Избор, одлука, објава, не нужно но можно и одбрана обдареност како што велиш....како сакаш можеш да го сфатиш. Сепак пола свет не е мала бројка. |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MM sum zacuden
so protolkuvanje na moeto napisano ne gleda kje ti stavam navodnici drugi puta ocigledno se izlazav, smetajki deka posle 4 godini me znaat na forumov sorry smetaj deka ima oggggggggggggroooooooooomniiiiiiiii navodnici pozdrav do GLEDACITE |
||
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Но интересно е Анакин твојата потреба да се распрашуваш на оваа тема, а самиот велиш дека си атеист. Што е тоа што сакаш да дознаеш? Што е тоа кое сакаш да го чуеш? И кај тебе нема ништо конкретно, освен конкретниот твој став дека си атеист, а кај мене конкрерниот став дека сум некој кој верува во Виша Сила - наречена и Бог. Изменето од Majkl - 19.Октомври.2008 во 11:37 |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пријатно неделно попладне
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BRAVOS prv pat vo tvojot post ne izjednaci vo razmisluvanjeto sekoja ti cest za ova stanuvas moj heroj Majki tuka nema navodnici, nikade Изменето од anakin - 19.Октомври.2008 во 11:44 |
||
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не тврдам дека ти си грешник автоматски со тоа што си атеист, а особено не дека јас како верник сум подобар од тебе. НЕ сум јас како повеќето верници...и ставовите сведочат за тоа. Изменето од Majkl - 19.Октомври.2008 во 11:49 |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
анакин, човекот од пустиот остров во примеров i ако е апсолутен неверник kako и сите што се наошаат моментално во духовна пустиња, имаат едно заедничко: Тие се НЕБЛАГОДАРНИ и затоа се чувствуваат изолирани како на пуст остров! Господ допушта пустињи за да ја увидиме зависноста еден од друг а посебно од Него ВСЕДРЖАТЕЛОТ и да ЉУБИМЕ! Мене и тебе – на пример – како и островјанинот, Тој не создал во мајчина утроба, не храни, не затоплува, не одржува, ... ! Зарем е редно ние сета нечистотија да ја пројицираме на Него и да бараме цврсти факти? Што сакаш повеќе да направи за тебе? Да се предаде МИЛОСТА Негова повторно на крст? Пак не би ти било доволно и пак неверникот не би верувал и пак би барал докази! Што сакаш ти поконкретно повеќе? Златно теле да ти излијам па да играш оро околу него или што? Кажи слободно! Изменето од spiros - 19.Октомври.2008 во 12:22 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas za razlika od tebe spiros sakam da znam
ne da veruvam mi puka za veruvanjeto obozavam da znam dali toa ti moses vo tvojata zaludenost da go svatis, e sega prasanjeto DA se znae E PRIORITETNO VERUVANJETO NE E NITU SEKUNDARNO VO SMISLATA ZA COVEKOVIOT ZIVOT Koj E VINOVEN DEKA LUGJETO VERUVAT A NE ZNAAT TIE SAMITE ILI SAMIOT GOSPOD???????? naredno prasanje Изменето од anakin - 19.Октомври.2008 во 12:27 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <12345 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |