|
ВТОР ПОГЛЕД II |
Внеси реплика | страница <1 9293949596 105> |
Автор | |
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze duri i 3:2 da ide
|
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
GJoe
Нов член Регистриран: 23.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originalna http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=52704
Mnogu ubav portret... odlichen agol, krop, glamurozna obrabotka, ubavi ochi, usni, pogled... Onoa sto ne e pogodeno e white balansot (premnogu crvena), level i kapilarite na ochite... Se obidov toa da go popravam i da gi otkrijam tie ubavi ochi ushte malu povekje. nivnata boja e navistina prekrasna. Se razbira, mozhe da se igra malu so saturacijata (iako ne bi ja zgolemuvalk premnogu na zhensko lice0, mozhe da se dodade malo zatemnuvanje od dolu i da se doraboti ushte malu, no seto toa i ne e tolku potrebno. Изменето од Zoran K - 15.Октомври.2008 во 00:57 |
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
super, se izgleda "po..." no originalot kolku i da e polos-deluva - prirodno, zivo, covecki ... vtoriot pogled deluva TV pinkovski, Turbofolk, plasticno, bezivotno, veshtacki i konzumerski.... za vkusovite itekako se rasprava inace otidovme site vo turbofolk !
|
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoki,
CTRL+A, CTRL+C, select original, CTRL+V ... set opacity to 50% or some-such. So drugi zborovi, saka malku sminka fotkata, ama ne tolku ... barem spored mene. Deka e bledunjav i ne-do-definiran originalot se soglasuvam ... ama ti malku ja imas preterano cinam BTW, si ja naglasil razlikata vo skin color na vratot i liceto |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se soglasuvam Mire deka mozhe da se pravat varijacii na temava, pa zatoa na krajot i rekov deka mozhe da se igra so saturiranje na fotografijava.
Za razlikata megju liceto i vratot so teloto, toa si postoeshe na originalnata slika. Vidi malu povnimatelno i vednash ke zabelezhish. Zatoa spomnav deka, osven so saturiranje, slikava bi imala benefit i od malu zatemnuvanje od dolnata strana ... Jas samo napraviv globalna korekcija na kompletniot lik... koj ke pravi sega kompleksni korekcii za "Vtor pogled" ? Celta mi beshe samo jasno da gi adresiram glavnite elementi koi baraat nekoi promeni. Изменето од Zoran K - 15.Октомври.2008 во 16:43 |
|
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
original
edit dolniot naslov na knigata morashe da odite zaradi cropot 3:2 ama knigata koja ja drzi ubavo se gleda Изменето од hypertech - 15.Октомври.2008 во 20:03 |
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
choonga
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
stariot
Сениор Регистриран: 20.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 194 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo, Choonga. Odlicno!!
|
|
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
|
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Maro
Сениор Регистриран: 11.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 1215 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bobi ok e ova, ama gevrecite ne mi se svigjaat :)! Treba da se ispeglaat. Toa e vekje pogolema rabota...
|
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Маро, тоа се уште некои 2 мин работа
|
|
Внеси реплика | страница <1 9293949596 105> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |