|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика | страница 123 25> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Октомври.2008 во 15:34 |
Originally posted by Messenger Ili... da pretpostavime deka nekoj se rodil na nekakvo ostrovche na sredinata na Pacifikot, nikogash ne slushnal za Isus i Hristijanstvoto, normalno ne e krsten, nitu mozhe da veruva vo neshto za sto ne bil nikogash zapoznaen... kako moze da neslusne??? neli ima BOG kako moze da ne e svesen???? neli ima BOG i kako moze da ne veruva ??? Neli ima Bog neli ima????? koj e kriv so neslusnal, nepocustvuval i ne veruval,, ostrovjanecot ili samiot BOG?????????? тој е сега ЗАБОРАВЕН И ОД САМИОТ ГОСПОД koj kje mi odgovori na ova prasanje????? KRUCIJALNO E , ZA celokupnata veronautika ај да ве слушнам сега, кој е виновникот ???? Изменето од anakin - 18.Октомври.2008 во 15:36 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас би сакал ... да слушнам!? |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од тебе очекував одговор за островјанецот и ГОСПОД не прашање
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е сега не сум јас турист - па идам на пуст остров ... |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тој што е без вина, ја зеде Вината врз себе за секој да се спаси. Не е љубезно да му вртиме грб и филозофираме. Не не води тој пат во спасение! А тоа е целта на секој нормален човек, нели? |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јок, ми бегате од темата
одговорите кој е виновен за неслушнато, непочуствувано и неверувано слабо знаев дека е круцијално прашање ова |
|
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тој што е без вина, ја зеде Вината врз себе за секој да се спаси. Не е љубезно да му вртиме грб и филозофираме. Не не води тој пат во спасение! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аааааааааааааа |
|
|
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не викај ке ги разбудиш комшите
|
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
можеби ќе се разбуди Севишниот и кје му каже на островјанецот дека постои
|
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cudni se patovite na Gospodovi.... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никој не е заборавен од Бога, без разлика каде се родил и каде живее.Доволно е што тој човек го има Божјиот дар, паметот, кој ако правилно го насочи ќе го одведе до фактот на Божјето постоење.
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бог преку својата нелична манифестација - Светиот Дух е сеприсутен. И човековото тело е храм на светиот Дух па така домородецот на пустгиот или егзотичниот остров во пацификот не е одвоен од Бога. А дали е свесен или не за тоа, дали ќе дојде во контакт со повеќе информации и какви информации на таа тема, одлучуваат повеќе фактори. Меѓу другото и неговата карма. Така да ако некој незнае и не може да дознае, тоа не е случајно.
Но и таквите луѓе се водени. И меѓу таквите луѓе има различни карактери, и некои се решаваат кон попродуховен пристап кон нештата а другите кон помтатеријалистички. Сакам да речам меѓу таквите можат да се најдат и далеку попродуховени од мнозинството побожни луѓе од другите континенти. Во секој случај, најдоцна како душа во отадестраните подрачја ќе му/и биде дадена можноста да увиди ако сака(бидејќи секоја душа има слободна волја) што е тоа кое го повлекло во инкарнација под такви околности. Бидејќи не случајно некој се раѓа во оваа или онаа земја, под овој или оној политички систем кој наметнува или одметнува одреден начин на размислување и постапување. |
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти Анакин го даде примеров на разгледување ама не кажа дали тој што живеел на островот “сам“, имал мајка татко како и сите или се родил сам од себе.
Па како прво и прво никој не се создал сам за да биде целосно изолиран од светот( и нај излоираните племиња на светот веруваат во некоја сила, живеат според некои свои правила, имаат свои богови и сигурно не мислат дека потекнуваат од мајмун). Тој што се родил на тој остров морал да има родители кои што имале родители кои што пак сигурно претходно живееле некаде каде што религијата не им била непознат поим. Ако пак во најекстремен случај примеров зборува за човек кој е директен потомок на првите луѓе Адам и Ева(Адем и Ава според Исламот) тогаш сигурно е свесен за постоењето на бога. Ако пак според твојата теорија е продукт на некој Мајмун кој еволуирал тогаш сигурно никогаш нема да биде свесен за бога. Ете тоа е накратко мојот одговор за ова твое прашање. |
|
Внеси реплика | страница 123 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |