|
Љубовта умира |
Внеси реплика | страница <1 56789 15> |
Автор | |
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога љубовта умира,
слабаците цмиздрат, практичните веднаш ја заменуваат со нова, а паметните веќе си имаат златна резерва |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ljubovta nikogas ne umira.... taa samo se menuva
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
boticeli
Нов член Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто разделба,кога сенката на средбата вечно скита!?
|
|
Bakni me. Ne cekaj da ti go zemat redot...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ljubovta se ubiva
nikogas ne umira sama od sebe, ili od starosta ,nego ja ubivame, nekogas brzo, nekogas poleka vo golemi maki Изменето од anakin - 17.Октомври.2008 во 15:26 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubovta nikogas ne umira...samo zavzema nov lik ....i prodolzuva da trae ponatamu
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa ne e ista e druga
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Lady Blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Milo ljubovta si e ljubov.....ona sto taa go nosi so sebe e istoto...vnatresnosta e ista ...razlicna karoserija ima
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e ista, nikogas i nemoze da bide
ne se meri vo jacina, nego vo kvalitativnata rasprostranetost |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Големата работа ја убива малата љубов само малите работи ја убиват големата љубов а таа умирајќи станува мала и чека некоја намерна голема работа да ја докусури |
|
|
|
Lady Blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Te razbiram...ama jas ja pretocuvam vo najbezbolnoto resenie....zavzema nov oblik...i ti dava energija da prodolzis ponatamu
Изменето од Lady Blue - 18.Октомври.2008 во 02:25 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ами ти можеш да бираш нај безболно , но не е така
некој ти ја убил се раѓа нова Изменето од anakin - 18.Октомври.2008 во 02:27 |
|
|
|
One Million
Нов член Регистриран: 11.Октомври.2008 Локација: Jamaica Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo fizickite zakoni se apsolutni i nemenlivi,se drugo so postoi na ovoj svet e relativno i nestabilno.Ottamu zaklucokot deka ni ljubovta ne e apsolutna,odnosno ne postoi apsolutna ljubov koja e imuna na bilo kakvi vlijanija.Sekogas vo vrska vleguvame so nekoi skrieni interesi,za koisto ni samite ne sme svesni.Pr:Mozebi sme vo period koga ocajno ni treba da bideme sakani,i mozat da pominat godini i da mislime deka toa e ljubov,za na kraj da sfatime deka taa ljubov proizlegla od nekoja nasa skriena potreba.Ova bese samo eden primer,a potojat milioni takvi primeri,koi sto dokazuvaat deka covekot instinktivno,najcesto nesvesno,so nekoi svoi postapki,naoga naicini da go zadovoli svoeto ego,i ednostavno da se cuvstvuva ubavo.Toa e celata filozofija na ljubovta.Postoi cuvstvo na privlecnost,postoi cuvstvo na strast,na povrzanost,na pocit,na doverba,znaci site tie cuvstva se prisutni i postojat,no za zal se mnogu promenlivi i nestabilni.Luge poglednete vnatre vo svojata dusa,vo svoeto minato,vo svoite problemi,vo toa sto ve maci,vo vasite frustracii i tamu ke go najdete odgovorot:zosto sakate?zosto na takov nacin sakate?sto ja odrzuva vasata vrska?
Jas ne bi rekla deka postoi vistinska ljubov,toa bi go narekla "visok procent na kompatibilnost" |
|
Farfalla
Нов член Регистриран: 19.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PRAVATA LJUBOV NIKOGAS NE UMIRA...NIKOJ NE E PODGOTVEN DA SE OTKAZE OD NESTO TOLKU SILNO,UBAVO,INSPIRATIVNO...
AKO UMRE ILI PRESTANE...TOGAS TOA NE E ONA VISTINSKOTO |
|
I'M A SUPER GIRL...AND SUPER GIRLS DON'T CRY
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |