IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - До кога Српската политика ќе ги нарушува односите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

До кога Српската политика ќе ги нарушува односите

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
Автор
Порака
oon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 397
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: До кога Српската политика ќе ги нарушува односите
    Испратена: 16.Октомври.2008 во 17:13
До кога Српската политика ќе ги нарушува односите во нашата држава

Денес Србиве ни го честитаа денов наш Празничен со закани остри во смисла на заладување на односите, влошена бизнис клима, па да си ја повлечете одлуката за признавање на Косово и ред “научни трудови” кои се веќе толку познати, но досега беа задскриени вешто и со помош на нивните јатаци овде едноставно функционираа. Паднаа маските.

Вистина тешко е сега да се биде Македонец во Србија, ама изгледа Србин во Македонија е далеку полесно да се опстои што го докажа нашиот народен избраник Стоилковиќ. Си зеде човекот за право уживајќи ги сите права и бенефиции како “народни посланик” да каже ете јас сум против признавањето на Косово и ја збриша. Згора на тоа Г-дин Дачиќ министер на Српската полиција покренува прашање за наше преименување во БЈРМ. Навистина автентичен лик на Јеротије Пантиќ од Нушиќевата „Сомнително лице” и со толку мозок.

Не можам да разберам овие наши Македонски умови од политичкиот крем, друштво кое со сите свои силни дипломи и знаења, не изустија ни збор за Големата победа што ја оствари Србија во ОН.

Ајде нека ми каже еден од сите овие наши и уставотворци и правници по меѓународно право и силни професори на Правниот факултет и бивши министри за надворешни работи: „Дали Српскиот устав е валиден во оваа ситуација или ОН под силен нечиј притисок им дозволија на Србите да ја поминат вратата на ОН и се повикуваат на нешто што е фактички воопшто правно одржано.

- Дали во уставот Српски постои покраина Косово и Метохија која тие ја сметаат за своја?

- Дали Косово е меѓународно призната држава од многу земји во светот?

- Колку земји ја имаат признато како суверена земја?

- Дали има право Тадиќ да и се заканува на Македонија дека ќе ја тужи заради нарушување на резолуција број не сакам ни да го спомнувам?

- До кога Српската политика ќе ги нарушува односите во нашата држава особено меѓу партиите и нивните лидери?

- Дали Србија е толку, и зошто е толку загрижена за една мала сиромашна земја (за нив) и ако не и сме толку важни кои се овие жолчни и расипани реакции со срамното протерување на нашиот дипломат од нивната хаотична земја?

- Дали Србија ќе престане со своите закани дека ова ќе има далекусежни последици по стабилноста на регионот?

Северни изнервирани соседи, овој пат Македонија направи чекор без Вас. Амин. Некако ви дожеже и видовте сила дека стои зад нас. Вашите договори, ( со овие под нас неодредена Африканска група номадски племиња доселени овде), уште од бивша Ју, некако добија нов тек, што на ваша жалост никако не ви одговара. Бидејќи сте во тесна спрега со нив јас лично ви порачувам: Имињата Јужна Бановина и Северна Македонија– да си ги земете и никогаш веќе да не ги спомнувате.

Во неколку денешни коментари ве опишав какви сте и не сакам да се повторувам и да ги злоупотребувам овие страници, во секој случај сте губитници.

Владата со огромна доза на џентлменство го остави вашиот амбасадор овде. Ајде, си велат луѓето, треба да живееме соседи сме. Не заслужувате очигледно по денешниве изјави од вашите чиновници - немате валиден Устав и од Тадиќ надолу не знам како да ги нарекувам вашите граѓани што мислат оти се владини службеници, никакво присуство овде.

Во боксот има едно правило „Удирај од појас нагоре“.

За крај ќе бидам расипан како вас: „Не ја заборавајте Војводина, таа ви стои како меч на главата - Белградскиот Пашалак ќе ви се види голем, барем натаму ја водите вашата земја.

Авторот е Пратеник во Првиот Парламент на Р.Македонија

http://www.k*rir.com.mk/index.php/politika/top-vesti/4902-do-koga-srpskata-politika-ke-ja-rasipuva
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 17:16
SRAMOTA ..... BRUKA ..... kako li samo moze da se ljutat i da se cuvstvuvaat navredeni samo poradi toa sto priznavme novoformirana " drzava " na nasilno im otcepena teritorija ? ...... OVA VEKJE GI PREMINUVA SITE GRANICI NA NASATA TOLERANTNOST I ZALOZBI ZA DOBROSOSEDSKI ODNOSI ......  bezobraznici edni .... tie kje se ljutat ..... treba da im pretstavuva cest i zadovolstvo sto najposle se odlucivme da e priznaeme " drzava kosova " ........ SRAMOTA ....... STO NAROD LI KJE BEA ? ZA NIGDE .... FUJ ... FUJ ....

avtorot e obicen smrtnik koj veruva vo pravdina i pocituvanje na zakoni голема%20насмевка

Изменето од miroslav_g8 - 16.Октомври.2008 во 17:18
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 18:41
DA JA PRIZNAEME VOJVODINA USTE SEGA..........среќа DAJ DA RAZMISLUVAME NAPREDNO!голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 18:44
sakas da kazes , da gi zafrkneme nasite mentori ... amerite голема%20насмевка da vidat kolku sme i poslusni i napredni ......
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 20:16
"Денес Србиве ни го честитаа денов наш Празничен со закани остри во смисла на заладување на односите, влошена бизнис клима, па да си ја повлечете одлуката за признавање на Косово и ред “научни трудови” кои се веќе толку познати, но досега беа задскриени вешто и со помош на нивните јатаци овде едноставно функционираа. Паднаа маските. "

Koи маски бре паднаа?Да не сакате да ви честитаме што го признавте Косово?

Ајде нека ми каже еден од сите овие наши и уставотворци и правници по меѓународно право и силни професори на Правниот факултет и бивши министри за надворешни работи: „Дали Српскиот устав е валиден во оваа ситуација или ОН под силен нечиј притисок им дозволија на Србите да ја поминат вратата на ОН и се повикуваат на нешто што е фактички воопшто правно одржано.

- Дали во уставот Српски постои покраина Косово и Метохија која тие ја сметаат за своја? Во Српскиот и Југословенскиот устав стои дека КОСОВО И МЕТОХИЈА СЕ АВТОНОМНИ СРПСКИ ПОКРАИНИ БЕЗ ПРАВО ДА СЕ ОТЦЕПУВААТ

Призната е само од банана држави

- Дали има право Тадиќ да и се заканува на Македонија дека ќе ја тужи заради нарушување на резолуција број не сакам ни да го спомнувам? Има право и те како

- До кога Српската политика ќе ги нарушува односите во нашата држава особено меѓу партиите и нивните лидери?

А кога претходно се има мешано во политиката на Македонија??

- Дали Србија е толку, и зошто е толку загрижена за една мала сиромашна земја (за нив) и ако не и сме толку важни кои се овие жолчни и расипани реакции со срамното протерување на нашиот дипломат од нивната хаотична земја?

Не си до толку глуп за да незнаеш за ова

- Дали Србија ќе престане со своите закани дека ова ќе има далекусежни последици по стабилноста на регионот?

Изгледа покрај тоа што си глуп и слеп си

Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 20:24

До кога ти ООН ќе ги кривиш Србите за се што ти се случува во Македонија?За шиптарите,за грците,за бугарите,за тоа што сменивте име,за тоа што Љубчо е бугар?За тоа што гвујо ви забрани ракија и ајвар да правите?

Изменето од Царевић - 16.Октомври.2008 во 20:30
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 20:49
Originally posted by oon oon напиша:

Денес Србиве ни го честитаа денов наш Празничен со закани остри во смисла на заладување на односите, влошена бизнис клима, па да си ја повлечете одлуката за признавање на Косово и ред “научни трудови” кои се веќе толку познати, но досега беа задскриени вешто и со помош на нивните јатаци овде едноставно функционираа. Паднаа маските.
hahahha premnogu e glupo za da odgovoram

Вистина тешко е сега да се биде Македонец во Србија, ама изгледа Србин во Македонија е далеку полесно да се опстои што го докажа нашиот народен избраник Стоилковиќ.

Makedonskite zdruzenija se finansiraat od budzetot na R.Srbija (proveri ako ne veruvas)

Си зеде човекот за право уживајќи ги сите права и бенефиции како “народни посланик” да каже ете јас сум против признавањето на Косово и ја збриша. Згора на тоа Г-дин Дачиќ министер на Српската полиција покренува прашање за наше преименување во БЈРМ.

Pa normalno, so ocekuvase ti, da ti kaze fala

Навистина автентичен лик на Јеротије Пантиќ од Нушиќевата „Сомнително лице” и со толку мозок.

A ani 4 pistoli ja zaboraj!

Не можам да разберам овие наши Македонски умови од политичкиот крем, друштво кое со сите свои силни дипломи и знаења, не изустија ни збор за Големата победа што ја оствари Србија во ОН.

- Дали во уставот Српски постои покраина Косово и Метохија која тие ја сметаат за своја?

- Дали има право Тадиќ да и се заканува на Македонија дека ќе ја тужи заради нарушување на резолуција број не сакам ни да го спомнувам?

Opulo se kolku sme samo nie haoticni

Samo slep i glup ne gleda

Северни изнервирани соседи, овој пат Македонија направи чекор без Вас.
a so Amerikancite i NATO
Амин. Некако ви дожеже и видовте сила дека стои зад нас. Вашите договори, ( со овие под нас неодредена Африканска група номадски племиња доселени овде), уште од бивша Ју, некако добија нов тек, што на ваша жалост никако не ви одговара. Бидејќи сте во тесна спрега со нив јас лично ви порачувам: Имињата Јужна Бановина и Северна Македонија– да си ги земете и никогаш веќе да не ги спомнувате.

Во неколку денешни коментари ве опишав какви сте и не сакам да се повторувам и да ги злоупотребувам овие страници, во секој случај сте губитници.

Ke vidime koj e gubitnik. Ko se zadnji smeje najsladje se smeje

Владата со огромна доза на џентлменство го остави вашиот амбасадор овде. Ајде, си велат луѓето, треба да живееме соседи сме. Не заслужувате очигледно по денешниве изјави од вашите чиновници - немате валиден Устав и од Тадиќ надолу не знам како да ги нарекувам вашите граѓани што мислат оти се владини службеници, никакво присуство овде.

Во боксот има едно правило „Удирај од појас нагоре“.

to crni grujo najdobro go znae

За крај ќе бидам расипан како вас: „Не ја заборавајте Војводина, таа ви стои како меч на главата - Белградскиот Пашалак ќе ви се види голем, барем натаму ја водите вашата земја.

A ke se vidi naskoro i zapadna makedonija kako del na albanija , pa koga srbija ke ja priznaje "nemoj da places" te molam

Авторот е Пратеник во Првиот Парламент на Р.Македонија

http://www.k*rir.com.mk/index.php/politika/top-vesti/4902-do-koga-srpskata-politika-ke-ja-rasipuva
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 21:03
I TURCIMA SU TURCI , KRIVI ZA SVE голема%20насмевка .......  svojata nesposobnost i svoite KATASTROFALNI GRESKI sekogas kje gi najdes onamu kaj sto ne treba da gi baras ... vo tudjoto dvoriste ...... najvazno e da se pokazes revnosen i dobar ..... SLUGA .....  a toa sto i ponataka kje go jades samo ona sto kje padne od masata na gospodarite , toa e najmalku vazno ..... vazno da si silen da se podmetnes koga kje saka da zajavne konjot ....... vo najdobar slucaj ... dokolku ne mu padne na um da zajavne nesto drugo ..... e znaete onaa so kuburot , neli ? намигнување

Изменето од miroslav_g8 - 16.Октомври.2008 во 21:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 23:33
pisuvajte sto kje pisuvate ... jas kje pregledam utre плазење .... i bidete malku pokonstruktivni ... ostavete malku da napise i onoj LOJALNIOT  nema sto голема%20насмевка
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2008 во 00:03
jas ne gledam deka Srbija gi narusila odnosite so nas, a koj ima topli i srdecni odnosi so nas?

Изменето од butel2 - 17.Октомври.2008 во 00:05
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2008 во 00:05
Нокширите
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2008 во 19:37
srbite prvo mora da se kaze --samite si se narusuvaat.....pa potoa i site nivni ,,prijateli,,-i ,,neprijateli,,...........gi narusuvaat.....

veruvam site ke me razberat.........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2008 во 19:40
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

jas ne gledam deka Srbija gi narusila odnosite so nas, a koj ima topli i srdecni odnosi so nas?

KOSOVO голема%20насмевка ..... pa duri i kje ne priznaat ... taka barem najavija збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2008 во 19:44
,,,kolku e ubavo da se bide priznat od edna sosedna drzava --kako suveren i nezavisen so ustavno ime .........pa makar bilo toa i mala drzava,,,збунетост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.