|
За Иконите (само текст, без слики!) |
Внеси реплика | страница <1 910111213 57> |
Автор | ||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro be covek, dali ti koga si gi videl tie ikoni prepozna deka e Isus na site tie ili morase da procitas koj e? - Ne,sugurna sum deka si prepoznal. To e normalno bre covece, da ne se povtoruvam istiot covek da gi crtase site ikoni pak nemase da bidat 100% identicni, ne e ova copy-paste. |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
na KOJA od niv da go prepoznaam isus?
prasuvam zatoa sto imate mnogu navodni isusi na ikonite, pa ne znam na koj mislis. |
||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На овие што ти си ги видел, сигурно веднаш си препознал за кого станува збор.
Или ако не си можел да препознаеш за кого станува збор, дај ми те молам линк да видам на две места каде што не се препознава дека е тоа Исус, те молам. |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne sum go prepoznal nikade isus, bidejki poznato e deka taka isus ne izgledal. vsushnost i nejasno e na koja slika e tocniot isus?
sum prepoznal nekakvi si imaginarni obidi da se nacrta isus, nisto poveke. i ne begaj celo vreme od klucniot problem: nekoj ovde laze kako izgledal isus. Zosto ako se ovie precizni ikonopisci, ikonite ne pretstavuvaat ista licnost? |
||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Evangelos, milicok da mi te prasam, avatarot sto ti pretstavuva?
|
||
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бесмислена е дискусијата за изгледот на Исус. Иконите за Исус се со минимални разлики една од друга, пред се - заради различните ликовни можности на авторите.
Многу пати беше кажано што претставуваат Иконите, така што никаква улога нема во тоа како точно изгледал Исус и дали има разлики. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На крајот на краиштата не е нити најважен ликот туку ДУХОТ!
... Иако Го познававме по Тело, веќе не Го познаваме како таков! ... Туку Го гледаме во секое око и срце ! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно така spiros, не е важен ликот (иконата), туку духот, затоа што Бог сака такви поклоници, кои ќе му се поклонуваат во Дух и Вистина. (Јован 4:23) "иако Христос Го познаваме по тело; сега веќе не Го познаваме така" (2 Коринтјаните 5:15) |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да Евангелос, но и најмалечкиот што му верува на ХРИСТА (така како што знае да му верува) мие поважен (или бар би требал да ми биде поважен) од се на светов! Во ДУХОТ на ЉУБОВТА кон сите што ВЕРУВААТ па и кон останатите Поздрав п.с. И ти како Стевомпц, би смеел јавно да се извинш за некои работи што ги кажуваш тука против другите души што му веруваат на ХРИСТА на тој начин на кој му веруваат! |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
spiros, помалку поезија, а повеќе биди конкретен во твоите коментари. За што точно сметаш дека јас треба да се извинам? За која моја изјава? Sunny, мојот аватар ми претставува икона. Секој пат пред да се логирам прво ќе се прекрстам пред неа, па ќе и покадам малку со кандилото, па ќе ја целивам, па ќе се поклонам пред неа, па пак ќе ја целивам, па потоа два пати ќе се поклонам, па ќе се помолам на неа, па пак ќе се прекрстам и дури потоа ќе се логирам. |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе, мило, многу добро ме разбра што те прашав, али ајде одиме повторно, „Што би требало да претставува сликичката?“ Не ме интересира која улога ја има таа сликичка во твојот живот, само што е претставено на неа. |
||
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozes asalen odogovor da dades evangelose a ne da provocirash koga nemas odgovor!!!
ironic!!! |
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И да знаеш Евангелос ...
Да не не слушнат некои други, нема повеќе да користат WINDOWS бидејќи логото е во форма на крст и четирите квадрати се четирите Евангелија, четирите елементи : Матеја, Марко, Лука и Јован! Како почнува четвортото? На почетокот беше СЛОВОТО (Информацијата), ... Така Евангелосе, јас те прашав пред некој ден за телевизијата ама ти неможеше да ми одговориш. Дали и ПОКЛОНУВАШ барем малку ВЕРА на тоа што кажуваат таму!? |
||
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 57> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |