|
Филозофирај |
Внеси реплика | страница <1 34567 82> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Parite i statusot ja odreduvaat starosta. Koga ke sporedis zemjodelec ili rudar so nekoe govedo direktorsko sto cel zivot parazitiralo pa ke ti stane jasno. Velat rabotata go krasi covekot. A koga rudari ke izlezat od rudnik, to sve lepotani, koj od koj.
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najgolem Broj
Ste se prasale li nekogas, koj e najgolem, najvreden broj za vas?
matematicka teorija za ova seuste ne postoi... no se sekavam uste porano se prasuvav koj e najgolem, najvreden broj.... Spored mene e toa NULATA 0....
Zosto Nulata?.....se pocnuva od NULA, odnosno nulata e nisto, zamislete go svetot kako 1 i 0 .... raboti koi postojat e 1 a onie koi ne postojat 0.... znaci nulata e beskonecna a beskonecnosta za nas zasega e najgolema....
Nie pocnuvame od nula, i se gradime se do nekoj odreden stepen vo licnost no potoa doaga smrtta i pak pocnuvame od nula....
se pocnuva so mula i se zavrsuva so nula, znaci nema ni pocetok ni kraj...
ete zatoa spored mene nulata e najgolem, najvreden broj
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
da be
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edna mudra izreka od edna mudra osoba
"od tuka se pocnuva i tuka se zavrsuva - znaci princip na kruzenje ( krug ) ...i samiot oblik na 0 ne e slucaen ....SE E KRUG !!! "
|
|
skromnosta. |
|
da be
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i pri kvadratot vazi istiot princip - od kade i da pochnesh pak ke zavrshish tam
ama principot ne e na kruzenje toku e na kvadratene |
|
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што може еден....
„Што може еден човек, може и друг“ - реченицава ми се врти низ мисли деновиве. Вистинита е и многу придвижувачка. Нешто слично користев многу пати низ животот, и знам дека делува - она што некој може да го направи, знам дека и јас го можам ако се потрудам.... |
|
skromnosta. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto mozam ja, ne moze nikoj drug, taka vika ona, ne ke me laze.
|
|
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hrana za dusata Nekade na Forumov imam pisuvana eden post…. Hrana za mozokot…. No isto kako hrana za mozokot postoi i hrana za dusata…. Ste ste zaprasale li sto vi ja hrani vasata dusa? Sekoj koj ima dusa si ima svoja definacija sto znaci za nego e “hrana za dusata”…. Dali e toa oshem, dali se to zborovi, smeja, pogled, dopir, muzika itn…. Sekoj za sebe si odlucuva….dali ja nahranivte denes dusata su ubavi stvari? ili seuste e prerano?.... nikogas ne e rano da se zapocno dusata da se hrani so ubavi stvari |
|
skromnosta. |
|
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IZGOVOR
" nikogas ne pokanuvajte go na vecera onoj koj cekogas nauga izgovori" reke Dizraeli a na toa Aristel Koupli dopolnil: " Site izgovori se namenati za da sokrijat lagi, nepravdini ili cram. Ne im veruvajte na ioravdybanjata"
ova nekade go procitav, mislam deka bese na nekoj blog.... i denes nekako mi se vrti cel den vo glava.... pa, razmislete sledniot pat sto e pricinata za vasiot izgovor, ili kazete ja vistinata
|
|
skromnosta. |
|
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se se slucuva so pricina
Me prasuva pred neke vreme edna devojka sto bi napravila jas, da sum na nejzino mesto... i go davam moeto mislenje.... nisto posebno, samo toa sto jas bi go nparavila.... po nekoe vreme mi kazuva deka tocno nasprotiv toa, sto bi napravila jas, taa reagirala.... i mi veli, ah samo da te poslusav i da pravev toa sto ti mi rece... i velam, ostavi, ne se nerviraj, se se slucuva so pricina....i me gleda kako vampir da videla... i go kazuvam moeto mislenje za toa.... bilo loso bilo dobro, sekoja odluka, sekoj potez vo zivotot, sekoe dozivuvanje ima svoja pouka i toa e pricinata, zatoa se se slucuva so nekakva pricina, da naucis, da osetis, da vidis, da naucis, da patis, da se raduvas.... nisto ne e slucajno, nisto ne e bez pricina
|
|
skromnosta. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Смислата се крие во бесмисленоста на постоењето, во секојдневните лакрдии. во глупостите кои не опкружуваат...Да се продре во нивната суштина, да се претури од празното во шупливото...не можам повеќе, нешто не ми иде со филозофијата денес
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zivotot e ubav.....
blaska ova go ima kako potpis, i stvarno e vo pravo, Zivotot e ubav! sekogas koga ke go procitam toa se nasmevnuvam i znam deka potpolno e vo pravo
vojni,ekonomski krizi, pedofili i mnogu drugi losi raboti, koi nie licno ne mozeme da gi smenime, mozeme samo da gi prifatime, ne e lesno da se kaze deka Zivotot e ubav....
Sto e toa sto mi go dava toj utisok da kazem deka zivotot e ubav?
Naporen den, koj pocnal vo 05:00 i koj zavrsuva vo 01:00?ili "komplimeti" kako.... "znam, izgledas kako angel i se ponasas kako angel, ama vo vistina si gavol" Dozd koj te iskisnuva dodeka posle naporen den,kako nekoj glusec? ili silata koja ti ja snemuva dodeka se kacuvas na 4 sprat? hmmm.... da i ovie raboti se tie sto zivotot go pravat ubav.... NO ima nesto, sto e najvredno na ovoj svet, i toa nesto e ZIVOTOT, i poradi toa ke kazes zivotot e ubav....
koga ke ja otvoris vratata i na krevetceto ke poglednes edno dusice, edno angelce, edna sreka, edno malecku sustenie koi spie i sonuva, koi bezgrizno si go pravi toa..... koga ke go poglednes i koga ke te ostavi sve da zaboravis, e togas znaes ZIVOTOT E UBAV! togas ti e srceto polno
|
|
skromnosta. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
No zivotot e i tezok...Mozebi celata smisla e da se napravi teskoto-lesno.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekako deka zivotot e i tezok marija.... NO ako stavis na edna vaga kolku tezi ubavinata na zivotot i kolku tezi teskotijata vo zivotot, togas ke znaes deka ubavite stvari vo zivotot pojse vredat i pojse vredinost ima nego teskotijata.... sekako deka teskotija sekoj ima vo zivotot, NO tocno kako sto kaza i samata, treba teskoto lesno da se napravi, i da ne mu se obrnuva mnogu vnimanie
|
|
skromnosta. |
|
Внеси реплика | страница <1 34567 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |