|
Како ја оценувате работата на владата? |
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Автор | |
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vladimir... ti otide vo drug pravec ,,,, zbor bese poveke za dvospratnite avtobusi ...
vo gradot se gradeSE planski.... ama sega kako sto velis , site parkovi, parkinzi....se prodadoa .... no toa e druga tema, a ne e samo Trifun kriv , fakt e deka kako gradonacalnik ispadna totalna nula, no .... i vladata si e vegeticka, segde se mesa |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...koga sme kaj brojkite, najnov podatok od zavodot za statistika: momentalno trgovskiot deficit iznesuva poveke od 2 milijardi dolari...a do krajot na godinata se ochekuva da iznesuva 3 milijardi dolari... ...ovoj najnov, deneshen podatok ne e samo vo kontekst na ovaa tema, tuku i na onaa veselata matematika i statistika, na koja ti se iznasmea i ne veruvashe...doagjame poleka do toa shto go napishav a beshe oceneto kako diletantizam... Изменето од moira - 14.Октомври.2008 во 22:04 |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
До што тоа полека доаѓаме? До твоите бројки? Кои се твоите бројки? Јас преферирам да верувам на официјалните бројки од ДЗС, НБРМ, ММФ... Се негираш сама во една реченица: се повикуваш на најнов податок од ЗДС за трговскиот дефицит, а потоа пак се навраќаш на некои весели математики??? Значи еднаш е весела математика, еднаш веродостоен податок, зависи кога како ни одговара. Ако е весела математика во прашање, сигурно ќе ја наштелувале и оваа катастрофална бројка, па и катастрофалната бројка на невработеност, па и другите бројки кои покажуваат негативни трендови... Колку што се сеќавам на мојот пост на кој алудираш, ниту се изнасмеав, ниту имав намера тоа да го правам... Дилетантизмот се однесуваше на друго нешто, на твоите зборови дека за нас не важат правилата кои се случуваат во глобалната економија...Кажав и за трговскиот дефицит: огромен е и со тенденција на раст. Значи, извозот е зголемен за една милијарда, но истовремено увозот е зголемен многу повеќе (увоз на ел. енергија, сурова нафта, моторни возила и висока технологија која кај нас не се произведува...) Владата под итно мора да работи на нова енергетска стратегија и изнаоѓање начини за намалување на учеството на увозот во надворешно-трговскиот биланс. Тоа е далеку од весела математика...
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...не се демантирам воопшто, само што и веселата математика на ЗС е поразителна и далеку поразлична од онаа со која истапија пред извесно време, што значи дека ситуацијата е аларманта и не така розова како што ни се претставува...затоа и се повикав на овие бројки, бидејки тие за тебе се репер, нели...но и твојот репер полека се приближува до оние од мојот репер...а тоа не е демант...повторно ќе повторам дека ЗС манипулира со бројките и процентите кои ги прикажува, но повремено и мора да истапи и со некоја корекција во пресметките како би се приближила до фактичката состојба, а и крајот на годината се надзира, а тогаш се сведуваат сметките, така да неизбежни се корекции...
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оцената за работата на владата е: ,,Незадоволува,,. Со оваа оцена во армија се губат чинови, се добиваат суспензии и што е најлошо се повикува на одговорност оној кој ја добие таа оцена. Да, така е во сите армии. Така беше и во бившата. А, сега доволно е да си лојален на некој ,,еминентен,, политичар и ти си цар.
Изменето од orlov - 14.Октомври.2008 во 22:59 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Математиката на ДЗС некој стручен однадвор ја оценил како задоволувачка: начин на прибирање и пресметка на податоци усогласени со меѓународните стандарди, компатибилност и споредливост на домашната со стастистиката на ЕУ и примена на нивните закони... А тоа што ние не сакаме да и веруваме, тоа е наш проблем...
Не знам на кој извештај мислиш од порано, ама промената на податоците секако се должи на промена на фактичката состојба т.е. ако пред извесно време извозот или увозот бил толку и толку... нормално е да после некој месец, нели, таа бројка пораснала, тоа не се фиксни категории. Не е нормално што бројката пораснала ептен.
Извештаите се прават квартално, полугодишно и годишно. Не разбирам која е поентата и ефектот од некое посебно штимање баш на годишната пресметка, кога тие податоци се следат континуирано??
И пак не разбрав... кој е твојот репер? Јас мојот го кажав...
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Штом имаш интернет, не верувам дека немаш основни работи за нормален живот...
Изгледа не си ме прочитала добро: реков најлоша... Еве сама спореди ја стапката на инфлација во 1993 година, кога била 349,8% со сегашната, ај нека е и 10%?... КОга според тебе било полошо, тогаш или сега?...
|
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
denes e poevtino da imas internet otkolku da napravis dnevno pazarenje
za 500 den imas internet cel mesec , a 500 den ne stigaat za dorucek, rucek i vecera na edno 4-cleno semejstvo Изменето од butel2 - 15.Октомври.2008 во 09:28 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako da ne se isplasam, vidis, Andjelina neke ni da cue da me vidi tamu |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnogu losa vlada spored mene..nedemokratska,avtokratska i premnogu populisticka..Edna mnogu losa marketing-agencija.
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само едно усмерување..ако е дозволено..
Прашањата за судските случаи и процесите кои се во тек..се поставуваат до судовите..но и обвинителставта , оти тие се независни од постоечката актуелна власт..односно би требало такви и да бидат.
Ова го праќам..оти гледам сакаш да чуеш за тоа.
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Hasan ibn al sabah
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnogu dobro 3
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не Бутел, напротив ти отиде во друг правец.....ти почна да збориш за паркинзите, јас само одговорив дека Владата неможе да ја врши работата на Градот..целата работа. И кога ќе ми рече на пример Трифун ЈСП немало пари за набавка на нови автобуси..има ЈСП пари, само што се прават на ТОШО...како може единствениот јавен сообраќаен превозник каде што се вози секојдневно цело Скопје да нема пари за автобуси.. Абе кого мафтаат... Изменето од Vladimir88 - 15.Октомври.2008 во 17:02 |
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nas ne maftaat...zboroto bese za dvospratnite avtobusi koi gi nabavuva vladata... a nie neli imame fabrika za avtobusi, zosto mora da se nabavat od nadvor, ne si se zaprasal?
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |