IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Fotografika fotosafari
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Fotografika fotosafari

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
Автор
Порака
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 10:58
Nikoj ne se rodil ucen.
Bujrum.

BTW, ima li nekakvi, barem bazicni kontroli na aparatot ... za sto aparat stanuva zbor?
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 11:03
Originally posted by Дафи Дафи напиша:

Само прашање....примате тотални аматери со лоши апарати ?!?! Или ова е само за големите момци :P

Ma kakvi golemi momci. Da me vidis jas so sto se spremam da dojdam голема%20насмевкаголема%20насмевка. Kje dojdam so Point & Shoot - takanarecen idiot aparat намигнување. Na film normalno намигнување. I Horizon kamera od Saso (za da go potrosam filmot i da mu go vratam големо%20гушкање)
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 12:28
Originally posted by Tegla Tegla напиша:

Само прашање....примате тотални аматери со лоши апарати ?!?! Или ова е само за големите момци :P

Ma kakvi golemi momci. Da me vidis jas so sto se spremam da dojdam голема%20насмевкаголема%20насмевка. Kje dojdam so Point & Shoot - takanarecen idiot aparat намигнување. Na film normalno намигнување. I Horizon kamera od Saso (za da go potrosam filmot i da mu go vratam големо%20гушкање)

Arno de, ama deka si golem, golem si голема%20насмевка
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Дафи Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 46
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Дафи Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:55
Originally posted by Mire Mire напиша:

Nikoj ne se rodil ucen.Bujrum.BTW, ima li nekakvi, barem bazicni kontroli na aparatot ... za sto aparat stanuva zbor?

Абе има и фул мануан мод дури :) Фуџи Ѕ5100 имам, контролите ги знам одприлика, знам кое за што служи само незнам композицијата да ја напраам ко што треба(значи знам да сликнам ама незнам да го доловам она што го сакам, или може само мислам дека знам да сликнам хмм....)
Апаратчето ок е, само што вади премногу ноиз и има ужас од макро. Уствари па шо ви кажувам, сигурно знаете многу поеќе од мене за тоа.....

Изменето од Дафи - 10.Октомври.2008 во 15:58
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 16:24

Абе има и фул мануан мод дури :) Фуџи Ѕ5100 имам.
Апаратчето ок е, само што вади премногу ноиз и има ужас од макро. Уствари па шо ви кажувам, сигурно знаете многу поеќе од мене за тоа.....

S5100 e odlicno aparatce za pocetok. I jas imam doma edno koe super raboti. Momentalno e na kjerka mi (3 god)

A, jas kje dojdam so ovoj Olympus, samo so 2.8 lekja намигнување

Изменето од Tegla - 10.Октомври.2008 во 16:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 17:00

A, jas kje dojdam so ovoj Olympus, samo so 2.8 lekja намигнување

Ne nosis MF?
Sta ti bi?
Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 18:11

S5100 e odlicno aparatce za pocetok. I jas imam doma edno koe super raboti. Momentalno e na kjerka mi (3 god)

ova se poshtue!!!
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2008 во 23:56

Ne nosis MF?
Sta ti bi?

Ne nosev, ama se pojavi Janus so Mamiya RB67 i ne mozev da i odoleam, pa sega treba da mu vratam dve rolni film големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 05:52

Ne nosis MF?
Sta ti bi?

Ne nosev, ama se pojavi Janus so Mamiya RB67 i ne mozev da i odoleam, pa sega treba da mu vratam dve rolni film големо%20гушкање

Hehehe, od ne nosenje, zavrsi so 2 rolni spukani! среќа
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 10:40
Tegla, ne daj se trevozit
koristi go aparatot as long as u wish (ili dodeka ne ti go pobaram :-P) ako ti se dopagja
donesi printovi & enjoy :-)
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
Korbizie Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 25.Јули.2008
Поени: 33
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Korbizie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 15:33
Zdravo Drushtvo...

Sakav da prasham dali imate planovi za sledecha serija na Safari i kade...ako ima neshto bi sakal pak da se prikljucham na vas oti jas lichno preubavo si pominav...
Pozdrav do celata Ekipa...

Vakkass Shtin
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 19:57
Originally posted by Korbizie Korbizie напиша:

Zdravo Drushtvo...

Sakav da prasham dali imate planovi za sledecha serija na Safari i kade...ako ima neshto bi sakal pak da se prikljucham na vas oti jas lichno preubavo si pominav...
Pozdrav do celata Ekipa...

Vakkass Shtin

Obicno se zakazuvaat edna nedela porano tuka na forumov. No mozes i ti da predloziz, da dades ideja i organizacija намигнување
Кон врв
Дафи Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 46
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Дафи Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 21:16
Освен ако немате намера да сликате магла у 4 саат, следниот пат и јас се пријавувам....да научам нешо ново од вас.
Поздрав
Кон врв
emilio Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Април.2008
Поени: 73
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emilio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 23:08
Vi zaviduvam sto ne bev vo moznost da bidam na safarito!Ama sto e toa se nadevam slednoto safari!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.