IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СДСМ се согласиле за промена на името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СДСМ се согласиле за промена на името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415>
Автор
Порака
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 15:45
сдсм по втор пат сака да ни го мења името. како да сме пиљара мајко му, а не држава...
Кон врв
Gorg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Март.2008
Поени: 142
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2008 во 10:02
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by Gorg Gorg напиша:

Za bate Novace Sefe prvo nikoj ne go spomna Gerijatrijata za da mi go turas pod nos, no barem Gerijatrijata imase muda pa da kaze predlog. Za razlika od nego (pa i od drugite) Latasa ne go slusnavme da kaze nisto osven da mu gi tintra jajcata na Gruevski, sto e negovo demokratsko pravo . E sega sto se tice komunjarite (kako sto se popularno nareceni) mozda se manipulatori, picki...no barem vo ovaa situacija se odnesuvaat maksimalno primerno. Zosto vikam taka. Eve vcera gledam, vo celava ovaa situacija Taci izleguva na sred parlamentarna debata so kup dokimenti od MVR za negovo navodno sledenje vo vremeto na SDSM. Prvo, ne e momentot da se izleguva so takvi raboti, sto ne znaci deka ako nekoj e kriv vo ovaa situacija deka ne treba da odgovara, bilo koj...Branko, Bucko ....Vtoro, ne e momentot da se koristi takva retorika...neli treba da demonstrirame edinstvo pred Grcija, taka trubat site pa i DPMNE, treto simptomaticno e kako Taci gi dobil tie dokumenti od MVR, sepak se raboti za dokumenti so odredeno nivo na tajnost. Za da izlezat vo javnost takvi dokumenti treba sudski nalog tie da stanat dostapni i Cetvrto, uste posimtomaticno e sto nasata ni Ministerka za unutarnja posla skokna od svoeto parlamentaro stolce i vednas ja okvalifikuva situacijata so Taci sramna, zalna i uste ne kakva, znaci gi osudi odnapred site bez da nejzinite sluzbi gi proanaliziraat dokumentite i sekako nivnata osnovanost, oti od kaj e be g-dja ministerka sigurna deka Taci ne rabotel protiv drzavata?!!!!!!Nastapot na ministerkata pokazuva samo edno deka nastapot na Taci e po scenario vo mkoe glavni scenaristi se Taci, ministerkata i Grujo, kao ja tebe ke ti dadam dokumenti od UBK za tebe, ti ke izlezes na govornica i ke gi napravis partal site, a ja posle tebe ke izlezam so srceparatelna prikazna za sramnosta na celata rabota i patem ke te zalam i ke placam za tebe. Sine Novace, nemoj da mislis deka DPMNE-vcite so Tacistite se nevini mali decinja koi samo jadat kotek od kogo ke stignat...i tie se bate prefrigani, samo sto nekoi raboti apla si gi kazuvaat, za razlika od komunjarive koi, mora da priznaes, se posofisticirani A za Latas, ne mi kazuvaj be...vo tekot na negovata kariera negovata kicma tolku se vitkase od Socijalisticka, preku komunjarska do vmro-vsko / milosevicka i na kraj ostana bez nea. Sloga braka, samo toa ke ne spasi

Ееееееее(бате) Џорџе бе ..па ти си бил скроз неутраљен и ептен упатен во рабоќево комуњарски???.

туф туф туф...мајќино де...

пс

Поздрав..во право си..

Нек ти Бог даде уште 100 години под комуњари да живиш..и да кркаш попара нивна..

голема%20насмевка

Tipicno DPMNE-ovski. Ako nekoj i malce ja napadne rabotata na vladata ni nasa reformatorska odma e komunjar, tipicno ednoumie, koe neli bese trademark nakomunizmot.Neviden paradoks. Dobro sakas da kazes deka za se se krivi drugite, a Grujo e kolateralna steta na "komunjarskite manipulacii". Ti izgleda si podpadnal pod ednoumieto na ovaa vlada, od tipot koj e so nas e dobar, koj ne e so nas ne cini. Dobro be novace, ako e tolkav k*rnaz Grujo i ako e tolku zagrizen za imeto i nacijata, neka svika itna sednica na vlada, neka donesat oficijalna odluka za nemenuvanje na imeto pod niedni uslovi, neka ja verifikuva odlukata vo sobranie (neli ima mnozinstvo) i neka zavrsi prikaznata ednas za sekogas. Aj de da go vidime, zosto ne go pravi toa, da ne mu e strav od B.C, k*r go zabole...tuku isti gomna se site.
Кон врв
трендафил Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 06.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 68
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај трендафил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2008 во 12:49
Треба да имаме на ум дека името во меѓународната употреба веќе ни е сменето. Мислам дека ВМРО ќе го смени FYRОМ со некое поприфатливо име за тие што не ни го признаваат правото сами да се именуваме, а дека СДСМ е спремен и на промена на уставното име, односно едно име за секаде, дома и надвор. Ова под услов дека ја зборуваат вистината дека за 6 месеци ќе не внесат во НАТО и дека во тој рок ќе добиеме и датум за преговори за ЕУ. И ова под услов ако ДПА престане да пука на објектите од ДУИ, и (или) ДУИ да престане да пука врз своите објекти. Бидејќи името (Грција) и односот на македонските Албанци во изборниот процес се единствените пречки на нашиот пат кон евро-атлантските интеграции. Втората пречка се надевам дека ќе ја поминеме, бидејќи по укорот од САД и ЕУ изборниот процес е втор ден без пукање.
Да напоменам и дека ВМРО нема да го смени името без дозвола на народот (референдум), а СДСМ би го направил тоа само со одлука на раководството и гласање на пратениците послушници.
Негација на негативното.
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 15:10
Коалициите нека стават во агендата дека ќе го променат името, по кога ќе ги добијат изборите слободно нека го променат. Тоа значи дека народот им дал дозвола за промена. Но со таа агенда ќе ги добијат изборите кога јас ќе стигнам на Марс.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
nenno Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Локација: Antarctica
Поени: 174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nenno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 20:43
Novace, te molam da mi dades vistinski iskren odgovor na slednovo prasanje:
1.Vo slucaj Nikola Gruevski da formira vlada kakvi ke ni bidat sansite da se evrointegrirame kako drzava dokolku ne napravime kompromis so imeto?
2.Dokolku go smeni imeto a toa e poverojatno posto on na svoite mitinzi najavuva deka ke go cuva samo identitetot, dali ti seuste ke go poddrzuvas kako toa sto go pravis sega.
3.Bidejki davas dobri komentari, kazi mi dali se soglasuvas vo sekoj vtor grad vo MKD da ima fakultet odnosno univerzitet.
4.Dali tebe kako eden mlad pretpostavuvam intelektualec ne ti smeta sto Jankulovska e Minister, Janakievski e Minister, Slavevski e Minister itn
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 21:25
Originally posted by nenno nenno напиша:

1.Vo slucaj Nikola Gruevski da formira vlada kakvi ke ni bidat sansite da se evrointegrirame kako drzava dokolku ne napravime kompromis so imeto?
2.Dokolku go smeni imeto a toa e poverojatno posto on na svoite mitinzi najavuva deka ke go cuva samo identitetot, dali ti seuste ke go poddrzuvas kako toa sto go pravis sega.
3.Bidejki davas dobri komentari, kazi mi dali se soglasuvas vo sekoj vtor grad vo MKD da ima fakultet odnosno univerzitet.
4.Dali tebe kako eden mlad pretpostavuvam intelektualec ne ti smeta sto Jankulovska e Minister, Janakievski e Minister, Slavevski e Minister itn

Иако прашањето не е за мене, ќе си дозволам да одговорам на две точки:
1. Мали се шансите, да не речам никакви за ЕУ и НАТО без промена на името.
3. Не во секој втор, туку во секој град треба да има факултет. Зошто студентите од Берово или од Струга да патуваат во друг град и таму да бараат сместување, а оние од Скопје да си бидат дома? Зарем не се дискриминирани само затоа што живеат во провинција? Главен град може да биде и Велес или Битола, па тие што живеат таму ќе бидат во привилегирана ситуација.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 23:26
Originally posted by nenno nenno напиша:

Одговори испорачувам веднаш..ама дали ти се по ќејф..ееее тоа наскоро ќе знаеме:
1.Не сум пророк..ама ако УСА стои позади таков став..сигурно ќе биде како тие ќе кажат.
2.Се додека нема чачкање по Уставот (за кој и јас мислам дека е лош..ама има и полоши од него) јас поддржувам секој кој е за тоа.
3.Неук Народ , силна држава ...чинам оти беше поуката.
4.НЕ ..не ми смета ...се додека работат (само) за Македонија. 
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Dardania Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Април.2008
Поени: 82
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dardania Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 06:49
Во интервјуто за А1, в.д претседателот на СДСМ, Заев, зборуваше за позицијата на СДСМ околу името. „Мора да знаеме сите, и тоа го потенцираме, дека Македонија нема друга иднина освен целосно зачленување во НАТО и ЕУ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 11:32
Има зелена линија... изразена во долари.
Зарем не гледате дека се предавници на својот народ?
Во НАТО и ЕУ, можеби ќе влеземе некогаш. Ако го продадеме името, ќе го изгубиме засекогаш.

Изменето од Паланчански - 13.Октомври.2008 во 11:34
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 11:57
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Има зелена линија... изразена во долари.
Зарем не гледате дека се предавници на својот народ?
Во НАТО и ЕУ, можеби ќе влеземе некогаш. Ако го продадеме името, ќе го изгубиме засекогаш.
Така е бе човек во право си.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 12:13
nema crvena linija no ima
debelo jaze za okolu vratot

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 12:21
Ako postoeshe i edna crta od crvenata linija nemashe sega da gi imame ovie problemi i da dikutirame na ovaa tema!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 12:29
nego shta ... kje tecese med i mleko смеење
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 12:43
pa diskutiram ... kakva vrska ima crvenata linija okolu imeto na edna partija so promenata na imeto ? ..... kako i gradjanite , taka i sekoja politicka partija ima pravo na svoi stavovi ...... pa neli sme demokratska drzava i sekoj moze javno da si go kaze svoeto mislenje ? ........ mene navistina ne mi e jasno sto tolku nekomu preci crvenata linija ? ... da bese mozebi ZELENA , kje odgovarase povekje ??????

Изменето од miroslav_g8 - 13.Октомври.2008 во 12:43
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.