IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9192939495 105>
Автор
Порака
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Статус: Офлајн
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 08:47
оригинал:

http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=51294

нов поглед.

PAZI!
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2008 во 19:49
Оригинал
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=51970

Обработка

Ctrl+j(дупликат на леерот)
Filter-Other-HighPass Radius 30 Pixel
Blending на новиот layer = Softlight
Ctrl+Shift+E (Merge Down)
во Image-Adjustment-Brightness/Contrast
се штиклира полето Use Legacy и
покачен е Contrast на 30

Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2008 во 14:18
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2008 во 01:28
Original:

Alternativna:

Mi se dopagja portretov onaka kako sto e napraven. Lichno za mene, bi go glamuriziral sosem malu liceto, bi gi doterl ochite, obelil belkite, izostril trepkite i kosata, bi go doosvetlil sosem malu levoto oko (pod vegjite) i leviot dolen agol na slikata kade sto bi dodal i ushte malu kosa.

Изменето од Zoran K - 07.Октомври.2008 во 01:33
Кон врв
GJoe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 23.Јули.2008
Поени: 21
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GJoe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 00:20
Original

Изменето од GJoe - 11.Октомври.2008 во 23:55
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 01:56
GJoe, ???

Ovde objavuvame fotografii koi se postirani na nashiot sajt, so nash "vtor" pogled na niv.

Prvo ja stavame originalnata fotografija, a potoa nashata obrabotka.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GJoe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 13:38
Ops, se izvinuvam, bidejki naslovot e vtor pogled, mislev deka i avtorite moze da stavaat vtor pogled na svoeto delo. Slobodno trgnete ja.
Se izvinuvam za moeto neznaenje.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 16:31
Ne si pogreshil Gjoe, bidejki i taa opcija e validna, no treba da ja stavish prvo originalnata fotografija, pa pod nea ona kako vtor pogled.

Vaka so samo edna objavena slika i bez barem naveden link do originalnata nikoj ne znae sto objavuvash i sto komparirash.
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 22:21

Smetam deka bradata prilicno go unistuva feelingot na fotografijata, Go prisrediv i dolniot lev agol, a dodadov malku i sepia ton. Cisto subjektivno...
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GJoe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 23:56
Originally posted by Zoran K Zoran K напиша:

Ne si pogreshil Gjoe, bidejki i taa opcija e validna, no treba da ja stavish prvo originalnata fotografija, pa pod nea ona kako vtor pogled.

Vaka so samo edna objavena slika i bez barem naveden link do originalnata nikoj ne znae sto objavuvash i sto komparirash.

Ispraveno ;)
pozdrav
Кон врв
janevskiR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2006
Поени: 236
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај janevskiR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2008 во 11:09
Rosica,
eve na sto mislev:

eve i moj pogled so golem crop i orange filter:

podobro?

http://foto.idividi.com.mk/portfolio.asp?ID=3248
Кон врв
within Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Јуни.2008
Поени: 119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај within Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2008 во 11:51
Janus, фала ти на корекцијата и советите, да не се дуплирам овде на идивиди, еве ја корегираната - http://withineye.deviantart.com/art/Discreet-Passion-99780603
Кон врв
rositca Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Октомври.2008
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rositca Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2008 во 14:24
Da ti kazham Robi, probav vakov krop, ama ne mi se svigashe rastojanieto pomegu parot i kandelabrata.
Objektot na interes nekako pak izostanuva.
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 00:21

Striktno subjektivno
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9192939495 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.