|
Македонско - српска дипломатија |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | ||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so koj pamet voopsto se postavuva vakva tema, ti ke mi ja rusis kukata, jas uste ke te cuvam doma i ke te ranam
ccccc |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Паметот мој тука не го мериме, така да нема потреба од првиот дел од твојот коментар!
Ние ничија куќа не рушиме, тоа треба јасно да ти биде! Србија постои и опстојува без Косово веќе 10 години и не знам како тоа некој поединци очекуваат да остане под нивна управа! Така да самите си ја срушија куката со политиката која ја водеа во изминатите децении и со потпишувањето на договорите од Ранбује и Куманово. Но неразумно и необјасниво е двојниот аршин кој го покажуваат во дипломатијата со овој акт на протерување само на нашиот и црногорскиот амбасадор. Инаку амбасадорите не се на терет на државата домаќин туку на грб на граѓаните чијашто држава ја претставуваат, а со тоа она твоето ти ке ми ја рушиш куќата а јас ќе те ранам не важи!!! Белград сигурно не го рани македонскиот амбасадор! Патем, во политиката има едно правило а тоа е Интерес и само Интерес, нема љубов нема емоции, така да наместо да се плаче по нешто треба да се согледаат интересите на државата во која живееме, и секако да се брани нејзиното достоинство! Изменето од moira - 11.Октомври.2008 во 16:02 |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македонија е во една крајно незавидна позиција.
Ниту смееше да го признае Косово-ниту пак не смееше да не го признае.
Не мора да возвратиме реципрочно и да го истераме и нивниот амбасадор. Одмаздничкото однесување никому не донело добро. Но факт е дека и Србите се однесоа предавнички кон нас во однос на прашањето за МПЦ, па испраќање на Вранишковски како нивни претставник на погребот на грчкиот патријарх...па не реагиравме.
Не е тоа виткање кичма, но немање избори под притисоците на “вишите сили“...
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Инаку амбасадорите не се на терет на државата домаќин туку на грб на граѓаните чијашто држава ја претставуваат, а со тоа она твоето
timnogu ubavo razbiras sto kazuva mojata recenica... a vprocem ti si edinstvenata pokraj albancite koja go opravduva ova priznavanje i ima interesi Изменето од moira - 11.Октомври.2008 во 16:46 |
||
Maki
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немам јас никави интереси од Косово, но за разлика од некој индивидуи размислувам трезвено!
|
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
prodolzi si i ponatamu .... imas ili nemas, ti si edinstvenata ovde koja gleda nekakvi interesi .... jas kako netrezvena gledam kako se poveke ja snemuva mojata drzava i za zal nikakva perspektiva i idnina za moite deca
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во резолуцијата 1244 стоеше дека Косово и Метохија се дел од Србија.Затоа и ја потипишавме |
||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ја потпишавте затоа...убаво знаете што, зошто и како потпишавте.
Но тоа не е тема за дискусија тука, да се вратиме на темата! |
||
гoстин
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa da ne ocekuvavte vie da mu recat Fala sto go priznavte Kosovo
|
||
|
||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da...Srbija se povece i povece ja snemuva. |
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo rezolucijata 1244 kosovo bese po protektorat na OON
|
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne mora da se grizite za toa sto nasiot ambasador e proteran od srbija...po 2-3 nedeli pak ke go vratat...kako sto napravija i so drugite ambasadori...okolu toa dali treba da se protera srpskiot ambasador od skopje jas mislam deka toa bi bil golema greska od nasata drzava...ne sekogas na oganot mu se vraka so ogan...ke se smirat srbite po nekoja nedela i pak ke go vratat...vo toa bidete sigurni... dobro kaza cedomir jovanovic: "zosto samo ambasadorite na crna gora i na makedonija mora da bidat personi non grata?"ili tie udiraat kaj ke najdat meko...interesen narod...
|
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Treba da mu bidi sram na srvite da go proterat crnogorskiot ambasador.
Crnogorcite kako narod sekogas mu pomagale na srbite,duri i stradale na nivna smetka. Vo 2-ta balkanska vojna,Crnogorcite ja spasija Srbija od Bugarija.Vo prvata svetska vojna crnogorcite bea tie koj pomognaja da se evakuirat srblacite na krf. |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... togash Gjukanovikj nemal zet Albanec... sega rodninskite vrski se mnogu pojakji...zar sestra mu da mu se naluti...
|
||
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |