|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 121122123124125 242> |
Автор | ||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zarem tolku e jaka vojata vera sto otvoreno ne sakas da kazes na koja CRKVA i pripadjas, jas mozam da i bidam posveten na nuklearna fizika no toa sepak ne kazuva vo koj institut ja izucuvam nea..
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Cinik
Група Регистриран: 24.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Охо, па и тука имало интересна дискусија
Не сум чул до сега за таква вера „изворно христијанство“, може ли нешто повеќе да знам за неа? Од кога постои, кој ја основал и каде може да се најде литераура за неа? |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Постои од 1век, ја основал Изворот - Христос, а литература може многу лесно да најдеш. Има една книга за нив, можеш да ја најдеш под следниве имиња: Библија, Свето Писмо, Писмото, Божји Збор итн.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Cinik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е сега, ептен ме збуни и не ми е јасно ништо
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тогаш кај таквите христијани каде е историската вистина и реалност - континуитет, за целосно да ја “поседуваат“ говорат Вистината... Зашо Христос кажал: 4.
А Исус им одговори и рече: <Пазете се, да не ве излаже некој; 5.
зашто *мнозина ќе дојдат во *Мат.24,24; Оти
ќе се појават лажни христоси и лажни пророци, и ќе покажат големи знаци
и чуда, за да ги прелажат, ако е можно, избраните. |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tetratka, си се збунил/а нешто. Библиските христијани не велат "Јас сум Христос", туку велат: "Јас сум Христов ученик, Христов следбеник, Христова следбеничка, христијанин, христијанка итн".
|
||
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ПА ТУКА Е ПОЕНТАТА ... нема историја... нема традиција ... кај се вашите корени и докази ЗА ВАШЕТО АПОСТОЛСКО ПЕРИМСТВО ???? ПРАЗНА СУВА РАБОТА ... Зборовите Христови се токму за Вас! |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa zarem Pravolsavnite Katolicite Protestantite i site drugi ne go velat istoto????? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tempralirus, секој може да го рече тоа, но праксата покажува дека малкумина на дело го покажуваат тоа.
Форумов ти е добар пример за тоа. Некои велат дека се "Христови ученици", а сепак во нивните коментари велат: "Вака рекол св. Јован Дамаскин, вака рекол Палама, вака авва Антониј итн.", додека пак Христовите ученици велат: "Вака вели Бог, вака вели Христос, вака пишува во Библијата итн."
Ете, ти открив една финта како да ги откриеш библиските христијани, според нивните авторитети на кои се повикуваат во своите тврдења. Доколку нивниот авторитет е Божјиот Збор - Библијата, значи тие навистина се библиски, а доколку се повикуваат на некои човечки зборови, тогаш тие не се библиски.
|
||
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A apostolite ne zboruvale sami od sebe i episkopite postyaveni od niv? 11 Драги мои, вие сте привремени жители, туѓинци на оваа Земја. Затоа ве молам да не им се препуштате на телесните страсти, зашто тие војуваат против вашите души. kade ovde apostolot petar se povikuva na biblijata? |
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве што вели Петар:
"зашто никогаш ниту едно пророштво не потекнува од човечка волја, туку луѓе поттикнати од Светиот Дух зборувале од Бога"
(2 Петрово 1:21) Се разбира, Петар во обичниот говор си зборувал сам од себе. Тој си пишувал и сам до себе во своите привнатни писма. Но кога ги запишувал 1 и 2 Петрово послание, тој пишувал воден од Бог.
|
||
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bravos evangelos
a podocna episkopite postaveni od apostolite od sami odsebe zboruvale? |
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
Cinik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Евангелос, искрено да ти кажам многу си конфузен.
Како ти во 20 век си библиски христијанин а православните светците од првиот и вториот не се. А св.Кирил и Св.Методиј, Климент, Наум...? Многу ми се чудни твоите тврдења дури и неразумни. п.с Кажи ми што имаат врска годините со познавањето на религијата и колку години си ти? |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да.
Не постојат православни во 1 и 2 век. Православните се појавуваат многу подоцна. Изменето од EvAngelos - 11.Октомври.2008 во 15:28 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 121122123124125 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |