|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 120121122123124 242> |
Автор | ||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тука, (во филмот) има еден проблем ... о. Антониј, поточно режисерот заборавил дека треба да користи “динамичен превод“ - за настаните и дејствата во филмот да имаат ХРИСТИЈАНСКА СМИСЛА - демек да се поврзани со Христос ...
Изменето од Tetratka - 09.Октомври.2008 во 18:01 |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ПРАВОСЛАВИЕТО Е “САМОКРИТИЧНО“ ... ЗАТОА Е ПРАВОСЛАВИЕ ...
СИ СЛУШНАЛ ЗА ЈУРОДИВИТЕ...?
|
||
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кинг... не ме разбра со постот... сакав да кажам - Бог не го запишал директно со мастило врз хартија к*ранот, туку други луѓе го запишале, водени од диктатот на Мухамед, кој пак е воден од Алах. Така?
Сличен е методот и во Христијанството. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само шо Христијанството има “многугодишна “ писмена традиција ...
во контекст на ОТКРОВЕНИЕТО - живата врска меѓу Бог и човекот (тварта)... тварното ... минливото ...
|
||
|
||
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некој спомна критика зошто мак и грч преводи ги менуваат имињата
Од Бетлехем Витлеем, Бетшеда Витсаида Сега и јас истите Евенгелисти ги прашувам Од каде Јешуа Мешиа стана Џизас Краист Од каде до каде, што имаат заедничко ориг. со новата верзија ? |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Uste edno prasanje do Evangelos..
Ako ne si adventist togas na koja crkva i pripadjas ???? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Templarius, многу би сакал да ти одговорам на тоа прашање тука, ама не сакам да ги прекршувам правилата на овој подфорум, меѓу кои е и правилото да не зборуваме оф-топик на темите. Како што гледаш, оваа тема е разговор за религиите, а не разговор за верниците. Затоа ќе ти одговорам по лична порака на која црква и припаѓам јас. |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Евангелос - јас ги упатив тие дискусии тука, за да не се растураат другите теми. Овде ако сакате дискутирајте и за личниот верски однос и припадност.
Но - ова го упатувам до сите членови - верската определба е лична работа. Кој ви дава за право да прашувате некого каде е, што прави и на кој начин го прави тоа?! Ако некој сака да каже, кажува, ако не - сигурно има причина што не го прави тоа и не е ваше да го судите за тие причини. |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zidarski, ова се твои зборови:
Се сеќаваш?
Оваа тема не е за верниците и за нивни меѓусебни лични обраќања, туку за религиите.
|
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прашањето - дали некој е член на некоја црква и какво е неговата вероисповед - е прашање во врска со религиите.
И како што реков погоре - тоа е лично право на некого дали ќе зборува за тоа јавно или си има негови си лични причини за да не го зборува тоа јавно, затоа и ја опоменав Маран Ата за нејзиното инстистирање. Што има тука нејасно?! |
||
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zidarski, jas ne gledam pricina zosto nekoj bi se sramel da kaze na koja veroispoved pripaga i vo koja crkva mu e najcestata poseta. Ako nekoj go krie toa, znaci ima nekoja muva na kapata. Mene nekoj koga bi me prasal, jas so radost bi kazala, zatoa sto veruvam vo toa sto go zboruvam i gi ljubam lugeto koi se vo mojata zaednica.
Jas navistina ne mozam da razberam zosto nekoj toa bi go kriel. Ako nekoj ima odgovor, bi sakala da go cujam. |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Маран Ата - тоа е твоето гледиште на работите, што не значи дека другите треба да го прифатат.
Секој има право на свој став, свој начин на изразување на верската припадност и свој однос кон неа. Се разбира - имаш право да прашаш - но ако некој не сака да одговори - немаш право да го форсираш тоа повторно и повторно и повторно... |
||
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne bidi tolku stroga vo sudenjeto na tugjite motivi, ushte povekje koga ne gi ni znaesh koi se tie... Ako nekoj ima nekoja prichina da ne se izjasni javno za nekoja rabota, togash to e negovo apsolutno pravo, zagarantirano so site opshtestveni, moralni i chovechki zakoni i prava. Toa ne znachi deka se ima "muva na kapa", tuku deka se zhivee dozvolenoto i posakuvanoto vo dadeniot moment. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Очигледно е дека Maran Аta алудира на мене кога вели дека "некои си ја кријат својата вероисповед", затоа ќе и одговорам:
Maran Ata, јас мојата вероисповед си ја имам напишано во мојот потпис уште пред една година кога се регистрирав на овој форум. Значи уште во првиот мој пост јас си ја кажав мојата вероисповед. Долго време мина од тогаш и јас досега имам напишано 7503 коментари на овој форум. Тоа значи дека јас најмалку 7503 пати ја имам кажано мојата вероисповед тука.
Еве за да бидат 7504 пати уште еднаш ќе ја повторам:
Јас, EvAngelos, сум посветен на евангелието и на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Своерачен потпис: EvAngelos
Зарем не е тоа предоволно? Затоа, те молам, без неоправдани критики, сомнежи и сл. Ако ме видиш во рајот, значи сум верувал во тоа што сум тврдел, а ако не, тогаш запали една свеќа за мене таму
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 120121122123124 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |