|
Јанко-Јади Бурек |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 40> |
Автор | |
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Скај нет плус и Наша ТВ ќе се борат за „Јади бурек“ на суд
Од Скај нет велат дека го заштитиле името на проектот, а Наша ТВ тврди дека правата ги има Јанко Илковски „Јанко Илковски ја работеше емисијата ’Јади бурек‘ и како радиоемисија уште во 2005 година, пред Скај нет ТВ, и за неа има освоено и награда. Јанко Илковски никогаш нема потпишано директен договор со Скај нет за емисијата, туку со продуцентите што ја емитувале емисијата на Скај нет. Во сите договори стои дека автор, уредник и водител на емисијата е Јанко Илковски. Јас, исто така, склучив договор со Јанко како автор, уредник и водител“, вели Ристо Гоговски, прв човек на Наша ТВ. „Меѓу другото, емисијата се вика ’Јади бурек со Јанко Илковски‘. Може ли некој да ви го заштити вашето име и вие да немате право да го користите. А поимот бурек е невозможно да го заштитите. Тоа е генерички поим. Логото за ’Јади бурек со Јанко Илковски‘ е производ на ’Арт улица 26‘ и тоа е заштитено, а единствено можеш да заштитиш симбол со графичко решение. Жал ми е што сопствениците на Скај нет се во очајна состојба и не можат да направат нови проекти. Случајно да не измислат нов Јанко или сакаат да им го клонираме? Во меѓувреме, и јас разбрав дека сопственикот на Скај нет, Тодорче Коцев (Тоше Пикон), го заштитил поимот криминалец, за кој верувам дека ги има сите авторски права. Тој поим мора да му го признаеме сите и да не му го спориме. Еве ние ќе му изработиме и бесплатно лого“, додава Гоговски. |
|
Равногорац_2
Група Регистриран: 21.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нема врска тоа Блашка, во интелктуалната сопственост е најбитно кој го има заштитено брендот "Јади Бурек", Јанко требал тоа да го стори пред Sky Net.
|
|
maestro13
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 428 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајдеее... Јади бурек и на Скај Нет
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=1F1F70FF77C52A4791CAD6CA4AC458D9 Ова ќе биде интересна тв сезона |
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So se nema da cues..namesto se da se sredelo pred toa..vidite sea so praat na sred sezona..
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
c c c c c lele da umrev vcera ova cudo denes ne kje go procitav....
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a jas uste ne mozam da ja gledam taa tv Nasa i Janko
|
|
maestro13
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 428 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сеа видов реклама на скај нет кои емисии ќе иделе на скај нет плус и тоа мислам дека ја видов и македониум!
лелеее, па сите емисии ли ќе им ги земат? и второ прашање, зошто да одат на скај нет плус, а не на скај нет? |
|
KAROLIN
Сениор Maкедонско девојче Регистриран: 28.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и јас истоп се прашувам, јас немам скај нет плус........
а некаков контакт од ТВ има? иначе на СКАЈ НЕТ ПЛУС почнува најгледаната серија за 2006 година - аргентинската МОНТЕКРИСТО |
|
maestro13
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Скај нет краде до даска!
Имаат нова емисија МК индекс, која е копија на Индекс од А1! |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НАША ТВ - ЈАДИ БУРЕК - СТРИМИНГ ВО ЖИВО
|
|
maestro13
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па нормално ќе има Live streaming инаку никој нема да ги гледа
А и вака баш не верувам дека некој ќе ги гледа |
|
biser
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леееле каква сељачина, хорор, па уште напрден и умислен, демек креирал јавно мислење. Мрш у 5 |
|
caldi33
Група Регистриран: 15.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edinstven covek sto e ramo za placenje na narodov a on pari si pravi so toa a nikoj ne go primetuva samo mislam deka na na NASETV mu padna malce rejtingot ne e gledan kako porano i mnogu me nervira sto vo "SE SE RAZBIRA COVEKOT" koj go rodi tolku pameten sakam da go prasam c c c cc
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Vcera ja gledav reprizata ...zaradi shtrajkot. Gostin mu beshe ministerot Stojanovski. Prv pat mi padna zal za Janko. Se najde vo nebrano neznaeshe cija strana da fati. Kolku li gi velicashe prosvetarite i ne davashe da bidat napadnati za vreme na prethodniot shtrajk. Sega covekot ostana bez tekst, pa ja svrte da go fali ministerot kako ima dobra memorija, koncentracija iako raboti 24/7. Abe Jane, Jane, ne se nerviraj, ne ti se lutat daskalite, znaat deka ti tamu si samo da si zarabotish plata i da si naranish semejstvo.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 40> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |