IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Разно
  Активни теми Активни теми RSS - ЗБУНЕТОВА ТЕМА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗБУНЕТОВА ТЕМА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6465666768 137>
Автор
Порака
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2008 во 13:33
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

... се сеќавам на еден сон... кога две аури ги мешаат своите светлини и бои творејќи нови, со ниедно око досега видени, а наоколу светка од искри додека земјата се занишува станувајќи мека и приемлива достигнувајќи ја реткоста на водата која дозволува пламенот да тоне полека добивајќи на сила со топлина и цврстина на дијамант која допира до најодалечените точки топејќи го мразот за миг која ја влажни секоја сува област и сега е исполнет секој дел со целокупноста на суштината, а тежината на едниот дел од дејствата налегнува на наизглед нежни потпори кои со леснотија и радост го прифаќаат теретот кој се претвора во играчка на скриените сили кои избиваат од вулканите кои проговоруваат како еден, а потоа си даваат предност наизменично менувајќи се заради хармонијата на тектонските движења. Следните милион години се менуваат многу начини за исполнување на целта зададена од милоста на творечките сили отворајќи ги најскриените тајни како роденденски подарок предизвикувајќи бура од воодушевени овации од самите протагонисти. А потоа доаѓа до отварање на секој дел спремен да му овозможи зголемувањеи ширење на главниот вулкан спремен за голема експлозија која се спремаше сите овие еони, а потоа...грмотевици и молњи што го затресоа универзумот со заглушливи татнежи и одрони, а потоа... вулканот бесно ја изли својата лава насекаде до каде можеше да допре тресејќи се побрзо од видливоста на окото, а плодната почва со благодарност ја прими вжештената лава поради мудроста што ја поседуваше за да створи нешто сосем ново...

јас да сонувам ваков сон..би посакал да не се разбудам
..збунет..маестрално..ес јужуал
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:18
чекањебакнеж
apce
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:22
... ne si sam/sama i jas cekam... ama aj se nadevam utre sabajle koga kje stanam... deka kafeto nema da go pijam napraznoголема%20насмевка
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:37

човекот нема инспирација...што сте му се обесиле на врат...

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:42
... a shti agjelino mome mislish deka cenata na slavata e malaголема%20насмевка... nie negovite obozavateli zelno cekame ... 
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:49
знам бе мамамд,знам.ама додека ние кубење%20косаи грицкање%20ноктиичекањетој пие кафе некаде и не ѕирка со задоволен осмех
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 16:37
...pa zatoa go obozavame...голема%20насмевка... oti e takov... i nedaj boze da se promeni...mu otidoa obozavatelkite...
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 18:27
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 20:13
...блескаат душучињата мои како сонца и видливо е се. Се смеат на моите желби додека подрипнувам да ги гушнам и допрам иако се повисоко од самото небо наредени како круна на сите вредни постоења. Ме галат со топлите зраци до длабоко во меморија и најголемиот студ ми служи за подсмев, ме скокоткаат длабоко до најтемните места полни со демони кои панично се разбегуваат и бараат друга душа да се хранат.
Моите душичиња го менуваат обликот како ќе посакаат, час сум во рајска градина берејќи сочни плодови и се губам од недоживеани вкусови, час се самовили кои играат заносен танц кој го доживувам широко отворени очи не знаејќи каде попрво да гледам и која попрво да посакам со зината уста од која лигите ги бришам со ракав, а понекоја издајничка солза ќе се стркала да ми ја отвори душата во која се видливи сите мои алчности гладни за поседување на она што може да постои само слободно, но за нив е разбирливо дека никој не може им биде рамнодушен иако паѓам болен од неподнослива желба, а сепак се тука да ми ги негуваат мислите враќајќи ги во своите корита за да го продолжат правилниот тек кој сепак води до еден единствен восхит не можејќи ништо повеке да замисли без нивно постоење и во најмала ситница која се претвара во тотем за обожавање...
Само наутро по малку се изненадувам онака сонлив мислејќи дека паднал снег на прозорот, а тоа биле бели гулаби кои ми чукаат да се разбудам...
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 21:32
I pak
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 23:08
no comment
just a hugh
a big oneголемо%20гушкање
apce
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 23:21
.......sekogas,sekoj zbor go çitam so zadovolstvo.......i pokusavam da ne ostanam pod'zinata od vosh*tголемо%20гушкање
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 01:57
 бакнеж бакнеж  бакнеж  бакнеж  бакнеж
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 02:07
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

...блескаат душучињата мои како сонца и видливо е се. Се смеат на моите желби додека подрипнувам да ги гушнам и допрам иако се повисоко од самото небо наредени како круна на сите вредни постоења. Ме галат со топлите зраци до длабоко во меморија и најголемиот студ ми служи за подсмев, ме скокоткаат длабоко до најтемните места полни со демони кои панично се разбегуваат и бараат друга душа да се хранат.Моите душичиња го менуваат обликот како ќе посакаат, час сум во рајска градина берејќи сочни плодови и се губам од недоживеани вкусови, час се самовили кои играат заносен танц кој го доживувам широко отворени очи не знаејќи каде попрво да гледам и која попрво да посакам со зината уста од која лигите ги бришам со ракав, а понекоја издајничка солза ќе се стркала да ми ја отвори душата во која се видливи сите мои алчности гладни за поседување на она што може да постои само слободно, но за нив е разбирливо дека никој не може им биде рамнодушен иако паѓам болен од неподнослива желба, а сепак се тука да ми ги негуваат мислите враќајќи ги во своите корита за да го продолжат правилниот тек кој сепак води до еден единствен восхит не можејќи ништо повеке да замисли без нивно постоење и во најмала ситница која се претвара во тотем за обожавање...Само наутро по малку се изненадувам онака сонлив мислејќи дека паднал снег на прозорот, а тоа биле бели гулаби кои ми чукаат да се разбудам...

i zbunet so nas na pustiot ostrov!
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6465666768 137>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.