IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - Помош !! Софтверски Проблеми!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Помош !! Софтверски Проблеми!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 55>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2008 во 11:40
vaka-

sigurno ti bil osteten harddiskot , so osteta na sistmeskite fajlvoi. Za toa sto ne mozes da intalis XP , prosto mislm deka nekoi verzii se problematicni, zemi service pack 3 (mislam deka bese ) se intalira bez problemi. Inaku slicen problem imav i jas , smeniv vrzijata na XP, NO mi zagina HD-ot... a bese Maxtor, fuj
Vidi nekoi Maxtor-i se gjubre, dve mi izgorea. zatoa vidi i harddiskot.
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Vetil Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Октомври.2008
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vetil Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2008 во 11:58
mislis deka ima bad sectors???

I dvata Hard diska na drug pc normalno rabotat, no na mojot pc i dvata pokazuvat isti problem, ne veruvam deka hdd-te se osteteni, ako e do niv nema se da raboti i na drugiot pc.
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2008 во 08:36
пробај смени го IDE кабелот.
од дискот до плочата.
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Schumacher Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schumacher Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 13:32
luge imam eden seriozen problem so start up-ot bidejki pri podiganje na kompjuterot mi se vlucuvaat 9999999999999999 (potocno 32) procesi i kopjuterot mi e kako zelka. Nemam veke nervi sekogas pri vpodiganje da gi isklucuvam tie nepotrebni procesi pa zatoa ve molam za pomos!!!тага

Изменето од Schumacher - 14.Октомври.2008 во 13:33
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 16:12
Originally posted by Schumacher Schumacher напиша:

luge imam eden seriozen problem so start up-ot bidejki pri podiganje na kompjuterot mi se vlucuvaat 9999999999999999 (potocno 32) procesi i kopjuterot mi e kako zelka. Nemam veke nervi sekogas pri vpodiganje da gi isklucuvam tie nepotrebni procesi pa zatoa ve molam za pomos!!!тага

Е па отвори старт влези во run напиши msconfig влези во Sturtup и исклучи ги процесите кој мислиш дека не ти се потребни да се стартуваат .
Кон врв
kaktus Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 16.Јуни.2007
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kaktus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 22:13
zdravo. imama problem so stranata na idividi i site nejzini servisi.
koga da ja pobaram str. na idividi stalno mi kazuva deka i treba mnogu vreme da se otvori[znaci nedostapna e] nemozam da ja otvoram a i ako se otvori posle mnogu pati `try again` narednoto sto ke go pobaram na pr. forum.idividi povtorno isto
ova se slucuva samo na idividi
int. mi e od on net. no kaj drugi so toj provajder nemaat problem
Кон врв
luckyboy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2007
Поени: 285
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај luckyboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 15:43
Не можам да ја отворам партицијата Д , а додека партицијата Ц ми ја отвара без никаков проблем. Кога ќе ја отворам партицијата Д ми бара да ја форматирам а имам мн податоци кои ми се потребни... Ве молам за помош!

Фала однапред...
Кон врв
Gravedigger Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gravedigger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 15:55
Ти се појавува прозорец кој вика
„Choose the program you want to use to open this file:...“ ?

Ако е тоа сега батко ќе ти каже како да го решиш проблемот.
Прво иди у Start - Run и пиши

cmd

кога ќе ти се отвори команд промпот, пиши ги следните кодови(1 по 1, не во еден ред)

c:\> attrib -r -s -h autorun.inf
c:\> del autorun.inf
d:\> attrib -r -s -h autorun.inf
d:\> del autorun.inf

и рестартирај го компјутерот.
Кон врв
luckyboy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2007
Поени: 285
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај luckyboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 16:17
не ми пишува така туку види сликата на следниот линк...

http://www.easeus.com/datarecoverywizard/images/raw-drive-recovery0.jpg

само што кај мене се работи за Д

Изменето од luckyboy - 18.Октомври.2008 во 16:17
Кон врв
Dark HaCkeR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Регистриран: 20.Април.2008
Поени: 683
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 17:07
Mora da se formatira ... izgleda hdd na taa particija ima nesto osteteno naj ubavo format samo nemoj brz format obicen izberi taka ke najde dali ima bet sektori na taa particija
Кон врв
Gravedigger Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gravedigger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 17:09
А да напраеш дефрагмент да го зачисти малце, можда има нешто што ја попречува  нормалната работацрвенеење
Кон врв
LSD Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Септември.2008
Локација: Canada
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LSD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2008 во 13:15
Ima eden problem so kompjuterot neznam so mu e.Ne stalno ama po nekogas mi se ukocuva ili koga ke mi se pojavi desctopot ili pred toa.I stalno pred da se ukoci zvucnicite mi suskaat.pozz

Изменето од LSD - 25.Октомври.2008 во 13:15
Кон врв
LSD Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Септември.2008
Локација: Canada
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LSD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 14:02
Na kompjuterot imam tv cartca ama imam problem se pojavuva: initial H/W fail neznam so da praam pomos!!!

Изменето од LSD - 26.Октомври.2008 во 14:05
Кон врв
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 02:10
Simni si nekoj Disc Partitioner (acronis na primer) i razgledaj opcii. Imas stvari kako disc recovery, backup i slicno sto mozda ke ti se najdat pri raka.

Ako ne mozes da najdes taka resenie, nesto gadno si zaebal so NTSF tabelata najverovatno.

Control Panel > Administrative Tools - od tuka format na D i furaj, drugo care ne znam :)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.