|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 119120121122123 242> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas NIKOGASH ne sum tvrdel deka Biblijata (Stariot i Noviot Zavet) se Bozhja tvorba. Sekogash sum velel deka tie pisanija, kako i propratnite teologii, se napishani od lugje. Bog ne pishuva, chovekot pishuva inspiriran od Boga i od onoa sto razotkril, razbral ili interpretiral od Nego. Изменето од Messenger - 07.Октомври.2008 во 14:02 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Evangelos, milo moe, za da ti se razjasni nesto za pravoslavieto, za negovite stavovi kon Boga, za negovata verba ili "neverba", ti go preporacuvam filmot "OSTROV", i to ruskata produkcija, inace filmot e vistinita prikazna za Otec Anatolij, mojs od internet da go spustis ima prevod, za sekoj slucaj gledaj go dva pati.
p.s. trgni mi go block-ot od LP |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кинг - к*ранот од Бога е напишан? Бог се симна со мастило и со перо и го напиша? Или можеби Мухамед го напиша?
Јас колку што се сеќавам, к*ранот е напишан од "непознати сторители" - од луѓето кои седеле околу Мухамед и го слушале тоа што им го пренесувал. Сличен метод на запис има и Библијата. Луѓе ја пишуваат (физичкиот чин, ставањето на мастилото врз хартијата), но водени од Светиот Дух. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
edinstvena preostanata misterija e koj i kako go napisa svetoto predanie. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересен филм. Сум го гледал. На делови од тој филм се пукнав од смеење. Некои православни елементи да имаше во тој филм, но не најдов во него ништо што е дирекно поврзано со Христос и Христовото учење. Барем колку што се сеќавам, не ми текнува на таков дел во него.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tokmu poradi toa ti kazav da go gledas dva pati i Boze mili sto e smesno vo filmot, toa sto covekot veruva?
p.s. nema potreba da mi odgovaras |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
stevompc
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ha, ubav film e toj ostrov, samo sto izgleda poentata ne si ja sfatil. vo toj film bese kritikuvano pravoslavieto, a ne velicano. pocnuvajki od cirkusot sto go pravese otecot anatolij, koga demek prorokuvase nekoi finti, ako ti teknuva.
|
||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ne moze se da svati sekoj, nekomu kako sto rekle starite tolku mu dale na trite veceri (da ne sum povulgarna) inace filmot e za Otec Anatolij, i nikade ne e kritikuvano pravoslavieto, pogledni go i ti pak , a u ostalom i ne e vazno, na nekomu i tolku mu secit
|
||
|
||
stevompc
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pogledni go ti pak, osobeno cirkusot sto go pravi so zenata koja mu doagja da bara pomos.
interesno e sto ne ti se gleda kritikata na pravoslavieto. sto bi rekol Isus, imaat oci, a ne gledaat. |
||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa nemam problem ko ve imam vas da mi gi otvorite, zatoa e i forumov neli
p.s. znaev dek za toj del ke se fatis, ali sto i kazuva toj |
||
|
||
stevompc
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma bitno e deka so manipulacija izigruva nekoj posrednik/prorok i so toa reziserot se ismeva so pravoslavnata duhovnost i ja smestuva vo realmot na nevozmonoto, prosto kako edna primitivna izmama.
sto i rekol, e nebitno. |
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pocituvan moderatore... znaci povtorno pocnavme so sporeduvanje... nema problem jas sum za... e sega vaka.... biblijata e napisana i strukturirana posle smrtta na isa a.s (isus). k*ranot e napisan i struktuiran vo prisustvo na muhammeed s.a.v.s, sto vo sekoj slucaj ne e isto... biblijata e napisana vo vid na predanija koi go soopstuvaat i ni raskazuvaat za zivotot na isa a.s (isus). k*ranot ima jasno definirana naglesenost na zborovite "o luge", "o vernici", "o muhammede" sto ni pokazuva deka ne e delo ni na lugeto ni na vernicite ni na muhammed... a toa sto vie go vikate biblija, e ramnomerno so vtorata po znacaj kniga vo islamot a toa e hadisot, kako sto rekovme koja ni raskazuva za zivotot na muhammed s.a.v.s i taa e navistina napisana od onie koi sedele kraj muhammed s.a.v.s toest ashabite, spored toa jas navistina veruvam deka nad biblijata postoi uste edna kniga, povazna od biblijata, koja mu e ispratena na isa a.s (isus) isto kako i k*ranot na muhammed, ne bi sakal da navleguvam sega tamu dovolno imame zboruvano vo vrska so toa... spored ova jas gledam golema razlika pomegu k*ranot i biblijata, ne mi e namerata da kazam deka biblijata ne polosa od k*ranot, za da ne go razberes toa taka kazuvam deeka biblijata ja sporeduvam so hadisot, znaci so taa kniga imaat mnogu zaednicki tocki, i ist princip na interpretacija no k*ranot e nesto drugo.... |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dragocni k*ran koji datira iz 1203. godine najstariji je poznati kompletan k*ran a napisan je u potpunosti zlatnim slovima dok su fusnote i dodatna pojašnjenja ispisana srebrom k*ran e napisan i sostaven mnogu podocna i sega bi bilo izlisno po iljaditi pat pak da pisuvame za toa....Mozebi ne znaes no k*ran bil pisuvan na razni parcinja papirus i palmini listovi, podocna e sobran na edno mesto i sostaven...mislam deka go znaes toa ... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ПА НЕМА ДА Е ПРЕДАНИЕ, АКО ТРЕБА ДА СЕ ПИШУВА ...
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 119120121122123 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |