|
Концерт посветен во чест на Тоше Проески |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Испратена: 06.Октомври.2008 во 22:12 |
Песната што е новата (Малечок Мој) е испеана како Тоше да знаел дека ке умре и е испеана како сега да е снимена, а е снимена пред повеке од година дена. И пак ке си го поставам прашањето "Што ако Тоше беше Божји Човек" кој смртта не ја прифати како страшна работа.
|
|
I love Daphne Millbrook.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Испратена: 06.Октомври.2008 во 22:40 |
Прво Нео текстот на Кристијан е преправен.....откако почина Тоше
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Испратена: 06.Октомври.2008 во 23:47 |
Јас си поминав прекрасно, иако се најдов затекната од некои нешта, за мене нови доживувања..како на пример,40000 публика, собрана на сред стадион за да игра и пее, а сепак- неподвижна.
Во некои моменти, немав сила ни глас да запеам. Едноставно-стоев. А емоции, дури и за извоз. Мислам дека тука можеби и концепциски утнаа, зашто ние бевме спремни да скокаме и пееме во спомен за Тоше, а тие премногу трагично-тажно го изведоа тоа со музиката, особено на почетокот... На крајот, остануваат спомените. |
|
macaparket
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Испратена: 07.Октомври.2008 во 10:16 |
Tекстот е само во многу мал дел преправен. Неколку стиха и последната строфа е додадена!! Другото е на тошка!! |
|
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE MNOGU GOMNA SERAT |
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Испратена: 07.Октомври.2008 во 12:52 |
Не можам да сфатам зошто толку малку македонски пејачи имаше... нели сите го сакаа Тоше?
Како и да е... концертот беше убав... со некои мали исклучоци - но најважното се постигна - единството на луѓето во тоа колку сите ние го сакавме Тоше..... Песната со Кристијан е прекрасна... барем да беше сеуште меѓу нас.... |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Испратена: 07.Октомври.2008 во 15:03 |
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Испратена: 07.Октомври.2008 во 21:55 |
Организацијата малце ( повеќе ) не ми се допадна... исто што и некои од неговите најголеми хитови беа испеани на српски...
како и да е... мило ми е што видов толку многу народ собрани да му оддадат почит на единствениот човек што вистински ја заслужил... п.с а на тие што песната не можеа да ја прочитаат барем еднаш пред да настапат на бина,... нека им служи на честа ! Почивај во мир, Тоше |
|
super babicka
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
Испратена: 11.Октомври.2008 во 21:49 |
|
|
icemaher
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 01.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Испратена: 16.Октомври.2008 во 15:53 |
вечерва на А1 во 0:00 h ќе го има концертот на тоше, така видов на сајтот на а1.. само не знам кој концерт ќе биде прикажан , можеби 5.10.07
|
|
super babicka
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
Испратена: 17.Октомври.2008 во 02:27 |
sega pustiv a1 ,ima snimka od koncert no ne od 5-ti oktomvri.
Edna godina tazna ,prazna i bolna godina bez Toshe neprebol moj,tvoj,nash. Da gi pametime porakite negovi/mi se cini kako da gi slusav deneska vo krushevo da se sakame ,pocituvame,da se pomagame dragi moi,da se menuvame na dobro za da mozeme bar malku da mu vozvratime na negovata ljubov koja ja imase kon site nas. |
|
icemaher
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 01.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Испратена: 17.Октомври.2008 во 16:03 |
jas go gledav celiot koncert na a1 sinoca i tvrdam deka bese od 5.10.07. pocna so pesnata igri bez granici... dali go snimase nekoj, pa da go upload-uva i dade linkovi... go ima na eden tracker ama zvukot e los i slikata
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |