IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој или што не влече назад?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој или што не влече назад?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 21>
Прашање: Zosto Makedonija se poveke zaostanuva zad ostanatite zemji na Balkanot
Одговор Гласови Статистика
12 [23,53%]
2 [3,92%]
3 [5,88%]
17 [33,33%]
2 [3,92%]
6 [11,76%]
5 [9,80%]
4 [7,84%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 11:00
Poveke bi rekol f**k-MAN.

kako i da e dodeka e branko tamu gore MAKEDONIJA sekogas ke bide dole, potnata vo licnite interesi na poedinci.
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 11:04
glavna osobina na eden dobar polticar, osven lazenjeto e zaveduvanjeto na masata- neli
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 11:10
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

glavna osobina na eden dobar polticar, osven lazenjeto e zaveduvanjeto na masata- neli

Togas MASATA ne cini.
Razbiram nekoj da bide zavede 1,2...10 godini ,megutoa 17, mnogu e duri i za takvi pacienti kakvi sto sme nie.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 12:17
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Кој не влече назад...???   Јас ќе ви кажам, а тоа не е заведено за гласање погоре...   
Тоа се Арнаутите наши, затоа што ништо во Македонија не ги интересира освен двојазичност, признавање на Косово и Метохија, повеќе вработувања на Арнаути, аболиција на терористите, пензии на терористите итн...
Заради сите тие работи на Македонија не и се остава место да се позанимава со економија... Ете затоа имаме најмала плата од сите бифши YU републики...

Moras li sekoja tema da ja troves da provociras i da vregas.

Osven toa vo anketata ima ODGOVOR koj Glasi VNATRESNI PROBLEMI, pa glasaj, meguto te molam ne vregaj i ne ja rasipuvaj temata.

Na kraj,za toa sto i se sluci na MAKEDONIJA so Albancite ne e nikoj kriv tuku samite nie, a osobeno nasite politicari, eden od GLAVNITE VINOVNICI si go najde mestoto i vo ovaa anketa.

Ја расипувам тема...!!!???    Јас само одговорив на прашањето "Кој не влече назад", и толку... Тоа е мое мислење и не е расипување на темата... А верувам дека кога секој Македонец искрено ќе одговори, ќе ги посочи токму Арнаутите за кривци и дека поради нив Македонија тапка во место... А тебе ако не ти смета двојазичност и пензии за терористите, ти реков иди ...!!! И немој мене да ми паламудиш дали ја расипувам тема или не...!!!

А да... Ќе заборавев за Бранко... Бранко и не ни треба да биде на оваа листа, само незнам од кои причини е ставен тука...
А глеј ко за чудо...!!! Блгарот ЉуБчо го нема...????     А он би добил чиста десетка...!!!

Изменето од moira - 06.Октомври.2008 во 15:03
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 12:59

Кој не влече назад...???   Јас ќе ви кажам, а тоа не е заведено за гласање погоре...   
Тоа се Арнаутите наши, затоа што ништо во Македонија не ги интересира освен двојазичност, признавање на Косово и Метохија, повеќе вработувања на Арнаути, аболиција на терористите, пензии на терористите итн...
Заради сите тие работи на Македонија не и се остава место да се позанимава со економија... Ете затоа имаме најмала плата од сите бифши YU републики...

Osven toa vo anketata ima ODGOVOR koj Glasi VNATRESNI PROBLEMI, pa glasaj, meguto te molam ne vregaj i ne ja rasipuvaj temata.

Na kraj,za toa sto i se sluci na MAKEDONIJA so Albancite ne e nikoj kriv tuku samite nie, a osobeno nasite politicari, eden od GLAVNITE VINOVNICI si go najde mestoto i vo ovaa anketa.

Ја расипувам тема...!!!???    Јас само одговорив на прашањето "Кој не влече назад", и толку... Тоа е мое мислење и не е расипување на темата... А верувам дека кога секој Македонец искрено ќе одговори, ќе ги посочи токму Арнаутите за кривци и дека поради нив Македонија тапка во место... А тебе ако не ти смета двојазичност и пензии за терористите, ти реков иди...!!! И немој мене да ми паламудиш дали ја расипувам тема или не...!!!

А да... Ќе заборавев за Бранко... Бранко и не ни треба да биде на оваа листа, само незнам од кои причини е ставен тука...
А глеј ко за чудо...!!! Блгарот ЉуБчо го нема...????     А он би добил чиста десетка...!!!

Pred da bides ( se nadevam ) baniran ,samo da ti kazam poentata na ovaa tema ne e da se vrega, tuku da se debatira a ne provocira.

I uste ednas za toa sto se sluci i slucuva so Albancite sme krivi nie i samo nie, za se sto barat, dobija i ke dobijat isto taka sme krivi nie.
A tie samo zimaat onaa sto mozat da go zemat.

Изменето од moira - 06.Октомври.2008 во 15:02
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 13:18

nema dobri moderatori,inaku ovoj trebase odamna da si go dobie svoeto...covekot misli deka za se mu se krivi albancite...albancite se krivi za ova,albancite se krivi za ona,albancite ona albancite ova...

Изменето од nema sto - 06.Октомври.2008 во 13:19
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 13:20
...Дискутирајте на тема и без офтопиоци...!!!

Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 14:01
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 14:14
Abe BRANKO e von konk*rencija koga se raboti za direkten krivec za problemite vo koi sme momentalno.
Megutoa posiroko ako razmislam seto toa e rezultat na nasiot mentalitet inaku ako ne sme takvi kakvi sto sme kako bi VLADEEL Brane, 17 godini.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 16:19

Pred da bides ( se nadevam ) baniran ,samo da ti kazam poentata na ovaa tema ne e da se vrega, tuku da se debatira a ne provocira.

I uste ednas za toa sto se sluci i slucuva so Albancite sme krivi nie i samo nie, za se sto barat, dobija i ke dobijat isto taka sme krivi nie.
A tie samo zimaat onaa sto mozat da go zemat.[/QUOTE]     

А зошто да бидам баниран...??? Значи ако тебе не ти се свиѓа моето мислење треба да бидам баниран...??? Јас никого не провоцирам јас дебатирам и кажувам , а и илјада пати ќе кажам ако треба дека Арнаутите се тие што ја уназадуваат Македонија!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   Тоа не е провоцирање, туку кажување на моето гледиште на ситуацијата...   Јас не прифаќам тоа што ти го кажуваш дека ние сме биле кривците...   (ако гледаш на начин дека сме криви што не влеговме во Арачиново на време и да ги испофатиме сите терористи, е тогаш од тој аспект гледано КРИВИ СМЕ...)

А тоа што сега сте се собрале куп ВМР-овчиња и плукате по Бранко како божем он бил крив... Незнам... Немам зборови... Па нели вашиот ЉуБчо ќе им ги кинеше канџите...??? Нели следниот конгрес ќе ви беше во Солун...???
Одговорете ми (бар оној кој ја направил анкетата), ЗОШТО ГО НЕМА ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ ВО НЕА...???   Дали сака да го сокрие од неговата кривица за тоа што денес имаме двојазичност и две знамиња во државава...???

Изменето од DelijaSkopje - 06.Октомври.2008 во 16:21
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 16:30

A tie samo zimaat onaa sto mozat da go zemat.

А зошто да бидам баниран...??? Значи ако тебе не ти се свиѓа моето мислење треба да бидам баниран...??? Јас никого не провоцирам јас дебатирам и кажувам , а и илјада пати ќе кажам ако треба дека Арнаутите се тие што ја уназадуваат Македонија!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   Тоа не е провоцирање, туку кажување на моето гледиште на ситуацијата...   Јас не прифаќам тоа што ти го кажуваш дека ние сме биле кривците...   (ако гледаш на начин дека сме криви што не влеговме во Арачиново на време и да ги испофатиме сите терористи, е тогаш од тој аспект гледано КРИВИ СМЕ...)

А тоа што сега сте се собрале куп ВМР-овчиња и плукате по Бранко како божем он бил крив... Незнам... Немам зборови... Па нели вашиот ЉуБчо ќе им ги кинеше канџите...??? Нели следниот конгрес ќе ви беше во Солун...???
Одговорете ми (бар оној кој ја направил анкетата), ЗОШТО ГО НЕМА ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ ВО НЕА...???   Дали сака да го сокрие од неговата кривица за тоа што денес имаме двојазичност и две знамиња во државава...???[/QUOTE]

Zatoa sto Ljubco go nema veke vo Makedonija a anketata glasi "koj ili sto ja vlece Makedonija nazad" a ne "koj ja vlecese".
Inaku nemora da si VMRO-vec dovono e da si "MAKEDONEC"za da znaes deka Branko i nastetil mnogu na ovaa drzava i za razlika od Ljubco seuste i steti i toa mnogu aktivno i intenzivno.

Inaku jas nemam problemi so tvojot stav , misli si sto sakas tvoe pravo, imam problemi so navredliviot i provokativen nacin na koj gi kazuvas rabotite.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 23:59
Внатрешните проблеми кои ни ги наметнуваат политичарите.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2008 во 12:29
Македонија не искористила 160 милиони евра од европските пари

Македонија во 2007 и 2008, поради институционална неподготвеност, не искористила околу 160 милиони евра од европските претпристапни фондови. До 2013 на располагање има уште 300 милиони, но агенциите преку кои треба да се врши нивната реализација се' уште не функционираат зашто не се акредитирани. „Еден од предусловите за искористување на ЕУ-фондовите е добрата подготовка на државната администрација. За жал, последнава година Македонија доцни со акредитацијата на овие тела, така што средствата се' уште чекаат и не се расположливи за користење“, изјави Антон Флоријан Баришиќ од Хрватска, европски експерт за локален развој, на вчерашната работилница „ЕУ-претпристапни фондови - што всушност треба да правиме?“ во Стопанската комора.

Neli e ova tazno "INSTITUCIONALNA NEPODGOTVENOST".

EEEEEEE makedonska Administracija, komunizam do koska sekoj den po nekoj nov Administrativec a i onie sto gi ima nisto ne rabotat, i na kraj ne se koristat pari zatoa sto nema koj da sraboti proekt, zatoa sto evropa nedava pari bez rabota , za zal nekoj naviki nemozes da gi smenis , nemozes preku nok na nekoj koj pletel cel zivot i piel kafe na rabotno mesto da go nateras da raboti za zal izgleda i mladite naucija da pletat.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2008 во 12:45
Проблемот за неискористување на претпристапните фондови на ЕУ, не е само во администрцијата туку кај Владата треба да се лоцира, затоашто некој треба да ги насочи и да даде инструкции на заспаната администрација, што и како да бараат, но Владата има други приоритети, во агендата за остарување сигурно ги изоставиле овие претпристапни фондови како неатрактивни, нормално, бидејки печатот е странски, не е остаруваме, пардон, остваруваме!

Изменето од moira - 07.Октомври.2008 во 12:46
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.