|
Филозофирај |
Внеси реплика | страница <1 23456 82> |
Автор | |
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tocno e toa za sovrsenstvoto no sekoj ce rece za nekogo deka e lud ako toj tvrdi deka sonceto e grutka jaglen koja ispusta samo cad STO ZNACI GLEDAJNETO NA STVARITE MORA DA E PRIBLIZNO ISTO KAJ SITE ZASTO STVARITE SE EDNI I ISTI |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...da ....jas sum sovrsen covek ,si ziveam sovrsen zivot ,i okolinata okolu mene e sovrsena..!jas kazuvam koj e sovrsen,ne dozvoluvam nekoj da go kazuva toa namesto mene..!!!..sto.... da ne ne e taka????
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
togas so sreka neka ti e! sekoj za sebe treba da si odluci sto e za nego sovrseno, no za mene toa ne postoi
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
okolinata vo koja ziveam.... se trca, doma, na rabota, rabota doma, sto li tie luge mislat, sto li imaat od zivotot? dali im e strav malce da pouzivaat ili ne umeat da uzivaat? Znam samo deka ne sakam takva da stanam, samo za sebe da gledam, kako da vozam so voz na sini, sto ne moze ni levo ni desno da skrene , mora toj pravec da go drzi... ne toa za mene ne e zivot!!! Ne gi razbiram zasto ne umejat ednostavno denot da go uzivaat i ako se narabota, sekojdnevno samo se nerviraat za nekoi raboti koi ne bi ni trebalo da im se obrati vnimanie... NE. jas ne sum takva.... no kade togas pripagam? vo okolinata kade sto sum obezbedena i sigurna ili kade sto mi e srceto doma a nemam nikakvi uslovi??? znam kade, no ovoj pat ne odlucuva srceto nego razumot
|
|
skromnosta. |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......zaebano e da odis po sini...!kaj nas ovde nie si plovime po morskata sir i ne ni e potrebna pateka..!!!nekoj saka da ni napravi pat po povrsinata ,ama tesko im odi..ova sepak e balkan....nas zivotot ne nosi ili vozi ,kako sakas..a za tamu gore bogami ..tesko vas....!koj mu ebe mater...ednas se zivee...pa makar i denes za utre....!taka e veruvanjeto vo mojata vera-religija,ako veke e vera..poveke se nepisani pravila..
..nE sakame vo EU,tamu e zaebano....
.
|
|
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas vo Vera ne veruvam,pogolema lazga od nea nema.Zatoa i imeto e takvo,chista kamuflaza,sluzi za zalazuvanje da ti vlee doverba,a zad nego se krie laga.Pa sepak,nikogas ne bi ja ubeduvala deka ne e vo red da laze,nitu pak ke se obidam da ja smenam.Nekoi lazat,nekoi kradat(na sitno sum zapoznala i takvi),nekoi voski imaat...site se razlicni,unikatni,a razlicnostite treba da se prifatat,lugjeto treba da se prifatat so svoite maani i doblesti,zasto toa gi pravi edinstveni i nezamenlivi.Sekoj e posebna enigma a zabavata e tokmu vo toa da gi otkries nepoznatite x,y,z itn. od ednostavna pricina da se zastitis od niv,da nemaat vlijanie vrz tebe,da ne ti nastetat tugite lagi,manipuliranja i umilkuvanja.Koga ke gi zapoznaes podobro,ke mozes da im dozvolis da bidat del od tvojata okolina,da imaat uloga vo tvojot zivot,zasto sekoj ima i pozitivni strani,a razbirajki ja nivnata igra ke znaes kako da ucestvuvas vo nea bez da bides povreden i razocaran. Na krajot na kraistata sekogas se slucuva da bideme razocarani i povredeni,duri i od onoj komu bezrezervno sme mu veruvale...Lugje sme,a sostaven del od covekot e i razocaruvanjeto koe go nosi so sebe,treba da se prifatime kako edna celina,zasto barajki sovrsenstvo ostanuvame sami,a so toa i oddaleceni od sebesi i od svoite nesovrsenosti...
Uste mnogu mozam da treskam,ama drugpat |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uste mnogu mozam da treskam,ama drugpat
...e vo pravo si..!vrtenje vo krug ti se vika ova,jas taka go razbiram toa...!da se druzis so site i posle da te zaebe nekoj za koj si znael deka ne vredi da ti bide vo blizina a kamo li da mu veruvas ,e golema hrabrost(glupost nevidena..)znaejki pri toa deka eden den ke ti ja plesne vo faca pricinata za drugaruvanjeto.....!tolku ..jas ne mozam i neznam poveke nisto da kazam..toa e plafon na moeto filozofiranje..!!!
|
|
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne be,druga mi bese ideata...naprotiv,da ne dozvolis da te zafrknat,taka sto ke gi zapoznaes podobro i ke naucis od kogo sto mozes da ocekuvas...ama aj batali,ne mi se pisuva
|
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нашите преувеличани очекувања водат до разочарувања.Сите сме по малку добри, великодушни, патолошки манијаци, себични итн. и сето тоа се нарекува - јас !
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E!Toa de
|
|
|
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova se odnesuva na ilagajneto na zagor i fragola
sto se odnesuva do odejneto po sini e osnova za sovrsenstvo i sloboda na najzadovolnite od zivotot lujdze toa vsusnost e edinstveniot pat koj moze da ni dade sloboda i srejka , site drugi dvizejna koi se nelinearni mozat samo da ni go oteznat zivotot a ponekogas da ni go skratat zasto uspehot ni nosi srejka a uspehot e begajne od neuspehot pa taka za fragola da zraci so tolkava ubavina na slikata potrebno e da nauci da gi odbegnuva negativnite emoci a da se nasoci kon pozitivnoto vo neze , toa go bara i religijata da veruvame vo takvata forma koja nudi sovrsenstvo a e narecena bog za koe fragola e tolku nekulturna i veli deka ne veruva vo vera.............................. a za site forumdzii na tema filozofiraj edno pojasnuvajne deka drugo e da filozofiras a pak drugo e da si gi iskazuvas makite koi te kopkaat kako da si pred ps. |
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova zvuci isto kako koga ke ti gi isprevrtat zborovite vo nekoe spisanie i ke te stavat na naslovna so nesto sto ne si go kazal Ako postoi uste nekoj komu ne mu e jasno bi sakala samo na kratko da objasnam deka licnite iminja se pisuvaat so golema bukva i imeto Vera postoi!Vo mojot post apsolutno nikade ne se spomenuva nitu vera nitu Bog...a vo toa jas sto veruvam e licno moja rabota i nekulturen e onoj sto se nametnuva so svoeto mislenje i ne sfakja deka ne moze sekoj da se soglasuva so nego...I uste nesto ne mi e jasno,vo koj moment vo postot jas izraziv negativni cuvstva a duri i da bese taka,zabraneto da ne e |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти се свиѓа една женска, идеш понатака ти се свиѓа и друга, е како може и двете да ти се свиѓаат ако не се исти ?
|
|
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sekogas se problemite tie, koi ni go pravat zivotot neubav! Mislam deka e naseto licno nezadovolstvo koi ni go davaat toj oset! Koga se sporeduvame so drugite, koga go sakame ona sto drugite go imaat a nie go pasakuvame, koga ne gi ostvaruvame nasite sonista, togas stradame! Site nie sakame da sme zdravi, srekni, uspesni, bogati i popularni. Mislam deka toa posakuvanje e nametnato od modernata trka po podobar zivot!
Site nie bi bile presrekni koga bi svarike deka nie vredime kako covecki bitija, duri i togas koga ne sme sosema zdravi, osameni i nepoznati. Jas mislam deka mnogu e bitno da ne bideme nezadovolni so nasata "sudbina" . Ne deka takvata "sudbina" e mnogu dobra, tuku za radi toa sto site nie pretstavuvame eden del od celinata i site nie imame svoja vrednost so samoto toa sto sme zivi i sto ziveeme! Ako premnogu se koncentrirame na reklamite,ke pocneme da mislime deka bez preskapi avtomobili, mobilni telefoni i drugi proizvodi nie ne sme vredni bitija.Ili ako premnogu citame i gledame za uspesni i poznati licnosti, mozeme da pomislime deka nie sme neuspesni i nesrekni! takvo nametnuvanje na vrednosti samo saka da istakne deka tie se srekni a nie ne sme!
Nie sme srekni so samoto toa sto sme zivi, site nie imame vrednosti i site nie sozdavame nekoe delo so samoto toa sto ziveeme i nasite tela rabotat.
Mislam, znaci postojam. Zatoa sto sme sposobni da razmisluvame, nie imame vrednost. duri i da pravime mali dela ili ako zarabotuvame sitni pari, sepak nie vredime. Zatoa, ne e vo nas interes da bideme nezadovolni so dadenata situacija, vo nas interes e da go pravime toa sto mozeme da bide podobro ili barem da se trudime da ne bide poloso. Duri i da bide poloso, da bideme srekni koga imame nekoj koj ne saka; Da pravime dobri dela i da sme gordi sto sme Makedonci. Ne znam zosto bi bile nezadovolni so nasata losa "sudbina" koga toa e dar od Gospod? Sudbina namerno e staviv vo navodnici, sekoj od nas cekori po svojot "zivoten pat" no ne velam deka e sudbina
|
|
skromnosta. |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |