|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 110111112113114 242> |
Автор | ||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ne be brate, smetkite sam si gi placas, uffff i vo kafeana li taka im velis na kelnerite a ???? hahahahaha |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На Templarius не му е важно дали ќе дава исламски изјави (како погоре) или православни, важно е да е против библиските христијани |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kaj sum jas dal islamska izjava ????? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да баш така! Исус плати за сите мои гревови (не само мои туку и на секој кој искрено верува во него). Под тоа ,,сите’’ спаѓаат буквално сите: минатите, сегашните и идните. Но ако човек навистина верува во Исус, ќе биде исполнет со Светиот Дух а преку Него со плодовите на Духот: љубовта, добрината, милоста, понизноста, скромноста, кроткоста, воздржаноста, трпението, мудроста, љубезноста, радоста... со еден збор речено со богоугодни карактеристики. Бог живее во Неговите чеда преку Светиот Дух. Па така човекот ќе се стреми кон тоа да не греши како не би го жалостел Духот. А и Бог ќе му дава сила да не греши и ќе го избавува од искушенијата. Тоа не значи дека не грешам веќе. И јас си имам свои искушенија на кои понекогаш потклекнувам. Но, многу важно е човек ако погреши да му се исповеда на Бога да побара од Него прошка и Бог ќе му прости. По Божјата благодат сме спасени, не по нашите дела. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова е исламска изјава, неколку пати кажана од муслиманите на форумов како "ироничен против аргумент" за нашето христијанско убедување дека Христос плати за нашите гревови.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i sega po tvoe kao aj ke gi ispoubijam lugevo, ke padnam pod iskusenie, posle ke priznam deka zgresiv i to e to, prosteno mi e, taka ili?
|
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ma nemoj ... znam kade celis, so ovaa dokazuvas kolku si zol, fala mu na boga, sto od tie kako tebe ne me pogadja nisto.... |
||
Give me your secrets
||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа би значело дека не си вистински верник. Ако анвистина веруваш дека Исус умре на крстот место тебе и со тоа ти покажа огромна љубов, ако веруваш и имаш надеж дека поради Неговата вера ќе бидеш во рајот, ако се молиш на Бога да те исполни со Светиот Дух и да те води низ животот, тогаш ваквите дела нема да ти паѓаат на памет.
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АКО НЕ ТИ СЕ ГЛЕДА - МОЕТО ПРАШАЊЕ БЕШЕ ЗА ЕВАНГЕЛОС ПОШО ТОЈ ПОБАРА ОДГОВОР ...
ИЛИ ЗА ОВА МИСЛИШ ОД ПОГОРЕ ...
А ТОЈ НА КРСТОТ ДАНЕ СЛУЧАЈНО БЕШЕ ДОЛЖНИК НА САТАНАТА ПА МУ ГО ВРАТИ ДОЛГОТ И ВАС ВЕ СПАСИ - ДЕМЕК ВЕ ОТКУПИ ...
“Нас само Делото на Праведникот не спасува! Со голема благодарност да ја прифатиме Неговата света жртва и да се покаеме што досега сме мислеле дека некое наше дело ќе не оправда“.
ДЕМЕК ВИЕ СТЕ СПАСЕНИ ...
ПА ПРОЧИТАЈ ГО ТУКА Е |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako ubies nekogo Isus ce ti prosti ????? Ne be brat, pekolot postoi za tie kako mene i tebe.... |
||
Give me your secrets
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ОВА И ЗА ТЕБЕ СЕ ОДНЕСУВА ...
ИЛИ ЗА ОВА МИСЛИШ ОД ПОГОРЕ ...
А ТОЈ НА КРСТОТ ДАНЕ СЛУЧАЈНО БЕШЕ ДОЛЖНИК НА САТАНАТА ПА МУ ГО ВРАТИ ДОЛГОТ И ВАС ВЕ СПАСИ - ДЕМЕК ВЕ ОТКУПИ ...
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Темплариус Исус нема потреба сега да ми простува кога веќе го стори тоа еднаш пред речиси 2000 години.
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Smrtnite grevovi se smrtni grevovi...Propisite se jasni ...Show must go on... |
||
Give me your secrets
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ete ocigledno za niv pekol nema, za niv se odnapred site grevovi plateni, pa taka nemaat gajle
|
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
Внеси реплика | страница <1 110111112113114 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |