|
Има ли Спасение надвор од Христијанството |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |||
ggstefan
Сениор Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
koj te lazel? |
|||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
значи нема таква молитва?
|
|||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ggstefan - ако не е така, тогаш те молам посочи како е, чисто информативно е корисно да се знае.
|
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne e toa temata. za temata: nema spasenie nadvor od Hrista. |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ОК - ќе го поставам прашањето во Општи муабети...
|
|||
|
|||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
GRESKA SI! Protestantite se otkazaa od Papata, a ne toj od niv. |
|||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
JAS TE UBEDUVAM! Bidejki toa sto go tvrdis ne e taka, jas prv pat od tebe za ova slusam. A za toj gjavolest propovednik Billy Graham , za kogo sto pogore spomna, toj e eden od najgolemite prezenteri na Biblijata, i toa isklucivo Biblijata. I site napadi koi sto gi iskaza protiv nego nemaat nikakva osnova. Jas gi poseduvam skoro site negovi cd-a koi sto se doneseni na nasive prostori i tvrdam deka nisto nema od toa sto go iznaprikaza. Koga site bi ja brkale svojata sluzba kako nego se bi bilo vo red, no sekade ne e taka. Covekot e vistinski Hristijanin, i ne si stavaj nepotrebni grevovi na svojata dusa. |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во Небесното Царство нема да влезат ни протестантите, ни православните, ни баптистите, ни католиците, ни адвентистите, ни методистите, ни... ТУКУ САМО ХРИСТИЈАНИТЕ!
Убаво рече ggstefan, нема спасение надвор од Христа. Кој Го љуби ќе ги исполнува Неговите заповеди.
Тоа не значи дека оние кои не слушнале за Христос, а починале, одат во пеколот. Библијата тоа никаде не го вели. Во Библијата се единствено осудени оние кои го одбиваат евангелието, оние кои ја гледаат Христовата спасителна рака и плукаат во неа.
Каков е Божјиот план за понудување на спасение и на оние кои умреле без да слушнат за Христос, тоа Библијата не го открива и Бог си го задржува тоа за Себе. Бог е Суверен и не е обврзан да ги известува луѓето како ќе постапи со "оние од Африка". Од друга страна, Библијата открива дека Бог е апсолутно праведен Бог и затоа не мора да му се секираме за тоа каква ќе биде Неговата стратегија за спасување на тие што не го слушнале евангелието.
Ние не сме одговорни за некој на Химелаите што не слушнал за Христос, туку Бог ќе бара од нас одгворност за тоа што нашиот прв комшија не чул од нас дека постои простување на гревовите под Христовата благодат."
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас се извинувам што ќе се замешам во овој муабет... ама Госпел - не знаеш што зборуваш! Били Греам е една од најконтроверзните фигури во САД и еден од најголемите промотори на не-христијански методи на делување. Ако во современото општество постои ПрвоСвештеник - тоа е тој. Тој е човекот кој ги претвори во едно црквата и државата. Да не зборуваме за финансиските малверзации, криењето на даноци, инвестирањето во бизниси (забрането за црквите тука) и што ли уште не... Капак на се му е отворениот повик за војна со се нехристијанско во Блискиот Исток и директен повик до сите Христијани да се вклучат во таа војна, затоа што тоа е војна за Христа... Човекот е ептен забеган, не го земај за пример, те молам... |
|||
|
|||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ocigledno ovde nekoj nema pojma za kogo se zboruva. ajde daj nekoi linkovi da vidime za finansiski malverzacii, sokrivanje danoci, itn. da naucime i nie. a ne bi bilo loso i toj povik za vojna da go citiras. |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Г-н Стефан, тоа што го наведов за молитвата за примање на Исус вооп0што не е моја измислица. Незнам на која црква припаѓаш ти, но мене никој не ме излажал за таа молитва. Знам дека таа е “пристап“ за “членство“. Ете скоро имав и прилика лично да се уверам како едни “овчички“ под водство на еден добар пастир ја изговорија таа молитва и станаа-протестанти, на очиглед на “заедницата“.
Истата е спомената и во “Мир со Бог“ на Били Греам, и дај живти се прочитај малку за каков библиски презентер се работи. Па тој лично го благослови нападот на Ирак, за кој претседателот Буш добиол претходна визија. А колку е едно пророштво Боговдаховнено-се гледа од последиците, а овде очигледно се работи за нешто друго. Ако проучиш и малку психологија, ќе забележиш и дека цртите на лицето не лажат-но тоа е веќе офтопик. Значи молитва за примање на Исус е РЕАЛНОСТ во повеќето протестантски заедници. Прашањето е овде, КОЈ ја измисли? Кога? Ако ти незнаеш за ова, тогаш нека каже некој друг... |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве да ви биде појасно
Prayer of Salvation - Say It & Mean It Now!
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bas sakam da procitam za graham. pusti mi link. sakam da bidam informiran.
a za molitvata, negirana si ne samo od mene, tuku od site pripadnici na hristijanite na ovoj forum, taka da najpametno da priznaes ili deka te izmanipulirale, ili da si ja svitkas opaskata. Изменето од ggstefan - 04.Октомври.2008 во 12:24 |
|||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |