IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Има ли Спасение надвор од Христијанството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Има ли Спасение надвор од Христијанството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
ggstefan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Септември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 266
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 00:11
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Да. Оваа молитва е ИМПЕРАТИВ за “влез“ во претпоставувам, сите протестантски заедници.
Нека ме убеди некој во спротивното....

koj te lazel?
Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 00:12
значи нема таква молитва?
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 00:16
ggstefan - ако не е така, тогаш те молам посочи како е, чисто информативно е корисно да се знае.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 00:40
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

ggstefan - ако не е така, тогаш те молам посочи како е, чисто информативно е корисно да се знае.

ne e toa temata.

za temata: nema spasenie nadvor od Hrista.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 00:46
ОК - ќе го поставам прашањето во Општи муабети...
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 01:00
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

протестанти мила, зш се наречени така, од секогаш протестирале затоа се откажа папата од нив

GRESKA SI!

Protestantite se otkazaa od Papata, a ne toj od niv.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 01:03
Originally posted by gospel gospel напиша:

Originally posted by Sunny Sunny напиша:

протестанти мила, зш се наречени така, од секогаш протестирале затоа се откажа папата од нив

GRESKA SI!

Protestantite se otkazaa od Papata, a ne toj od niv.

Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 01:08

Да. Оваа молитва е ИМПЕРАТИВ за “влез“ во претпоставувам, сите протестантски заедници.

JAS TE UBEDUVAM!

Bidejki toa sto go tvrdis ne e taka, jas prv pat od tebe za ova slusam.

A za toj gjavolest propovednik Billy Graham , za kogo sto pogore spomna, toj e eden od najgolemite prezenteri na Biblijata, i toa isklucivo Biblijata. I site napadi koi sto gi iskaza protiv nego nemaat nikakva osnova.
Jas gi poseduvam skoro site negovi cd-a koi sto se doneseni na nasive prostori i tvrdam deka nisto nema od toa sto go iznaprikaza.

Koga site bi ja brkale svojata sluzba kako nego se bi bilo vo red, no sekade ne e taka. Covekot e vistinski Hristijanin, i ne si stavaj nepotrebni grevovi na svojata dusa.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 02:01
Во Небесното Царство нема да влезат ни протестантите, ни православните, ни баптистите, ни католиците, ни адвентистите, ни методистите, ни... ТУКУ САМО ХРИСТИЈАНИТЕ!
Убаво рече ggstefan, нема спасение надвор од Христа. Кој Го љуби ќе ги исполнува Неговите заповеди.

Тоа не значи дека оние кои не слушнале за Христос, а починале, одат во пеколот. Библијата тоа никаде не го вели. Во Библијата се единствено осудени оние кои го одбиваат евангелието, оние кои ја гледаат Христовата спасителна рака и плукаат во неа.
Каков е Божјиот план за понудување на спасение и на оние кои умреле без да слушнат за Христос, тоа Библијата не го открива и Бог си го задржува тоа за Себе. Бог е Суверен и не е обврзан да ги известува луѓето како ќе постапи со "оние од Африка". Од друга страна, Библијата открива дека Бог е апсолутно праведен Бог и затоа не мора да му се секираме за тоа каква ќе биде Неговата стратегија за спасување на тие што не го слушнале евангелието.

Ние не сме одговорни за некој на Химелаите што не слушнал за Христос, туку Бог ќе бара од нас одгворност за тоа што нашиот прв комшија не чул од нас дека постои простување на гревовите под Христовата благодат."
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 05:18

JAS TE UBEDUVAM!

A za toj gjavolest propovednik Billy Graham , za kogo sto pogore spomna, toj e eden od najgolemite prezenteri na Biblijata, i toa isklucivo Biblijata. I site napadi koi sto gi iskaza protiv nego nemaat nikakva osnova.
Jas gi poseduvam skoro site negovi cd-a koi sto se doneseni na nasive prostori i tvrdam deka nisto nema od toa sto go iznaprikaza.

Koga site bi ja brkale svojata sluzba kako nego se bi bilo vo red, no sekade ne e taka. Covekot e vistinski Hristijanin, i ne si stavaj nepotrebni grevovi na svojata dusa.

Јас се извинувам што ќе се замешам во овој муабет... ама Госпел - не знаеш што зборуваш! Били Греам е една од најконтроверзните фигури во САД и еден од најголемите промотори на не-христијански методи на делување. Ако во современото општество постои ПрвоСвештеник - тоа е тој. Тој е човекот кој ги претвори во едно црквата и државата. Да не зборуваме за финансиските малверзации, криењето на даноци, инвестирањето во бизниси (забрането за црквите тука) и што ли уште не... Капак на се му е отворениот повик за војна со се нехристијанско во Блискиот Исток и директен повик до сите Христијани да се вклучат во таа војна, затоа што тоа е војна за Христа... Човекот е ептен забеган, не го земај за пример, те молам...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 10:41
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

JAS TE UBEDUVAM!

Јас се извинувам што ќе се замешам во овој муабет... ама Госпел - не знаеш што зборуваш! Били Греам е една од најконтроверзните фигури во САД и еден од најголемите промотори на не-христијански методи на делување. Ако во современото општество постои ПрвоСвештеник - тоа е тој. Тој е човекот кој ги претвори во едно црквата и државата. Да не зборуваме за финансиските малверзации, криењето на даноци, инвестирањето во бизниси (забрането за црквите тука) и што ли уште не... Капак на се му е отворениот повик за војна со се нехристијанско во Блискиот Исток и директен повик до сите Христијани да се вклучат во таа војна, затоа што тоа е војна за Христа... Човекот е ептен забеган, не го земај за пример, те молам...

ocigledno ovde nekoj nema pojma za kogo se zboruva. ajde daj nekoi linkovi da vidime za finansiski malverzacii, sokrivanje danoci, itn. da naucime i nie.

a ne bi bilo loso i toj povik za vojna da go citiras.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 12:21
Г-н Стефан, тоа што го наведов за молитвата за примање на Исус вооп0што не е моја измислица. Незнам на која црква припаѓаш ти, но мене никој не ме излажал за таа молитва. Знам дека таа е “пристап“ за “членство“. Ете скоро имав и прилика лично да се уверам како едни “овчички“ под водство на еден добар пастирѓавол ја изговорија таа молитва и станаа-протестанти, на очиглед на “заедницата“.

Истата е спомената и во “Мир со Бог“ на Били Греам, и дај живти се прочитај малку за каков библиски презентер се работи. Па тој лично го благослови нападот на Ирак, за кој претседателот Буш добиол претходна визија.
А колку е едно пророштво Боговдаховнено-се гледа од последиците, а овде очигледно се работи за нешто друго. Ако проучиш и малку психологија, ќе забележиш и дека цртите на лицето не лажат-но тоа е веќе офтопик.

Значи молитва за примање на Исус е РЕАЛНОСТ во повеќето протестантски заедници. Прашањето е овде, КОЈ ја измисли? Кога?
Ако ти незнаеш за ова, тогаш нека каже некој друг...

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 12:22
Еве да ви биде појасно

Prayer of Salvation - Say It & Mean It Now!
Do you agree with everything you have read so far? If you do, don't wait a moment longer to start your new life in Jesus Christ. Pray this with us:

"Father, I know that I have broken your laws and my sins have separated me from you. I am truly sorry, and now I want to turn away from my past sinful life toward you. Please forgive me, and help me avoid sinning again. I believe that your son, Jesus Christ died for my sins, was resurrected from the dead, is alive, and hears my prayer. I invite Jesus to become the Lord of my life, to rule and reign in my heart from this day forward. Please send your Holy Spirit to help me obey You, and to do Your will for the rest of my life. In Jesus' name I pray, Amen."

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 12:24
bas sakam da procitam za graham. pusti mi link. sakam da bidam informiran.

a za molitvata, negirana si ne samo od mene, tuku od site pripadnici na hristijanite na ovoj forum, taka da najpametno da priznaes ili deka te izmanipulirale, ili da si ja svitkas opaskata.

Изменето од ggstefan - 04.Октомври.2008 во 12:24
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,859 секунди.