|
Каде се наога вселената? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Multiverse theory е многу погрешно сватена од мнозината. Оваа теорија кажува дека за секој миг од времето се наога по еден универзум, односно дека движењето на времето преставува премин од еден во друг универзум од големиот 4д универзум. Ова значи дека во еден универзум си бебе, во друг старец, во трет веке мртов и така. Разбираш нели? |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Daleku od oci daleku od srce.
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da multiverse theory govori za postoenje na golem 4D univerzum vo koj cetvrtata dimenzija e VREMETO, koja se sostoi od beskonecno mnogu 3D univerzumi, patuvajki niz niv nie fakticki bi patuvale niz vremeto, sto teoretski e mozno |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[/QUOTE]
Multiverse theory е многу погрешно сватена од мнозината. Оваа теорија кажува дека за секој миг од времето се наога по еден универзум, односно дека движењето на времето преставува премин од еден во друг универзум од големиот 4д универзум. Ова значи дека во еден универзум си бебе, во друг старец, во трет веке мртов и така. Разбираш нели?[/QUOTE] Ако збориме за релативноста на времето да, не значи дека во секоја паралена димензија-или универзум,(Sliders серијата), дека времето тече исто, во некоја позабавено, во понекоја побрзо, во некоја исто, а во некоја па дури не ни мора да значи дека важат истите закони на физиката, значи во времето на големиот тресок, не настанал само овој универзум, туку и бесконечно многу други, некој е различен за еден атом, некој тотално различен. Е сега секој според таа теирија, во "дневната соба", во еден ист момент, некаде ти пушташ Сител, исто, некаде, пушташ А1, или друга телевизија, а во некоја димензија, можеби куќата или зградата воопште не е изградена, па дури не ни постоиме, значи ние со нив сме "во ист простор" но фрекфенцијата во која "постоиме" e различна, бидејќи се верува дека универзумот вибрира на определена фрекфенција, и секој различен универзум си има своја уникатна фрекфенција, како што секоја радиостаница си има своја уникатна фрекфенција, антена 5, клубфм, city радио, итн... И на крајот пак ќе се навратам на Sliders серијата... |
||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Multiverse theory е многу погрешно сватена од мнозината. Оваа теорија кажува дека за секој миг од времето се наога по еден универзум, односно дека движењето на времето преставува премин од еден во друг универзум од големиот 4д универзум. Ова значи дека во еден универзум си бебе, во друг старец, во трет веке мртов и така. Разбираш нели?[/QUOTE] Ако збориме за релативноста на времето да, не значи дека во секоја паралена димензија-или универзум,(Sliders серијата), дека времето тече исто, во некоја позабавено, во понекоја побрзо, во некоја исто, а во некоја па дури не ни мора да значи дека важат истите закони на физиката, значи во времето на големиот тресок, не настанал само овој универзум, туку и бесконечно многу други, некој е различен за еден атом, некој тотално различен. Е сега секој според таа теирија, во "дневната соба", во еден ист момент, некаде ти пушташ Сител, исто, некаде, пушташ А1, или друга телевизија, а во некоја димензија, можеби куќата или зградата воопште не е изградена, па дури не ни постоиме, значи ние со нив сме "во ист простор" но фрекфенцијата во која "постоиме" e различна, бидејќи се верува дека универзумот вибрира на определена фрекфенција, и секој различен универзум си има своја уникатна фрекфенција, како што секоја радиостаница си има своја уникатна фрекфенција, антена 5, клубфм, city радио, итн... И на крајот пак ќе се навратам на Sliders серијата... [/QUOTE] законите на физиката важат насекаде и секаде се исти без разлика на то како шо викаш на која фреквенција е тој друг универзум |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, да. Така е. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Multiverse theory е многу погрешно сватена од мнозината. Оваа теорија кажува дека за секој миг од времето се наога по еден универзум, односно дека движењето на времето преставува премин од еден во друг универзум од големиот 4д универзум. Ова значи дека во еден универзум си бебе, во друг старец, во трет веке мртов и така. Разбираш нели?[/QUOTE] Ако збориме за релативноста на времето да, не значи дека во секоја паралена димензија-или универзум,(Sliders серијата), дека времето тече исто, во некоја позабавено, во понекоја побрзо, во некоја исто, а во некоја па дури не ни мора да значи дека важат истите закони на физиката, значи во времето на големиот тресок, не настанал само овој универзум, туку и бесконечно многу други, некој е различен за еден атом, некој тотално различен. Е сега секој според таа теирија, во "дневната соба", во еден ист момент, некаде ти пушташ Сител, исто, некаде, пушташ А1, или друга телевизија, а во некоја димензија, можеби куќата или зградата воопште не е изградена, па дури не ни постоиме, значи ние со нив сме "во ист простор" но фрекфенцијата во која "постоиме" e различна, бидејќи се верува дека универзумот вибрира на определена фрекфенција, и секој различен универзум си има своја уникатна фрекфенција, како што секоја радиостаница си има своја уникатна фрекфенција, антена 5, клубфм, city радио, итн... И на крајот пак ќе се навратам на Sliders серијата... [/QUOTE] Брат пак не ме сфакаш. Ти кажуваш дека јас во овој универзум со една, во друг со друга, во трет со трета, во четврта сум педер (Не дај Боже), а јас ти кажувам дека секаде сум исти само некаде сум 90 години, некаде 80, некаде сум сперматозоид, а овде сум јас каков што се знам. Самото течење на времето претставува премин од еден во друг 3д универзум од 4д универзум. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
Vetil
Нов член Регистриран: 02.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kade se naogja "nasata" vselena-vo prostor-vremenskiot kvantum.
Изменето од Vetil - 03.Октомври.2008 во 11:28 |
||
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако збориме за релативноста на времето да, не значи дека во секоја паралена димензија-или универзум,(Sliders серијата), дека времето тече исто, во некоја позабавено, во понекоја побрзо, во некоја исто, а во некоја па дури не ни мора да значи дека важат истите закони на физиката, значи во времето на големиот тресок, не настанал само овој универзум, туку и бесконечно многу други, некој е различен за еден атом, некој тотално различен. Е сега секој според таа теирија, во "дневната соба", во еден ист момент, некаде ти пушташ Сител, исто, некаде, пушташ А1, или друга телевизија, а во некоја димензија, можеби куќата или зградата воопште не е изградена, па дури не ни постоиме, значи ние со нив сме "во ист простор" но фрекфенцијата во која "постоиме" e различна, бидејќи се верува дека универзумот вибрира на определена фрекфенција, и секој различен универзум си има своја уникатна фрекфенција, како што секоја радиостаница си има своја уникатна фрекфенција, антена 5, клубфм, city радио, итн... И на крајот пак ќе се навратам на Sliders серијата... [/QUOTE] Брат пак не ме сфакаш. Ти кажуваш дека јас во овој универзум со една, во друг со друга, во трет со трета, во четврта сум педер (Не дај Боже), а јас ти кажувам дека секаде сум исти само некаде сум 90 години, некаде 80, некаде сум сперматозоид, а овде сум јас каков што се знам. Самото течење на времето претставува премин од еден во друг 3д универзум од 4д универзум.[/QUOTE] збориме за паралелни универзуми... Мultiverse theory како што те разбрав, е всушност патување низ времето??? Michio Kaku: Time Travel, Parallel Universes, and Reality http://uk.youtube.com/watch?v=RnkE2yQPw6s&feature=related таму некаде после 3 минута . .. затоа и ти спомнав ако збориме за релативноста на времето... Изменето од mmomirovski - 03.Октомври.2008 во 20:51 |
||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да доколку успееме да патуваме низ времето всушност би преминувале од еден во друг универзум
|
||
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Постојат повеке начини за патување низ времето. Првиот е да создадеме црвја дупка и да се вратиме назад или да одиме напред низ времето, вториот е да се движиме со брзината на светлината и да одиме во иднината или пак да се движиме со поголема брзина од таа на светлината и да одиме во минатото, а третиот е да го забрзаме течењето на времето и да одиме во иднината или пак да го забавиме течењето на времето во негатива и да се вратиме во минатото. Ова третото е моја идеа. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sunny ајде исчисти си го сандачето, не можам да ти пратам порака.
|
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
na svoeto mesto |
||
|
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |