|
Кој или што не влече назад? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 21> |
Автор | ||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
osven zemjodelieto nemame druga prednost vo odnos na sosednite zemji... drzavata treba da raboti na toa sekoja godina da imame dobar plasman na nasite proizvodi koi se mnogu pokvalitetni od proizvodite na sosednite drzavi...dodeka drzavata dozvoluva sekoja godina nasite domati da se prodavaat po cena od 5 denari togas se razbira deka nema da ideme napred
|
||||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Zemjodelieto e samo del od resursite i potencijalite so koi raspolaga MAKEDONIJA tesko na nas ako se potpreme samo na domati, izgleda i samite ne si ja poznavame drzavata i nejzinite potencijali a so toa istite ostanuvaat neiskoristeni. |
||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
sepak toa e najvaznoto...kazi mi ti mene kolku investiral gruevski vo zemjodelieto a od druga strana kolku investiral vo planinite,Ohridskoto ezero i opsto turizmot
razlikata e mnogu golema-nesporedliva
|
||||
||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
BRANKO
ne znam sto ste se fatile tolku mnogu za covekot...
ne mi izgleda tolku los...duri mislam deka e podobar od gruevski koga se raboti za politika...propagandata go pravi svoeto...gruevski saka se da bide po negovo...e toa go nema nikade...barem za drzavi koi se demokratski nastroeni a vo tie drzavi spagja i nasata
|
||||
||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не е лош бе , дури и смешен е кога е пијан, фрла пари како луд... Велат некој си Џек Дениелс од Америка му бил најдобар пријател.. Изменето од Vladimir88 - 01.Октомври.2008 во 20:21 |
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
hahaha,...branko ne im chinel,...oni bile dobri,...pa,...koj k*r ,togash go drzite tolku godini?!,....
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Како што го задржавме пардон го задржаа во 94 година, така и сега ние, пардон абе што ми е денес, другите го задржаа... |
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
WELL,then...let us ...leave him...when you prefer,...MISERABLE life!
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да престаневте да се гоштевате меѓусебе и да се нафатефте со дискусија на тема!!!
Темата за потсетување гласи Кој или што не влече назад? ...сите постови во кои се гоштевате се бришат и без провокации... ...Благодарам...!!! |
||||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сакам да кажам во врска со таа тема и би гласал за сите но според актуелниот правилник не смеам.Назад не влечат многу работи како на пример немање доволно стратегија.Сите наведени работи не влечат назат, а најмногу не влечат назад СДСМ.
Изменето од moira - 02.Октомври.2008 во 01:34 |
||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...за какво средување на економијата и влијанието на глобалната економска ситуација врз збиднувањата на домашната економија и домашните потенцијали воопшто се говори? Што тоа се средува и кое влијание го има глобалната ситуација кај нас кога ние имаме смешен извоз и тоа не во глобални рамки, туку во локални, а за домашно производство и да не говориме кога знаеме дека само 20% од вкупното население во Македонија се вработени, така да не ни можеме да ги почувствуваме негативните збиднувања на глобален економски план бидејки ние сме постојано во минус, секако домашен, за нас не важат правилата кои се случуваат во глобалната економија. Држава со рекорден трговски дефицит како Македонија е економски нестабилна држава на која и се заканува тотален економски колапс. Дефицитот на Македонија изнесува 1, 4 милијарди долари за првите шест месеци од тековнава година! Увозот е зголемен за 58%, а владата се фали со зголемен извоз за 38%...и каде тука е економската логика? Каква економска стабилност се сервира со БДП од 15 000 Евра? Стапка на инфлација која до крајот на годината се очекува да биде најмалку 12%, со оглед на тоа што во Август месец беше 10%, иако нашава Влада молчи и има контрадикторни изјави во врска со стапката на инфлација бидејки веселата математика и статистика и се секогаш при рака. Во врска со даноците, и тука повтрно се употребува адутот весела математика, затоа што даноците воопшто не се намалени (фактичка состојба) туку зголемени, иако е воведен флат системот за оданочување...така да моменталната стапка на зафаќање преку даноци од БДП, вкупна говорам, не поединечна, изнесува 42%, респектибилен процент и запрепастувачки, нели, иако мислиме дека е 12, односно 10%...!!! И што е најтрагично овој процент не се троши како економска инекција за отварање нови работни места и профитабилни инвестиции, туку најголемиот дел од него оди за плати за државната администрација и останати владини проекти кои немаат допирна точка со економијата. Во врска со директните странски инвестиции, кај нас не постојат, сем едната единствена-Џонсон Контрол, се друго е препродавање, односно менување на сопственост на веќе постоечките стопански субјекти така да не може да се смета за директна странска инвестиција! Тоа е тоа во врска со средувањето на економијата полека, полека...да се средува но во која насока...? Така да се не влече назад: - немањето на економска стратегија (ова не важи само за оваа Влада, туку и за оние на СДСМ), не викам незнаењето, туку немањето желба за истата, иако морам да признаам и тврдам дека сегашниот Премиер, беше најдобар министер за финансии во историјата на македонската економија...но како Премиер не знам од кој причини го изгуби сенсот за економијата и збиднувањата во врска со неа; - немањето интерес да се пресмета со криминалот, корупцијата и структурите кои ја уназадуваат и разградуваат државата, истотака ова важи за сите досегашни Влади; -немањето желба за реални ПРОМЕНИ откако ке дојдат на власт и исполување на изборните програми со кои мафтаат од говорниците за време на изборните кампањи; - немањето интерес и храброст да се реши наметнатиот проблем со ИМЕТО, кое претставува јако алиби за секој наш евентуален неуспех во иднина, а се е ова обична фарса што слушаме, гледаме и преживуваме во врска со споменатите преговори; - и секако најголемиот и најважниот фактор-менталитетот на македонскиот НАРОД, кој е научен да трпи и молчи...молчи...молчи и да биде задоволен со трошките, не за друго, туку дека не пробал каков вкус има парчето колач, а камо ли да знае како изгледа целиот колач за да може да спореди, па така се задоволува и со мувлосани трошки! |
||||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
bravo, mnogu dobro rezime
|
||||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
slusaj kultuzine, prosto pukat od zavist!!!- abe tie voopsto ne se zanimavat so nas. mnogo si egocentricno raspolozen . hhhmmm... tipicno za nas -vo eden moment se zalime i samokritkuvame deka kolku sme glupi itn. a vo drug, kako bi rekle srbite - sam se sebi divim kolku dobro zivim! Zemjodelie- dali mozes da se sporedis so srbija-nikako, visoki planini- ne znam sto vrska ima visocinata na planinite so ekonomijata. I za na kraj -druze krivo si me sfatil - ne ja navedov samo albanija,tuku zemjite od sosedstvoto, a spored mene site imat nekoja prednost vo sporedba so nas, toa mora da se priznae. No fintata e kako od toa STO IMAME da bideme konk*rentni |
||||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Moira ti cestitam na analizata.
Sto se odnesuva do Gruevski se soglasuvam so tebe deka mnogu dobro funkcionirase kako minister za finansiji. kako premier gresi cesto, mnogu se reklamira, a i nikaku da se oddrgne od poedini hieni okolu nego i nad nego. Moj vpecatok e deka ima volja megutoa seuste nema MOK a nitu pak ISKUSTVO.A mozebi i nemu se dopadna nacinot na koj vladdeja predhodnicite. Ako nabrzo ne se sredi i ne gi uvidi propustite, ako mesto lesinarite najde vistrinski strucnjaci pa ako treba i od stranstvo neka se samo da rabotat. Mislam deka mnogu pametno bi mu bilo stranski strucnjaci da ja kontrolireaat rabotata na ministerstvata. Golema greska mu e sto za sovednici plaka nekoj si poranesni misnistri od zapadni drzavi namesto da plaka strucni lica so iskustvo vo dadenata oblast, zatoa sto sto strucnosta na sekoj misnister e znak prasanje tie se poveke menadjeri i nivna rabotra e samo kordinacija pa taka mozes da vidis minister na kultura utre da bide minister za zemjodelie. |
||||
Внеси реплика | страница <1 7891011 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |