|
Кое е божјото име? |
Внеси реплика | страница <1 1314151617> |
Автор | ||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аллах е уникатен, единствен Бог, трансцендентен создател кој е семоќен.Тоа име е неговото сопствено Име. Денешните арапски христијани, немајќи друг збор за 'Бог' освен Аллах, употребуваат поими како Аллах ел-Аб (الله الآب) "Бог-Отецот".Инаку Maran Ata ,ниту еден арапски христијанин Исуса не го вика на арапски Аллах. Ова го знаеше или не го знаеше? |
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А кој вели дека Аллах во превод е Исус? Јас реков дека Аллах значи Бог. Читај ги преводите на линковите што ги пуштив и ќе ти стане јасно. |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ги прочитав и ми стана јасно, само треба уште тебе да ти стане јасно дека името Божје е Аллах и се ќе биде Ок.
"Znaj da nema boga osim Allaha! Traži oprosta za svoje grijehe." (Qur'an, 47:19) Изменето од deshad - 01.Октомври.2008 во 15:04 |
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама ич ништо не ми значи к*ранот што ми го цитираш. И јас да ти извадам цитати од Библијата тебе ќе ти значат ли нешто? Зашто таму не пишува дека Исус Христос е пророк туку Господ! Аллах во превод на македонски јазик значи БОГ. |
||
|
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можеби за македонците Аллах во превод значи Бог,ама за муслиманите Аллах е Аллах и нема тука превод, се знае што значи тоа.Негово Сопствено Име! Плус,погледни ги сите муслимани од целиот свет,говорат илјадници различни јазици,а единствени се по однос на Божјето Име,секаде го викаат исто: Аллах! Доказ кој сам по себе зборува доволно. А ти и ЕвАнгелос продолжете си околу докажувањата дали Бог има или нема име.За нас муслиманите ова прашање е затворено. |
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вие може да си останете со тоа верување - дека тоа Му е името на Бога, ама дека сите муслимани од цел свет се единствени во однос на Божјото е име е само еден доказ дека сите знаете да кажете еден збор плус на друг јазик - на арабски, а не дека тоа Му е името.
Изменето од Maran Ata - 01.Октомври.2008 во 15:39 |
||
|
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа видиш тој еден збор плус, расветлува многу нешта за кои вие овде кршите копја. |
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прочитај ми го коментарот убаво. |
||
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Патем - коментарот на Месинџер е многу точен и многу на место.
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема друг бог освен оној БОГ ,ЕЛОАХ, АЛАХ
Чијашто вечна Прамилост се отелотвори во ИСУС, ЈАХШУАХ! ХАЛЕЛУЈАХ! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И како му беше името на тој Бог?
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кое име?
СЕДРЖИТЕЛ? ИЛИ?
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Божјето сопствено Име, има или нема...Име ? |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
шо знам? ПРАШАЈ ГО!!!
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 1314151617> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |