|
Кој или што не влече назад? |
Внеси реплика | страница <1 34567 21> |
Автор | ||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
nisto ..... jadna zemlja kojoj albanija zapad
|
||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
zamisli situacija ..... kako gospod bil nepravicen ... namesto germanija za zapad , toj e aknal albanija
|
||||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Затоа што Албанија и да сака да биде богата неможе да биде богата, не е доволно развиен регионот, нема во соседството богати пазари, освен грчкиот, а многу многу со Грците и вие не се трпите......не сте до толку зачепкани со нив, ама пак, Пример јас сега да имам богат пазар и ако ти твоите производи ги пласираш на мојот пазар, фала богу дека ќе ти оди економијата напред, и ќе напредуваш и ти и ја.... Ти се продаваат продуктите, и ти од тоа профитираш, ако ти сега си земјоделец, и одгледуваш зелки, и ги продаваш на мојот пазар каде што пример е плата 700 евра фала богу дека ти ќе профитираш.. Кај нас во регионот земјите се сиромашни... Како и во Албанија така и во Македонија.... Македонија зошто сите викаат било подобро за живеење во времето на ЈУ, немаше царини скоро цел Балкан од Вардар до Триглав, уште тогаш Словенија и Хрватска беа доста развиени земји, и немаше проблеми со името и сл. на Југославија во тие времиња и биле отворени сите порти, немаше ембарго и.т.н. Откако се распадна ЈУ, се воведоа царини, Грците ни удрија ембарго, Бугарија беше уште тогаш ептен сиромашна, а да не зборам по колку пари ни ја продаваа нафтата кога немавме нафта за време на ембаргото..... Нема тука многу филозофија, се е тоа логика... Хрватска и Словенија отидоа напред затоа што се ептен блиску до Европскиот пазар, а Европскиот пазар одсекогаш бил богат.. Изменето од Vladimir88 - 01.Октомври.2008 во 14:16 |
||||||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
zamisli de...ako mozes
|
||||||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||||||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ama rezime na globalizacijata dade.. svaka cast |
||||||
|
||||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Македонија ако продолжи вака, со нискиве даноци, и вака да напредува со ова темпо, секоја година со 6% раст на економијата(најголем раст на Балканот годишно) ќе бидне нешто......ама само ако се задржи вака темпото, може и за 5 години нешто да бидне, сега најголем приоритет ни е да привлекуваме странски инвестиции, требаат работни места, а по можност најдобро е домашни инвеститори од дијаспората да привлекуваме, но рачунај дека овој народ е сиромашен, така да ќе мора германски, и австриски инвестиции да имаме во оваа земја. Изменето од Vladimir88 - 01.Октомври.2008 во 14:19 |
||||||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ako tie 6 % traat
|
||||||
|
||||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Јас не сум економист по струка, нити пак ме бива за тоа, но ако размислиш подобро, и ако ги сврзеш некои работи ќе ја добиеш комплетната слика.... Кај сакате вие Македонија да напредува, кога Србија до неодамна имаше санкции, а тоа беше најголемиот пазар, Грција еве гледате што ни прави на Нова Година и на Велигден со јагнињата пример..... Бугарија е уште во развој.....а друго они бараат па да се согласиме на некои работи кои на нас не ни одговараат.... и така и ние одиме надоле.... Изменето од Vladimir88 - 01.Октомври.2008 во 14:22 |
||||||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
se nesto loso i poloso pocna da pisuvas za MK, znaci se vrakas na moeto... |
||||||
|
||||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Не бе, јас нашата економија одсекогаш многу сум ја критикувал, и јас живеам тука, работам, сигурно дека нема да ја фалам, затоа што условите за живот ми се катастрофални...
Но кога станува збор за идентитет и сл. тука нема заебавање, нема попуштање....неможе јас на некој цело време да му попуштам, он ништо да не прави, и да бара уште од тебе уште отстапки да правиш...а згора на се да те притиска на тоа и ЕУ и НАТО мислам дека е срамота. Затоа најубаво е да се посвети Македонија на економијата да привлекува странски инвестиции, нема друг лек, ако имаме јака економија, нема вака толку лесно да не дриблаат, и ЕУ нема да се меша и НАТО, нема да станеме велесила, но нема и да се заебаваат со нас вака толку лесно.. Кај сакаш ти пример преговори со Грција кога они уште не ја ратификувале во парламент времената спогодба.. А тоа е резултат на работењето... кажете си сами не мора да се срамите. Изменето од Vladimir88 - 01.Октомври.2008 во 14:29 |
||||||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
sosema ispravno Vladimire .... patem , prasaj go koga e tolku sjajno vo albanija , sto k*r baraat tuka po cela godina da rabotat na crno ?
|
||||||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Abe kaj izleze sega vo identitetot.
|
||||||
|
||||||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
|
||||||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
stvarno Vladimir ... kade odis na povekje od edna tema ? gledas ima problem so edna a komli so dve ... i toa odednas
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 34567 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |