|
Кој или што не влече назад? |
Внеси реплика | страница <12345 21> |
Автор | |||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekoja cest za tebe si imal sreka si ja dobil funkcijata , megutoa sto so onie ostanatite koi ja nemaat taa sreka, sto so iljadnicite studenti koi so 10-ka prosek sedat doma i se potisnati od onie cii tatkovci im kupile diploma,a za rabota nikogas ne ni slusnale. Koga se bi bilo ti kako sto vikas togas ne bi imao problem , problemot e sto tie sto sakaat da rabotat ne im e dozvoleno ili se potisnati. |
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I tuka si vo pravo, megutoa siguren sum deka ima luge sto nemislat taka. |
|||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a a a , rabotite se smenile malku -- tia ako navisitna se strucnjaci ili sakat rabota - sega ima i privatni firmi9 od bilo koj brans) koi ne sakat bas nekoi ebivetrovi a sakat pravi lugje - ke najdat rabota . No ima i tkavi koi brate iako so fakultet prosto se mrzelivi ili platite bile mali- pa jebi ga site rabotime os niski plati, no RABOTIME, a ne sednje doma i parazitiranje od tato/mamo
|
|||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E ovde sme kaj tockata POST YU depresija. Tocno e deka rabotite se smenija i deka treba da se raboti mnogu a zarabotuva malku, megutoa toa ne e samo kaj nas taka se slucuva ili se slucuvase vo site post komunisticki drzavi megutoa dodeka Slovencite i Hrvatite vednas go svatija toa i pocnaa vednas da gledat nanapred, na pocetokot zarabotuvaa po 200Evra za denes prosecnata plata da bide 1000 odnosno 700 evra. A sto napravivme nie placevme i den denes placeme po vremnjata koga nisto ne se rabotese a se zarabotuvase. Toa vreme umre i toa "djabolebarenje", treba nekoj da go plaka. |
|||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Neadekvatnata iskoristenost na obrazovniot kadar. t.e. stavanjeto na partiski vojnici na funkcii namesto dokazani profesionalci vo konkretna oblast se so cel > strogo sledenje na partiskite nasproti drzavnite interesi. Vo ist moment, profesionalcite i obucenite rabotat poniski (neodlucuvacki) funkcii ili se skroz zaminati od Mk. Dodeka partiskive "profesionalci" samo si ja prefrlaat topkata edni na drugi i cekaat da pomine nivnoto vreme...
|
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
eve ke davam kometar- ako kako presecna tocka ja zeme 2001 , pa ne znam sto bolje bevme pred taa godina. Najgolemite aferi na kradenj drzavni pari bea pred 2001 iako vladea i dvete najgolemi partii ( eve brane ,,malo vise,, ) , naj golemite krizi gi imavme pred 2001. pozdrav |
|||
|
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
evala Stavanjeto na nas vo ist kos so hrvatite/slovnecite ne e mnogu racionalno - zosto. Prvo Slovenite - pa ebate habsburskiot (sfati germanskiot mentalitet) ite uste vo vreme na YU bea nasi germanci, rabota rabota i rabota, plus post_YU period gi imaa ,,simpatiite,, (pomosta na Deuchland i Ostereich) i na celiot zapaden svet i rabotea kako ke kazat zapadnjacite- e ne kako kaj nas koga ni trebat pari-please , a za drugi raboti gi psueme ..pa jebi ga ne se tie maloumni, vtoro site najprosperitetni fabriki bea vo slovenija i nitu edna ne propadna ( osven Lublanska banka- no i taa izleze fakin, propadna namerno za da ne gi dava parite na srbite, hrvatite idr. prsoto se preregistrira vo--hehe Nova lublanska banka NLB) treto- prosto ja imat KRSKO, a deneska ako imas struja imas se- sto imame nie opsto so niv -nisto. Hrvatite- malce pomrzelivi od slovencite, no tolku mnogu ja sakat svojata tatkovina vo sekoj smisol sto im nema premca, a nie samo na zborovi. i drugo imaat -MORE, od turizmot prihodite im se na milijradi- kaj nas na mozebi milioni evra zatoa nema e nie sto da sporedmie so niv, treba prosto da si stvarame svoe jas i rabota nisto drugo, normalno spored nasite mozosti i resursi |
|||
|
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
. BACHIOS jas poveke bi sakal da diskutirame na aktuelni problemi koi seuste vlijaat vrz aktuelnata situacija. Изменето од kultuzin - 01.Октомври.2008 во 12:38 |
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
OK a sto e so ALBANIJA, sto e so SRBIJA, sto so BUGARIJA, Romanija, BOSNA i tie ne prestignaa. I ne zaboravaj HRVATITE imaa vojna koja mnogu kostase, pocnaa so mnogu mali plati. Imaat more da , megutoa isto taka go koristat maksimalno onaa sto go imaat se zadolzija ama izgradija najdobri patista vo Evropa a sega toa im se vraka. kazi mi sto mislis kolku nie koristime od Turistickite moznosti sto gi nudi Makedonija, i nasata drzava e mnogu ubava samo sto nemame nikakva turisticka strategija pa zatoa se se sveduva na vnatresen turizam. Edinstvena pricina koja Hrvatite gi razlikuva od nas e PATRIOTIZMOT i toa sto vednas posle raspadot na Jugoslavija pocnaa da gledat napred i vo toj pravec se dvizeaa, a nie i den denes ne mozeme dadigneme glava od prikaznite "kako nekogas dobro se ziveese". |
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pa mislam deka toa so hrvatskiot patriotizam go navedov pogore. Gorenvadenite drzavi vo psoredba so nas imat nesto nie go nemame a toa ti se vika- POTENCIJAL. Eve ke pocnam od Albanija- prvo more pa turizam itn. Vtoro bidejki e planinska drzava ima mnogu minerali i toa neiskoristeni ( taka tie si ziveele) megju drugoto imaat i nafta, vtora vo evropa e spored nalazistata za nikel itn. Bugarija- more, intelektualen potencijal, voeno-strateski potencijal(za ova vleze vo evropa) , a bogami ima ramnini kolku ti dusa saka. Srbija- iako bese vo vojna poslednata dekada- intelektualne potencijal, panonija, site najgolemi fabriki vo Yu bea vo srbija (Zastava) itn .
Prosto jas ne mozam da najdam nesto sot da se sporedime so ovie drzavi osven so intelektualniot potancijal, no veruvaj mi i vo toj smisol nekoi de daleku od nas |
|||
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da be .... i toa kolku daleku ... osobeno albanija ... a posebno na intelektualen plan .... cudo edno .....
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
cudo nevideno
|
|||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хрватска има касица прасица-Јадранот.Дневно кува по неколку милиони куни од патарини само
|
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
druze tito, ako imas komentar davaj inaku skini mi se |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |