|
Perpetuum Mobile |
Внеси реплика | страница <1 11121314> |
Автор | ||
russia
Сениор Регистриран: 22.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 120 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako prvo jas na drug nacin ja imam svateno definicijata za "PERPETUUM MOBILE" , koja glasi: ne postoi takva idealna mashina , koja vechno bi rabotela, a pritoa da ne se napojuva od nikakov izvor.
Znaci,ovde ne se raboti za nekakva mehanika,toplinska energija ili klima uredi (kako sto mozev da zabelezam vo postovite) Isto taka sto procitav vo eden post,kade sto imase napisano za vozduhot, pa so procistuvanje i povtorno ke go imame vo neograniceni kolicini(ako e taka,edna obicna vetrnica moze da zameni "PERPETUUM MOBILE" )ha ha PERPETUUM MOBILE nemoze da se sporedi so fuzija i fisija,so nuklearna energija ..... kolku sto razbrav nekoja neoficijalna vest za "PERPETUUM MOBILE" e toa sto ke se napravi za pomalku od 100 godini, i ke se iskoristat crnite dupki od samata zemja , zatoa sto na eden nacin nasata zemja e mashina koja vecno raboti a ne se napojuva od nikakov izvor.pozzzz |
||
xman
Група Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i da se vo vakuum, trinje ima vo lezisteto na nisaloto,
a i pri sudiranjeto, se gube enerija! a i da najdis materijal bez otpor na trienje, pak nema da bide perpetuum mobile, posto trebe da oddava energija bez da ima vlez na energija!! |
||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па во вакуум нема триење, и би било пожелно да се во вакуум, за да имаме непридушена осцилација. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da, a silata na trienje, nema da im ja zabavi brzinata ili vo vakum se? |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве една моја идеа за перпетуум мобиле. Ми дојде на сон, како по обичај. Оваа ми е втора во последнава недела. Ако имаме две математички нишала и ги поставиме на некоја некоја совршена оддалеченост, односно да се удираат едно од друго, а со тоа и да се одбиваат, ке дојде до вечно судирање и одбивање, а со тоа и до добивање перпетуум мобиле. Ова е само на кратко објаснето. Треба да седнам и да ја размозгам малку повеке идеата.
|
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samo treba da se patentirame, pa da pokarime nesto? |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добар одговор друже. Ја решивме мистеријата. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
vili2121
Сениор Papa Bear Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo pravo si |
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MEKEDONECOT e perpetum mobile, nezima plata, skoluva dve deca, vozi kola,ima stan i sekoja nedela e na vecera so zena mu vo restoran a letoto odi na odmor iako nisto ne raboti. Toa e druze perpetum mobile i toa od prv stepen. |
||
xman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
normalno deka ne postoe, a nema ni da postoe
perpetuum mobile!! jas vikam deka ako zaboravime na energijata so ni e besplatna i da zaboravime so se slucuva u masinata, a da svatime deka toplinata se dvize obratno, e togas toplinskata pumpa bi bila perpetuum mobile:)) kako inace bi go svanale perpetuum mobile-to!? deka proizveduva energija od nisto!? toa e nogu bukvalno svakanje i nikad nema da se sluce, moze samo nekoj nov vid na energija da se najde ili da se ovozmoze da se iskoriste nekoa energija so do sea nemozela da se iskoriste... primer, fuzija! Изменето од xman - 01.Октомври.2008 во 15:30 |
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Брат стварно тресиш зелени. Засега нема перпетуум мобиле ниту од втор, ниту од прв вид. Во сите машини има загуби, максимум е да имаат 80 и некој процент полезна работа, а не сега ти тука кажуваш дека е 100 %. Има уреди кои имаат 500 % полезна, како што веке кажав, но сепак трошат енергија од друго место. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
xman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pff, termodinamika!! si slusnal li za taa nauka
perpetuum mobile ti e masina koa dava poveke energija otkolku so zema, a perpetuum mobile od vtor vid ti e toplinska masina koa cela toplinska energija ja pretvora vo mehanicka, da nema izlez na toplinska... znaci vlez, toplinska, izlez, mehanicka... kapish!? Изменето од xman - 01.Октомври.2008 во 03:44 |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да тресеш зелени денеска не е привилегија.... Затоа што конк*ренцијата е навистина голема... Каков perpetum mobile од втор вид...???? Кај ли си го прочитал тоа.... |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тоа што го зборите овде...абе луге како може телефон толкава енергија..ко прво и основно се работи за телефон а не за некоја си машина .....
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Внеси реплика | страница <1 11121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |