|
Ракија и ајвар vs Влада на РМ |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti objasniv i gledam , si sfatil ... a licnite iskustva vo proizvodstvo na ajvar , ne gi sporeduvaj so kulturnite i civilizirani gradjani na ovaa europski orientirana i pro nato svrtena zemja
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како го кажа ова дипломатски, абе дури и помислив дека си советник на Јап Де Хоп Шефер маме му ебам.. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... od edno se plasham...da ne ima i nekoe zakonce za pcosti... i zatoa si pishuvam skrateno upm... shto e sigurno...sigurno e...
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се секирај, ќе знаат одма дека си го кажала тоа, кај нив нема значење кратенка и сл. они ќе разберат пак што значи тоа и готово, казна.. 50 јура |
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...сега тие што имаат плацови/дворови може да ги издаваат на ден-2-викенд за правење ајвар/ракија и ете како се подобрува економската состојба.
Уствари, законов е дискриминирачки спрема „станарите“ наспроти „куќарите“. Тоа ли е демократија? И во некој пост прочитав сум морал „да пријавам дека правам ајвар“? Утре кога ќе пржам јајца? И тоа ли да го пријавам? Се гледам во блиска иднина како одам со списокот на нотар да ми го завери: понеделник - грав, вторник - сарма, среда - шпагети...оп!-стоп! какви? болоњезе или обични со сирење? а сирењето? беровско или мариовско? имаш ли потврда од санитарна? Ништо. Назад. Па во чекална може ќе разменуваме рецепти/искуства/финти... Смејурија. Не по магарето, по самарот! Изменето од fichot - 01.Октомври.2008 во 11:31 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам дали добро разбрав, но ако не разбрав тоа беше затоа што ми се згади до каде може да оди малоумноста. Ако правиш ајвар пред зграда ќе бидеш казнет со принудна работа, ако некеш да одиш ќе платиш трикратно од предвидената казна, што значи 150 евра, ако неќеш да платиш ќе одиш во затвор. И сега замисли кога таму во затвор ќе те прашаат силувачи и убијци зошто си таму ?
- Па...ја...правев ајвар пред зграда Изменето од zbunet - 04.Октомври.2008 во 12:38 |
|
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |