|
Филозофирај |
Внеси реплика | страница <12345 82> |
Автор | |
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spored tebe dejanpp luge koi ne se naucnici ne bi smeele toa pravo da go imaat za filozofiranje? Ako tocno te razbrav toa sakase vo edna od tvoite recenici da kazes.... ili gresam? Ako gresam se izvinuvam
Ako ne sum vo zabluda, togas edno prasanje, sto tocno ti pravis? Tvojot post ne e li isto taka "filozofiranje"?
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci deka nekoj dzabe mu davaat plata stom mozeme da ja rabotime i nie negovata rabota .Dole dzabolebari !
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубов!...така едноставно звучи, а толку многу кажува. Љубовта е благослов, моторот кој не придвижува, ни дава сила, мотивира, со неа летаме, ги победуваме сите наши стравови, ја откриваме убавината, љубиме, живееме... Со љубовта сме во симбиоза бидејки на љубовта сме и неопходни како би се изразила и би добила суштина, исто како што и нам ни е потребна, како би се изразиле преку неа, како би постоеле... Љубовта претставува константа во животот, иако не секогаш е слатка, ниту пак романтична. Љубовта не е ова или она, не стои само позади добрите и убавите нешта, туку е врската која ги поврзува сите сите причинско последични реакции кои ги доживуваме и манифестираме. Љубовта стои помеѓу нас и над нас! Љубовта е средство кое не разапнува, како би не составило повторно. Љубовта е средство преку кое се топиме и стануваме меки и податни како тесто. Со љубовта се исцелуваме себе си преку другите. Таа се изразува низ нас, а со тоа и низ оние кон кои ја насочуваме. Да ја примаме и даваме можеме само тогаш кога не поставуваме услови на другите, туку себе, и истовремено сфаќаме дека давањето е еквивалент на примањето бидејки се оди од нас и низ нас. ...некогаш пенушка од смоква бев, и со себе, и во себе, и низ себе, некогаш пенушка од смоква бев, и со тебе, и во тебе, и низ тебе... |
|
DarlinG
Сениор *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Времето е илузија, а годините се само бројки
|
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kolku e lesno da ja zasakas moira |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Krilja.... sekoj od nas gi ima, a retko koj gi upotrebuva.... dali se toa krilja na ljubovta, krilja na mislite ili krilja za sloboda!
Nekooi gi koristat sekoj dnevno, na nekomu mu se vrzani, nekoj i ne znae kako da gi upotrebi, kako da leta!
Nesto naj prekrasno koga ke gi otvoris nevidlivite krilja i koga ke poletas, sama ili so nekogo koj isto kako tebe znae i umee kriljata da si gi rasiri!
Dali e toa sloboda? Dali e toa son? Dali e toa nesto sto go posakuvam? Ne e vazno sto e Vazno e da e ubavo!
|
|
skromnosta. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...i seka
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледам околу себе, гледам во себе во обид да сфатам што тоа јас правам тука и сега, да го почувствувам она што го гледам...хммм, доаѓам до заклучок дека длабочините до кои достига постоењето се бесконечни, недофатни за човековиот ум, но не и за срцето, бидејки срцето е дел од универзалното ткиво на животот, јадрото на самото постоење... Длабоко во нас вечниот извор ги напојува реките на нашите мисли, нашите карактери, длабоко од темнината која ниту една ноќ не може да ја разбере, од темнината која раѓа светлина од која бликнува свеста и се создава нашата видлива стварност... Во секој од нас се наоѓа бескрајот, безвременост чија што воља се трансформира во време, а во тоа време секоја мисла е само потенцијал, која доколку се изговори се слева во временскиот тек и станува вечна. Изменето од moira - 25.Септември.2008 во 01:35 |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Непријателите претвори ги во пријатели со тоа што ќе направиш нешто добро за нив. Мојот најголем непријател на работа ( не само на мене и на некои други персони) сега ми е бизок пријател. Не гледам ништо чудно во тоа откако ми е мото -keep your friends close but keep your enemies closer. Само едно не ми е јасно. Зашто некои луге ги делат лугето на добри и лоши-кога не постојат ниту едни и од тие две. Секој човек понекогаш е добар понекогаш лош. Секој човек може да е или повеке добар или повеке лош. Злопамтилото го следи правилото- цел живот добар а еднаш лош-засекогаш лош. Оптимистот го следи -е де луге сме.....
После толку фрки што ми направи (за кои можев невино да завршам на суд и да одговарам за нешто што поим немав) сега ми е пријател. Да да приател. И ми помогна и помогнав. Човече колку се врти кругот....не знам дали вреди да се филозофира....но како и да е, моето мото останува... П.С. Некои членови темава некако ја направија слична на Напиши текст откинат од душа...не видов никаква филозофија во нивните постови освен обидување да се изразат на највисоко нивоУ залудно. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби околностите и воспитувањето имаат влијание
во нашиот развој...но ние самите сме одговорни за она што сме...
Тоа што некој не не сака...на начин на кој ние би сакале да не
сака....не значи дека не не сака ...толку колку што може............
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja i vikam, ona mi vika, on vikase, onoj vikase i sekoj vikase kako na slavenje Nova Godina, grupni pijani monolozi na ista masa
|
|
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nasmevka
ponedelnik e edne od moite najlosi denovi... Zosto? hmmm... testo prasanje a uste potezok odgovor.... ponedelnicki mi se cini deka site se loso raspolozeni, vlagas vo voz, site se guraat i turkaat, za da fatat mesto, nema osmeh na licata, nema mil pogled, site odat so poled pred nozete.... No denesniot ponedelnik ne e takov.... so osmeh na lice, so dobro raspolozenie vlagam vo vozo, gi ostavam "turkacite" da se guraat, sednuvam na bilo koe mesto vo vozot... cel den imam osmeh na usnive, i primetuvam deka mi e vozvraten .... znaci ne bilo do ponedelnikot nego e do osmehot.... zatoa i sega imam osmeh na moeto lice
|
|
skromnosta. |
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj ima instaliran windovs no nema instalirano programa za podrska na programata PA DA KAZAM STO TREBASE DA SVATIS A TOA E DEKA MOE MISLEJNE E DEKA SEKOJ MOZE DA FILOZOFIRA NO NE E PREPORACLIVO DA FILOZOFIRA NA MESTA KOI NE SE ZA FILOZOFIRAJNE ODNOSNO NENAUCNI MESTA pricinite se pogore objasneti do kakvi zabludi bi ne doneslo filozofirajneto vo takvi momenti A STO SE ODNESUVA DO MOETO PREMESTUVAJNE NA SUBJEKTNITE STVARI I POSTAVUVAJNE VO FORMA VO KAKVA STO SAMO MENE MI ODGOVARA KOE TI GO NAREKUVAS FILOZOFIRAJNE E VO VISTINSKOTO MESTO I VREME |
|
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sovrseno
stoe toa sovrseno? postoi li sovrsenstvo? dali e toa ona sto go posakuvame ili sto mislime deka go posakuvame? ili e sovrsenstvo toa sto ne go imame nie?
sovrsenstvoto za sekogo ima drugo znacenje.... no moze li nekoj da kaze deka go pronasol sovrsenstvoto? ili e toa samo edna fantazija, koja sekoj od nas ja ima?
Sovrsen covek? kako moze da kazet nekoj deka e sovrsen, koga za sekogo sovrsenstvoto ima drugo znacenje, sekoj na svoj nacin odlucuva dali nesto e sovrseno ili ne!
I zosto si go zemame pravoto da olucuvame koj i sto e sovrsen/o?
NE sovrsensto ne postoi.... ne e definirano i nikogas nema da se definira!
Sovrsen zivot.... ima ubav zivot ima pogoden i sreken zivot, no sovrsen zivot ne postoi... i sepak moram da priznam, deka sekoj i sesto na svoj nacin e sovrsen/o
|
|
skromnosta. |
|
Внеси реплика | страница <12345 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |