IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - Помош !! Софтверски Проблеми!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Помош !! Софтверски Проблеми!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 55>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
luckyboy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2007
Статус: Офлајн
Поени: 285
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај luckyboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 21:14
Ми треба некаков софтвер каде што ќе можам да генерирам комбинации од букви и бројки барем со 10тина полина (**********)

Фала однапред,
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 21:42
Originally posted by luckyboy luckyboy напиша:

Ми треба некаков софтвер каде што ќе можам да генерирам комбинации од букви и бројки барем со 10тина полина (**********)

Фала однапред,

Напиши си програма во C++

Еве ти едноставен пример за бројки

1. #include <iostream>
  2. #include <cstdlib>
  3. #include <ctime>
  4.  
  5. int main(int argc, char *argv[]){
  6. if(argc != 3){
  7. cout << "Usage: " << endl;
  8. cout << " rand [int x] [int y]" << endl;
  9. cout << " [x] = highest possible value of a random number" << endl;
  10. cout << " [y] = quantity of random numbers created" << endl << endl;
  11. exit(1);
  12. }
  13. long int M = atoi(argv[1]);
  14. int quantity = atoi(argv[2]);
  15. srand(time(NULL));
  16. for(int count = 1; count <= quantity; ++count)
  17. cout << (((int)(((double)rand()/(double)(RAND_MAX+1))*M))*-1)+1 << endl;
  18. return 0;
  19. }

Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 21:45
sco sa ovija sifri, spansko selo za mene...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај luckyboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 22:33
хехе уште да знаев C++ се ќе бесе ок! ?:D:D
Кон врв
kuzmanov Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kuzmanov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 22:53
Originally posted by Inspekorat Inspekorat напиша:

Ili pak nekoj slicen program da e mi trebit za sliki da stavam i muzika vo pozadina da imat i nekoj efektcinja vrz slikite! FALA

ulead 9
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 23:00
Е па ако не ти помага тоа еве ти генератор на зборови

http://www.filetransit.com/view.php?id=12689
Кон врв
fileo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 165
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fileo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 15:48
moze li nekoj da najde link za download na gca4040n toa e firmware za dvd rezac.

imam problem.
ne mozam da rezam nikakvo cd ili dvd.
porano mozev da rezam se, sega mi cita cd no ne cita dvd,
nesaka da reze ni obicno cd.
imam hp pavilion zd7000 laptop.
na hp web stranata nemaat update za mojot dvd burner.
citav deka i drugi so istiot kompjuter go imaat istiot problem.
interesno e toa sto cita amerikanski originalen dvd film, no ne cita nikakvo drugo dvd.

Изменето од fileo - 26.Септември.2008 во 15:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 17:00
Originally posted by fileo fileo напиша:

moze li nekoj da najde link za download na gca4040n toa e firmware za dvd rezac.

imam problem.
ne mozam da rezam nikakvo cd ili dvd.
porano mozev da rezam se, sega mi cita cd no ne cita dvd,
nesaka da reze ni obicno cd.
imam hp pavilion zd7000 laptop.
na hp web stranata nemaat update za mojot dvd burner.
citav deka i drugi so istiot kompjuter go imaat istiot problem.
interesno e toa sto cita amerikanski originalen dvd film, no ne cita nikakvo drugo dvd.

Изгледа така е специјално направен барав на нет и водв дека и други го бараат истото, ако најдам ќе ти ставам линк намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај luckyboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 16:23
Дали можи некој да ми даде  Serial Number и Authorization key за borland delphi 7...

Фала
Кон врв
Dark HaCkeR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Регистриран: 20.Април.2008
Поени: 683
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 17:15
Na PP...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај luckyboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 17:29
Fala se snajdov...
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2008 во 13:48
Originally posted by Dark HaCkeR Dark HaCkeR напиша:

Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Имам еден мал проблем. Повеќе ме нервира тоа што не можам да го решам, отколку што ми е потребно да го решам. Компјутерот не ги прикажува системските и скриените папки и датотеки. Го штиклирам радио-копчето да ги покаже папките, но ништо не се случува. Кога повторно ќе се обидам, гледам дека самиот се вратил во претходната состојба.
За да биде ситуацијата уште понејасна, напоменувам дека имам два оперативни система (WindowsXP). Едниот од нив е преинсталиран пред неколку дена, на форматирана партиција, но останува истата ситуација. И двата Windows-а одбиваат послушност.
Може ли овој проблем да е некаде во BIOS-от????
Windowsot nema nikakov dopir so BIOS, a i ne te razbiram bas so sakas tocno da napravis

На крај излезе дека проблемот не е мал. Компјутерот се наполнил вируси или нешто слично. (Autorun или така некако). Целосен формат беше неизбежен.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2008 во 15:37
od decki, ajde i jas sega da pobaram pomos od vas голема%20насмевка
ova e faktot: harddisk koja e podelena na tri particii, na C bese(ili seuste e ) instaliran XP profesional, na D Vista i na G nisto....

sega problemot e sto na C ima premalce mesto za da go instaliral Vista, bi sakala kako prvo da gi spojam particiite vo edna, znaci se da bide C, no ne sum sigurna dali nema da napravam nekoj problem, ako so Partition Magic toa bi go napravila, ponatamu sakam format na  Harddiskot da napravam, no ne sum sigurna kako funkcionira toa pod Vista, posto imam samo Vista recovery CD....

ajde da vidime koj ke moze da mi pomogne
p.s PC-to ne e moj, zatoa ne smee nisto da se osteti

ah i da dodadam, se treba da se napravi preku remot konekcijaголема%20насмевкаголема%20насмевка

Изменето од seka - 29.Септември.2008 во 15:40
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
Dark HaCkeR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Регистриран: 20.Април.2008
Поени: 683
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2008 во 22:50
Toa se pravi nogu ednostavno go stavas CD od vista restatuiras i go botiras i koga ke pocne instalacijata ke ti ispadne eden prozor so patici 3 vo slucajov znaci XP ne sakas da koristis imas opcija za brisehje na drugite pariticii gi brises i dvete ti ostanuva samo edna potoa taa samo so ti e edna ja podeluvas vo tvoja zelba i toa e toa ete ti vista na C mozes koga ke gi izbrises site particii pak da go podelis na 3 po tvoja zelba na primer za vista 80 ili 40 GB e dovolno a drugite dve so ke gi pravis se po tvoja zelba kaj vistata e nogu lesno kaj XP e po tesko na tastatura treba da rabotis a kaj vistata ti e na gluvce ne bi trebalo da te zbuni tuka
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.