IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Доказ-Македонците потомци на Античките Македонци
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Доказ-Македонците потомци на Античките Македонци

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 19>
Автор
Порака
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Доказ-Македонците потомци на Античките Македонци
    Испратена: 25.Септември.2008 во 18:29
Незнам дали има некој слушнато за институтот iGENEA . Кај нив секој од нас може да се провери дали е наследник на античките Македонци и не само за античките Македонци туку секој човек што живее на оваа планета.
Тие го тврдат следното на нивниот официјален форум
-------------------
3а Македонците еден прашува:

дали може денес слободно да каже еден Македонец дека е потомец на античките Македонци?

Одговор од iGENEA:
Да, еден Македонец може да каже дека е наследник од Античките Македонци, најголема е веројатноста за оние кои што живеат на тешки приодливи места како на пример планини или слично (ние од Берово 100% ).
-------------------
3а Албанците еден прашува:
Колку се Илирски Албанците навистина?

Одговор од iGENEA:
Тоа така не може да се каже. Илирите се помалку застапени во Албанија одколку што во Босна и Хрватска, кај нив делот е околу 40%. Додека кај албанците може да се каже дека имаат 20% Илириски корени.
-------------------
добро идеме понатаму
--------------------
3а грците една прашува:
Здраво, штотуку ги добив резултатите од страната на татко ми... бла бла бла да не ви го преведувам целото и вели:
Малце сум збунета, по страната на татко ми испаѓа дека јас сум од Либанон. Моето прашање, колку се точни резултатите кај вас?

збунета збунета збунета
Одговор од iGENEA:
Хаплогрупите за пранародите се 99,99% сигурни. Кај државите можноста е 95%, додека грешка од 5% може да се појави кај 2 комшиски земји. На пример некој ако е од бавариа, може да се случи дека е тој австријанец. Резултатите се апсолутно точни и можете да прочитате под „Литература„ за изворите.
--------------------
И нормално продолжуваат овде дискусии помеѓу гркињата и iGENEA и стигаат со муабетот и до кај нас:

3а Македонците истата прашува:
Едно друго прашања за „Македонците„(јас ги викам славомакедонци), Дали може да ми дадете груба информација за нивните корени? И ме интересира највеќе нивните предци. Колку % отприлика од нив се славјански и колку античкомакедонски.

Одговор од iGENEA:
3а Македонците е многу голем процентот и пак повтара, најголем во % за оние во планинските места.

Истата одговара:
3ошто ги викате Македонци? Тие официјално се фиром.

Одговор од iGENEA:
Тоа е ваш политички проблем и ние не разговараме овде за политика и немој повеќе да ме замарате како јас ќе ги нарекувам Македонците. Ги знам јас вашите политички проблеми.

Истата одговара:
Ама еве википедиа вака онака....

Одговор од iGENEA:
википедиа може секој да си пишува што си сака. 3а Britney Spiers има на пример 5 страни, а за француската историја само 3 страни.
---------------------
И така нели нормално гркињата уште повеќе се распали поради тоа што се срами од нејзините корени, почна да ја врти темата фиром фиром фиром...и доби после бан дури
------------------------
3а Античките Македонци и хелените, еден германец прашува:
Дали ова значи конкретно дека Античките Македонци и хелените не беа ист народ? Во денешно време стално читаме дека Александар Големиот е генетски грк.

Одговор од iGENEA
Македонците беа различен народ од хелените. Александар Големиот беше од Македонија, татко му Филип е Македонец и нема што повеќе да разговараме овде на оваа тема.
-------------------------

Мислам дека доста ви преведов, ако имате желба ќе ви преведувам уште, ама се надевам нема потреба
пс. ако сака некој да прави днк тест, може да го направи преку www.igenea.com

Порачуваш тестови, ти стигаат дома...после го праѓаш назад и ти кажуваат од каде ти се корените.

Ова го слушнав на вести а потоа ја најдов статијава на Кајгана и ви ја препраќам вас-сега на ред се Албанците и Грците!Еве вие албанците што викавте дека ние немаме определени корени а вие сте 100% чисти Илири!Ние докажавме дека не сме словени и дојдени од зад Карпатите-докажете сега вие!

Изменето од Zajcef - 25.Септември.2008 во 18:29
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 21:31

Y-haplogroups in Macedonia

I2A   39 %
E1B1B   26 %
R1A   20 %
J2   15 %
R1B   10 %

Y-haplogroups in Serbia

I2A   38 %
E1B1B   20 %
R1A   19 %
R1B   14 %
J2   9 %

Y-haplogroups in Greece

E1B1B   32 %
R1B   31 %
J2   14 %
R1A   12 %
I2A   11 %

Y-haplogroups in Bulgaria

R1B   41 %
E1B1B   31 %
R1A   28 %

R1a - Western Caucasus or North India 20 %
R1b - Central Asia 10%
E1B1B - East Africa[1] or Middle East[2]
J2 - Western Asia (9% Calash)
I2A- Western Balkans / former Adriatic steppes, Central and Western Europe / Germany, Western Scandinavia / Sweden and Norway

гледам и гледам бе Македонци = Србиизненадување
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 21:52
25.09.2008, 18:10

ГРЦИТЕ РАЗОЧАРАНИ А БОГАМИ И БУГАРИТЕголема%20насмевка

ШВАЈЦАРСКИ ИНСТИТУТ ТВРДИ ДЕКА СМЕ ПОТОМЦИ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ

Истражувањата на швајцарскиот институт ИГЕНЕА ги исфрустрира Грците. Институтот кој се бави со генетски истражувања на Европските народи и кој важи за еден од водечките во областа на ДНК анализи, потврдува дека денешните Македонци се потомци на античките.

На прашањето кое го поставува грчка државјанка, а кое гласи: кои се корените на Славомакедонците, институтот на нивниот официјален форум одговара – 

- Пред се, тие се Македонци, а не Славомакедонци како што вие ги нарекувате поради политички причини. Најголем дел од Македонците се директни потомци на античките, а многу помал дел имаат словенско потекло. Ваквите податоци институтот ги поткрепува со докази.

За да биде грчкото разочарување поголемо ИГЕНЕА отрива дека само 32% од Грците всушност имаат хеленско, македонско, па дури и арабско потекло.

Останатите 31% имаат келтски корени, 12% германски и словенски, а 11% од Грците водат потекло од Илирите.

За Албанците пак, наспроти нивните верувања ИГЕНЕА тврди дека тие најмалку имаат илирско потекло. Според генетските истражувања, само 20% од Албанците имаат илирски корени. Додека пак 40% од народот кој живее на територијата на Босна и Херцеговина се директни потомци на Илирите.

Во изминатиов период официјалниот форум на швајцарскиот институт го преплавија прашања кои пристигнуваат токму од грчки граѓани, а кои најмногу се интерсираат, наместо за сопственото, за потеклото на македонскиот народ.

ИГЕНЕА во своите истражувања покрај ДНК анализи, користи историски, антрополошки и археолошки извори.

Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 22:05
ми што да сме разочаровани бе

гледам МК си имат сите БГ гените ама ние ги немаме сите МК гени

нешто има гнило во приказката за 2те црвени бе

ааааааааааааааааа

голема%20насмевка

Кон врв
дуле Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2006
Поени: 973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 06:38

Изменето од дуле - 26.Септември.2008 во 06:39
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 14:13
Одговор од iGENEA:
Тоа така не може да се каже. Илирите се помалку застапени во Албанија одколку што во Босна и Хрватска, кај нив делот е околу 40%. Додека кај албанците може да се каже дека имаат 20% Илириски корени

DObro ne mozam da svatam ako 20% od albanive se iliri drugive sto su ?

i zs nemase nekoja vojna pomegu Albancive dojdeni spored vas i ILIRIVE kako sto imas na site drugi mesa so isti slucai ???

cekam odgovor od iGENEA
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 14:37
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

Одговор од iGENEA:
Тоа така не може да се каже. Илирите се помалку застапени во
Албанија одколку што во Босна и Хрватска, кај нив делот е околу 40%.
Додека кај албанците може да се каже дека имаат 20% Илириски корениDObro ne mozam da svatam ako 20% od albanive se iliri drugive sto su ?i zs nemase nekoja vojna pomegu Albancive dojdeni spored vas i ILIRIVE kako sto imas na site drugi mesa so isti slucai ???cekam odgovor od iGENEA

Другите се дојдени со Турците од кавказ!Војна немало зато што тука имало само 20%илири спрема дојденциве-многу мал број.Најверојатно илирите се покорили!Прави илири се Далматинците а права илирска територија е Далмација!А вие само се претставувате како илири а сте Арнаути....
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 15:26
Originally posted by да бе да бе напиша:

ми што да сме разочаровани бегледам МК си имат сите БГ гените ама ние ги немаме сите МК генинешто има гнило во приказката за 2те црвени беаааааааааааааааааголема%20насмевка

Има бе...
Бугарите ги боли кога дознаа дека имаат 10% македонска крв..
Само смешно ми е кога некои форумџии ќе фатат да постираат податоци од генетика, и.т.н. а не знае што е ДНК а што е РНК...
Со сета почит спрема тој што ја поставил темата, не мора да значи дека он незнае, можеби знае, зборувам за другите.
Јас пример незнам толку генетика, само знам основата што сум ја учел во школо, повеќе од тоа незнам.

Имаше едно време и Македонци кои го правеа Турскиот јазик = Македонски.

Изменето од Vladimir88 - 27.Септември.2008 во 15:31
Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2008 во 12:35
Зашто има 2 Mazedonien?

Y-Haplogruppen in Mazedonien

I2A   32 %

E1B1B   25 %

J2   20 %

R1A   15 %

R1B   8 %

I2A   39 %

E1B1B   26 %

R1A   20 %

J2   15 %

R1B   10 %

Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2008 во 15:07
Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

Одговор од iGENEA:
Тоа така не може да се каже. Илирите се помалку застапени во
Албанија одколку што во Босна и Хрватска, кај нив делот е околу 40%.
Додека кај албанците може да се каже дека имаат 20% Илириски корениDObro ne mozam da svatam ako 20% od albanive se iliri drugive sto su ?i zs nemase nekoja vojna pomegu Albancive dojdeni spored vas i ILIRIVE kako sto imas na site drugi mesa so isti slucai ???cekam odgovor od iGENEA

Другите се дојдени со Турците од кавказ!Војна немало зато што тука имало само 20%илири спрема дојденциве-многу мал број.Најверојатно илирите се покорили!Прави илири се Далматинците а права илирска територија е Далмација!А вие само се претставувате како илири а сте Арнаути....

dali nekoj hervat se pretstavuva kako ilir

Granicite na ilirive pred da dojdat Sllovenite od zad karpati(vie)
spored herodot se od dunav pa do selanik
znaci celo balkan bese naseleno od ilirski pleminja megu niv i Dalmatët vo dalmacija
Dardanet vo Dardanija(kosovo)
a turcive vo balkan dojdoa vo 15 vek
i kemat nisto so albancive

Da znaes malku istorija nema da glupiras tolku
citaj istorija za ilirive i site stari pisateli istoricari
gledaj kakvi iminja imat i kakvo nasledsvo pretstavuvat

A znam koga nemas istorija i koga nemas nisto sto ke prais ke odis da ukrades od Komsii :) cao iGENA
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2008 во 15:16
Ало несваќаш ли ВИЕ ДОЈДОВТЕ СО ТУРЦИТЕ!
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2008 во 15:19
Што ти е криво што iGENA најде илирска крв кај босанците и црногорците а кај вас не најде - не сме ние Македонците криви што испадна дека вие сте дојдени со турците и дел сте од нивното племе.

Да веруваме на историчари или на ДНК кој е поверодостоен - ако си помислиш дека историјата ја пишуваат победниците мислам дека треба на ДНК анализата да веруваш и нормално како таква да ја прифатишнамигнување
Кон врв
johanes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Мај.2008
Поени: 122
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај johanes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2008 во 17:43
Буги,ке обjасниш ли па как jа сравниja таа ДНК со онаа на древните македонци, илири, траки...Од каде земаа материалот за сравнение? Или ако си платиш, ке добиеш тоа одговор, што сакаш да чуеш?
Кон врв
дуле Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2006
Поени: 973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2008 во 19:46
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Хаахахах кој ја модерирал, а најчесто ја модерираат победниците..

Мдаа, ... Буги е победникот но овоj форум. Спор нема.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.