|
Верска поезија |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 19> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се е минливо - се проаѓа Единството во Христа - засигурно доаѓа! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od VISTINATA BOZJA nemoze nikoj da bega *DUHOT BOZJI, *OTECOT na ZIVOTOT, vo *ISUS postana covek Toj e Alfa, Toj e OMega! |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ke dojde vidliv za site! No ne vo zatvorena prostorija Ne vo pusta pustinja Togas pred Nego na kolena sekoj ke padne Ke go ispoveda sekoja usta, duri i sekoja neverna ...! |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Глава БОГ е Господовата а Господ наша глава Нему вечна Фала, Нему вечна Слава! Изменето од spiros - 24.Септември.2008 во 23:18 |
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Monah Te narekuvaat sekako Te nosat na gradite bedni raspnati djavoli za krv Pravoslavna zedni Milosta tvoja vo besot nivni ja stavaat Pobedite tvoi milion krvozedni dusi gi baraat Te baram, jas gresnikot za zbor tvoj zeden nasekade si cuvstvuvam samo vo mene te nema dali begas i vo zeleni dveri na smargadot vecen se kries Ponekogas cinam go slusam glasot tvoj dali e samo son Djavolite bedni so razni barjaci za krv Pravoslavna zedni ene gi idat... Na usnite nivni imeto tvoje stoi dodeka monahot brojanica broi pod mantijata mec krie nikogas nema da zaspie bdee nad verat nasa Pravoslavna Tie idat i imeto tvoje pred sebe go nosat na gradite nivni bedni stoi krst Vo molitva za posleden pat monahot te bara Hriste kade si ja gledas li vojskata na proroci lazni koi dojdoa da vodat izgubeni dusi po patista gnasni da prodavaat vera tvoja da plukaat na slavata Pravoslavna moja Vreme e mec da se digne vo utrinska molitva rana da se udri so nego po nevernata strana Mec sto na monahot ti mu go dade Ene gi idat od site strani djavoli bedni za slava tvoja zedni ene gi idat i dusi so lagi kradat pred niv ispraven stoi monahot eden do nego uste eden posle nego uste iljada ko eden zbrani cekaat so mecot tvoj po niv da udrat na site strani Slovoto Tvoje vo mec se stori Monasite nema vece koj da gi broi Pravoslavna dusa sekoja monah se stori pod eden barjak stoi imeto tvoje go govori Slovoto tvoje ko mec svetna dobrinata tvoja djavolite gi sepna pistea jadnite tie na site strani no mecot tvoj mnogu gi rani Hriste te baram na site strani kade i da te pobaram Bogorodica me brani Sveta Petka dusta mi ja hrani Sveti Nikola gi leci moite rani Makedonija Hriste tebe te cuva ti si melem za site nejzini gorcini zbrani Si pustil sonceto da ja gree od cetiri strani Bigorski hrabro zapadot go gree Osogovski na istokot blazestvo see Plaosnik gordo na jug radost dava Od sever Djordija spasenie poklonuva Vo sredina si ti Vo sredina na gradite Makedonski vo srcata nasi si ti Hriste nema sto vece da te baram.. A tie i ponatamu idat od site strani djavoli nerazbrani...... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сочувство со МЕСИЈА Од исток братска бугарија - в лева рака чивија забија Од запад братска албанија - в десна рака чивија забија Од југ братска грција - в нозете чивија забија Од север братска србија - трнова круна набија Од внатре предавници с копје - ребра разбија О како е убаво да си македонец ! Кој друг може поубаво да сочувствува ? Со ЦАРОТ на МИРОТ - Со Исус Христос МЕСИЈА!? |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СОВРШЕНОСТ
О БОЖЕ, О ХРИСТЕ, О ДУХУ вечно СВЕТОЛ Дај од Твојот извор чиста вода Очи дај за Твоето свештенство Да поверува секој што Ти си рекол Робот да достигне слобода А слободниот совршенство! Нека гори свеќа за душата на Сандански! |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Небесна единствена заедница Еве јас ти пишувам со небесна боја плава. БОГ е Господова а Господ ќе постане сечива глава! Во градината Негова има место за сите бои, секој род За сите цвеќиња, за сите плодови, ... ! Љубовта Негова е спасителен Брод Поголем од сите други бродови! |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пресветло Име
Името Твое пресвето о ХРИСТЕ Во моето срце безкраен рефрен И најцрната ноќ во мене Ја претвораш Ти, во најсветол ден! |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МИРИС У СЕ
Твојот МИР ИСУСЕ помирисен и од роза Лек против секој немир, секаква неуроза! |
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=Templarius]
Monah Te narekuvaat sekako Te nosat na gradite bedni raspnati djavoli za krv Pravoslavna zedni Milosta tvoja vo besot nivni ja stavaat Pobedite tvoi milion krvozedni dusi gi baraat Te baram, jas gresnikot za zbor tvoj zeden nasekade si cuvstvuvam samo vo mene te nema dali begas i vo zeleni dveri na smargadot vecen se kries Ponekogas cinam go slusam glasot tvoj dali e samo son Djavolite bedni so razni barjaci za krv Pravoslavna zedni ene gi idat... Na usnite nivni imeto tvoje stoi dodeka monahot brojanica broi pod mantijata mec krie nikogas nema da zaspie bdee nad verat nasa Pravoslavna Tie idat i imeto tvoje pred sebe go nosat na gradite nivni bedni stoi krst Vo molitva za posleden pat monahot te bara Hriste kade si ja gledas li vojskata na proroci lazni koi dojdoa da vodat izgubeni dusi po patista gnasni da prodavaat vera tvoja da plukaat na slavata Pravoslavna moja Vreme e mec da se digne vo utrinska molitva rana da se udri so nego po nevernata strana Mec sto na monahot ti mu go dade Ene gi idat od site strani djavoli bedni za slava tvoja zedni ene gi idat i dusi so lagi kradat pred niv ispraven stoi monahot eden do nego uste eden posle nego uste iljada ko eden zbrani cekaat so mecot tvoj po niv da udrat na site strani Slovoto Tvoje vo mec se stori Monasite nema vece koj da gi broi Pravoslavna dusa sekoja monah se stori pod eden barjak stoi imeto tvoje go govori Slovoto tvoje ko mec svetna dobrinata tvoja djavolite gi sepna pistea jadnite tie na site strani no mecot tvoj mnogu gi rani Hriste te baram na site strani kade i da te pobaram Bogorodica me brani Sveta Petka dusta mi ja hrani Sveti Nikola gi leci moite rani Makedonija Hriste tebe te cuva ti si melem za site nejzini gorcini zbrani Si pustil sonceto da ja gree od cetiri strani Bigorski hrabro zapadot go gree Osogovski na istokot blazestvo see Plaosnik gordo na jug radost dava Od sever Djordija spasenie poklonuva Vo sredina si ti Vo sredina na gradite Makedonski vo srcata nasi si ti Hriste nema sto vece da te baram.. A tie i ponatamu idat od site strani djavoli nerazbrani......[/QUOTE] БРАВО
|
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу убаво....(ми го нема емотиконот за аплауз, затоа )
|
|
|
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DOVA: GOSPODARU MOJ
Gospodaru moj, Ne dopusti da me zavara uspjeh, Niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno, Da je neuspjeh iskušenje, Koje prethodi uspjehu. Gospodaru moj, Nauči me da je TOLERANCIJA, Najviši stupanj moći, A, želja za osvetom Prvi znak slabosti. Gospodaru moj, Ako mi uzmeš imetak, Ostavi mi nadu, Ako mi podariš uspjeh, Podari mi snagu volje, Da savladam poraz, Ako mi uzmeš blagodati zdravlja, Podari mi blagodat VJERE. Gospodaru moj, Kad se ogriješim o ljude, Podari mi snagu izvinjenja, A kad se ljudi o me ogriješe, Podari mi snagu oprosta. Gospodaru moj, Kad ja zaboravim tebe, Nemoj ti zaboraviti mene. AMIN "Slobodno, kada je pročitaš i ako Ti se učini lijepom i dostojnom Tebe, uzmi je, kopiraj i napiši. Ona vapi da bude i Tvoja dova!" |
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |