IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - НОВИ КАМЕРИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НОВИ КАМЕРИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 51>
Автор
Порака
ivotoyota Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 19:57
Inace na Pentax novovo DSLR-ce ima mnogu vetuvacka cena i odlicni karkteristiki...

http://www.dpreview.com/previews/pentaxkm/

I nema Live view a ima tresac na prasina...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 20:02
A ovoj konceptov na Oly micro 4/3 kamera kako sto gledam nema vgraden blic. A i ako vgradat nekade na teloto blisku do objektivot ke ima senki od negi i bad bad image... Ako treba naknadno da se stava blic, Panasonicon poveke mi se dopagja...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 20:11
Aj cestito korisnici na D40/D40X/D60 eve i prime so avtofokus za vas. Nikkor 50mm f1.4.

http://www.dpreview.com/news/0809/08092201nikkor_50mm_1_4glens.asp
Кон врв
loser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2006
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај loser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 22:29
Za lepo drustvo :

http://i89.photobucket.com/albums/k216/buso23/2879015170_5d7144edda_b.jpg
Кон врв
mdeni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 23:25
Edna strana ponazad toa go zboruvavme. Eve uste od leika:

Изменето од mdeni - 22.Септември.2008 во 23:39
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 00:01
epa ajde.. prodavajte kukji stanovi race noze... dobro mozda race ne ;):D:D
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 00:01
Originally posted by ivotoyota ivotoyota напиша:

Aj cestito korisnici na D40/D40X/D60 eve i prime so avtofokus za vas. Nikkor 50mm f1.4.

http://www.dpreview.com/news/0809/08092201nikkor_50mm_1_4glens.asp

A bas neso vakvo sanjav pred nekoj den :D:D:D
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 01:52
Leicava e eden od najdobri dizajni na aparati sto sum gi videl vo posledno vreme! Tolku cisti linii... Papapapapapa. Ludilo! I fenomenalna izrabotka! EVERGREEN!
Кон врв
DreamCatcher Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DreamCatcher Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 02:03
Niceee
"Не напрегај се да ме гледаш,јас имам свој тек,тешко да ме разбереш.
Јас сум како подземна река,под белиот варовник на дните, изворот ми е - далечна детинска ноќ."
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 02:45
http://www.dpreview.com/news/0809/08092301_leica_s2.asp

Nisto, ne snima video. A tamam se napaliv!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 02:52
Ne stvarno kamerava e grom. Ne e pogolema od Nikon D3 ili Canon 1D MkIII a ima MF senzor. Navistina e quantum leap vo fotografijata kako sto velat i samite Leica. A brzinata ke bila dupla od dosegasnite MF digital backs. Ludo! Prekrasno! I sega komentari? FF senzorot e mrtov!!!

A objektivcninjata? Sve primeovi! A senzorot so e CCD a ne e CMOS! A dizajnot (mi se svigja so nema milion kopcinja)! Ima i dual shutter! Zakon! I weatherproof e! A zamislete bokeh so ovie objektivi! Nema sto po mene ova e najinteresnoto sto izleze do sega godinava! Mi se dopagaat vakvite revolucionerni izleti!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 03:04

A ovoj konceptov na Oly micro 4/3 kamera kako sto gledam nema vgraden blic. A i ako vgradat nekade na teloto blisku do objektivot ke ima senki od negi i bad bad image... Ako treba naknadno da se stava blic, Panasonicon poveke mi se dopagja...

Olivo e umetnicko delo nasprema Pana g1. Mada zadniot del mozele da go doteraat poarno. + ima shoe za blic. Taka da nemas gajle. :)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 03:12
Da be uste blic da kupuvam! Skapi se na Oly. Ali ke vidime so ke se desi dali ke ima ili ke nema blic...
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 04:12

Ne stvarno kamerava e grom. Ne e pogolema od Nikon D3 ili Canon 1D MkIII a ima MF senzor. Navistina e quantum leap vo fotografijata kako sto velat i samite Leica. A brzinata ke bila dupla od dosegasnite MF digital backs. Ludo! Prekrasno! I sega komentari? FF senzorot e mrtov!!!

A objektivcninjata? Sve primeovi! A senzorot so e CCD a ne e CMOS! A dizajnot (mi se svigja so nema milion kopcinja)! Ima i dual shutter! Zakon! I weatherproof e! A zamislete bokeh so ovie objektivi! Nema sto po mene ova e najinteresnoto sto izleze do sega godinava! Mi se dopagaat vakvite revolucionerni izleti!

Ivo, spushti malu topka...

Pa ne e pogolema od Canon i Nikon oti nema motor na nea... I D700 i 5DII se pomali od navdenite dva modeli. Stavi na Leicata motor, pa ke vidime kolkava ke bide.

Do koga ke gi zakopuvame DX i FF senzorite ??? Nebare povekje nema da gi ima... Pa neli sega izleze i micro 3/4 ? Site dimenzii na senzori ke si postojat za odredeni potrebi i nema tuku taka da izumrat zatoa sto se javil nekoj nov. Ako odeshe rabotata taka, togash do sega nemashe da ima nitu eden osvem MF.

Za CCD senzorot, simnuvam kapa! Tuka ne trosham zborovi nepotrebno. Se e kazhano porano.

Za dual shutter koj ke ovozmozhi sinc i na pomali brzini, simnuvam kapa! Koj ne koristel neshto takvo ne znae sto e toa. Za prajmovite, toa ne e nishto revolucionerno, no e pozhelno, kako sto se pozhelni i zumovi kade sto Leica ne e tolku silna.

Neka izleze, neka se pokazhe, pa ke pravime muabet. Vo sekoj sluchaj, dokolku se odi idealno, ova ke bide odlichen profesionalen alat. Cenata mozhe, no i ne mora da bide presuden faktor vo kupuvachkata zatoa sto ovaa kamera nemozhe za sega da se sporedi so nikoja druga, pa na onoj koj mu treba... ke si ja plati.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 51>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.