IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОСТЕЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОСТЕЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 50>
Автор
Порака
ggstefan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Септември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 266
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 00:32
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by ggstefan ggstefan напиша:

sakam da kazam deka toa e edno pomodarstvo koe ne e hristijansko i koe duri moze da se kaze e pagansko.

Господин господин Стефан, со ова покажа дека немаш појма од христијанството и од Писмото...Прво проучи малку па пишувај будалштини, за какво помодарство зборуваш ти?

dali si zadovolna so odgovorot?
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 00:34

pomodarstvo e. site se kitat kolku postat, se prodavaat posni ovakvi posni onakvi, a da prasas kolku od tie 'postaci' (sto em nepravilno postat, em ne) se molat? kolku od niv citaat Biblija za vreme na postot?

0!

A ti ako citas biblija misli deka pravilno postis ... abe idi begaj tamu i ne se zanesuvaj tuka, nikoj ne posti pravilno i nikogas nema da posti pravilno a znaes li zosto bas zaradi tie kako tebe sto non stop solat pamet ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 00:53
temp, oladi covece, te gledam na site temi si se zabreftal kako podiven bik. ako imas nesto da kazes na komentarot, kazi slobodno, bas sakam da te cujam.

bi me interesiralo dali ti mislis deka masovnoto postenje e super hristijansko? ke me zacudis ako go kazes ova, a se pravis vernik (bilo kakov!)
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 00:54

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 12:47
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 01:01

temp, oladi covece, te gledam na site temi si se zabreftal kako podiven bik. ako imas nesto da kazes na komentarot, kazi slobodno, bas sakam da te cujam.

bi me interesiralo dali ti mislis deka masovnoto postenje e super hristijansko? ke me zacudis ako go kazes ova, a se pravis vernik (bilo kakov!)

Masovno postenje e postenje na odredena grupa, dali e hristijansko sigurno deka e, moze eden da ne razbira (kako vo slucajot ti ) ama milioni ne veruvam...
Inaku dobro e dodeka go gledas bikot kako e zabrevtan nemoj da se sluci da go poglednes odozgora (na rogovite) ili odozdola (pod nozete)....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 01:03

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 12:48
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 01:09
za temp,

dobro, gledam kolku e casot, i deka kako bikovite vo spanskite areni i ti ke zavrsis ranet i iskrvaren, a gledam ima mnogu drugi sposobni matadori ovde, pa ne ke te raskrvuvam ponatamu.

za maria,

dusicke, mozes li da napises eden post vo koj ke pokazes sto ti e tebe jasno? gledam celo vreme nesto ne ti e jasno. me interesira cisto onaka.

jas zboruvav za masovnoto pomodarstvo i falbadzistvo pri navodnoto postenje na politicari, funkcioneri, peaci i koj se uste ne vo drzavava. mislis li deka taa praksa e ok i deka odgovara na nacinot na koj gospod bara od nas da postime?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 01:14

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 01:33

za maria, dusicke, mozes li da napises eden post vo koj ke pokazes sto ti e tebe jasno? gledam celo vreme nesto ne ti e jasno. me interesira cisto onaka. jas zboruvav za masovnoto pomodarstvo i falbadzistvo pri navodnoto postenje na politicari, funkcioneri, peaci i koj se uste ne vo drzavava. mislis li deka taa praksa e ok i deka odgovara na nacinot na koj gospod bara od nas da postime?

Таа пракса не е ОК. ОК?

Исто како што не е ОК водач/пастор на црква да зборува за пост, а самиот да гнете по белосветските патувања и собири на пастори, добротворни организации за прибирање пари и што не....

epa sto tolku ripas togas, koga jas i ti se slozuvame!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 01:38

za temp,

dobro, gledam kolku e casot, i deka kako bikovite vo spanskite areni i ti ke zavrsis ranet i iskrvaren, a gledam ima mnogu drugi sposobni matadori ovde, pa ne ke te raskrvuvam ponatamu.

za maria,

dusicke, mozes li da napises eden post vo koj ke pokazes sto ti e tebe jasno? gledam celo vreme nesto ne ti e jasno. me interesira cisto onaka.

jas zboruvav za masovnoto pomodarstvo i falbadzistvo pri navodnoto postenje na politicari, funkcioneri, peaci i koj se uste ne vo drzavava. mislis li deka taa praksa e ok i deka odgovara na nacinot na koj gospod bara od nas da postime?

Vo ovoj slucaj bikot ne e vo arena a ti si sam i daleku si od matador za takvo nesto treba znaenje i hrabros sto ti ocigledno nemas .... ostavi ja marija na mira taa e ovdeka star clen i e tuka za da diskutira a ne nekoj kako tebe da i se dodvoruva hahahahahahaa e more "gospodine"
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 09:24
Престанете со лични коментари - вратете се на тема.
ggstefan - малку внимавај на начинот на обраќање кон членовите.
Темплариус - омекни го малку тонот, ќе добиеш опомена инаку.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 18:46

Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4489
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 23:09

Имам слушано дека мојата прабаба постела 7 недели само со леб,сол и кромид.
Таа и уште други две женички сонувале насон дека во тетовското село речица има црква Св. Ѓорѓија. Попот двапати не и верувал на бабами бидејќи во ниеден црковен запис не постоела таа црква. Кога дошле и другите со истиот сон, тој го пратил ѓаконот со лопата на местото видено на сон. Кога дошол до рушевините од старата црква и го нашле дури и крстот, повеќе никој не се сомневал на сонот.

Ова го имам слушано од други лица а не директно од прабабами, бидејќи таа е почината кога јас сум имал 3 години. За детаљите неможам да гарантирам. Од повеќе од 10 деца и преживеале само 3 од кој дедоми и неговиот брат близнак биле посмртничиња бидејќи мажоти (прадедоми) умрел додека била бремена.
Таа имала невообичаена љубов кон своето правнуче. Пророчкиот збор кој го рекла се исполнил. Внучето свеќа и запали. Јас имам голема почит од нејзината вера!

Црквата беше срушена од УЧК во војната пред неколку години.

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 12:39

Јас се чудам на многу протестантски деноминации кои се повикуваат на изворното христијанство и тврдат дека го следат Исусовиот пост, тотално без храна и вода. Исус постел 40 дена во пустината...
Што мислите, колку може обичен човек без вода? Една недела без вода и-крај. Смрт, со други зборови. Не познавам ниту еден протестант кој постел по овој терк...можеби некои 4-5 дена максимум. Но познавам, искрено, многу протестанти кои го држат постот одреден од Православната црква.

Во најголем број протестантски деноминации постот останува само како збор во преполнетите усти на проповедниците...

ma skros si vo pravo dusicke. samo nesto ne to ostanalo do kraj jasno. NITU eden post ne se pravi bez pienje voda. Toa bi bilo kako sto i samata navede pogubno za zdravjeto.

Isto taka, gledam uste edna rabota ne ti e jasna. Koga isus postel, toj piel voda, kako sto i pisuva vo Evangelieto (na primer Luka 4:2) "Четириесет дена Го искушуваше ѓаволот. Во текот на тие денови не јадеше ништо, а кога изминаа тие, најпосле огладне."

se nadevam sega e pojasno.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 50>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,500 секунди.