|
Сте патувале ли со авион?!? |
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Автор | |
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ne zezaj...pluknat Colin Farell bese maliot uh |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај не туку се срами сега... прекрасни бевте и двајцата таму кога ве видов седнати на скалите...
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
skalite kaj hindu-hramot |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, мислам дека беше таму ама не сум баш најсигурна
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jok!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NEE!!!
|
|
Pehcevec
Група Регистриран: 02.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па да... патував неколку пати на релација Дизелдорф-Скопје
чувството е секогаш различно... некогаш тажно, некогаш весело, зависи какви ти се сопатниците и зависи од авионот... јас обично со Фокерите на Палер Македонија патував, одамна, и секогаш кога се враќавме навака, кога ќе кажеа Скопје, почнуваше некоја патриотска песна од страна на патниците... убаини... |
|
Имала мајка две деца, едното го сакала многу, а другото го испратила да учи на електро...
|
|
super babicka
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se natrupale godini,mnogu patuvanja so avion,no moram da priznam deka ne sum pomisluvala deka nesto strasno moze da se desi,bidejki i so avotomobil pa i peshki -ke ti padne saksija od nekoj balkon / a imashe i takov slucaj vo Skopje/ i kraj na prikaznata.E sega samata tema me natera da si razmislam deka so kola ako imas sreka moze da k*rtulish no so avion teshko/se sekavam na Vesna Vulik mi se cini se vikashe stjuardesata koja prezivea vo avionska nesreka ostana invalid no sepak ziva fala na gospod.Prvoto patuvanje beshe do Belgrad so edna mala trakatashka, pa potoa Saraevo,Zagreb,Minhen,London,pa Moskva,Erivan,Tbilisi i da ne gi redam.Prvoto prekuokeansko patuvanje mi beshe Nju Jork.Golem avion,za prv pat slushalki za muzika,film,postojano te sluzat so hrana i pijaloci,topli vlazni maramcinja.... ubavina.E koga go preletuvavme okeanot a soncevo vreme,sedev do prozorec i si pomisliv:grdosijava ako padne k*rtul nema,no istiot mig si velam deka pojdov na pat da uzivam ,da go vidam kipot na slobodata ,kulite bliznacki,plaza,zgradata na ON,parkot ,i do nego kukata na Dzon Lenon,negoviot del od parkot narecen park na jagotki muzejot metropoliten,vo central park da go gledam i slusam Pavaroti,Njujorskata filharmonija so Zubin Mehta ,Da odam na nekoja pretstava na Brodvej i. t .n . bidejki se mi bese isplanirano. Ne poglednav poveke niz prozorceto do koe sedev ,mislev samo na ubavite nesta koi ocekuvav da mi se slucuvaat tamu .Prekrasni spomeni nosam i den denes od toj cetiri mesecen prestoj.a potoa bez broj patuvanja so avion.Patuvajte i mislite na ubavite neshta a ne za stravot- pa site ste tuka mladi. A sega zadnive dve godini patuvanjeto so avion mi e bolno-taka beshe i pred nekoj den koga se vrativ od Turcija,imam problem so vozbushniot pritisok i uzasni bolki vo ush*te pri poletuvanje i sletuvanje ,bolki so solzi vo ocite no do narednoto patuvanje ke se zaboravi.Patuvajte i uzivajte i ne mislite sto ke bide ako bide?
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
super babicka
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prekrasno |
|
Keri
Сениор Регистриран: 29.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 574 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ah ne sum patuvala so avion, a tolku mnoguuuu sakam. Se nadevam slednava godina ke mi se ispolni zelbata da 'trknam' do Minhen!
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da i mnogu mi e vozbudlivo cuvstvoto.Super...
|
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ха... прекрасно е откога ќе ја допреш земјата... Додека си таму горе, срцето не ти е баш на место... Навистина не е ништ страшно.... но сепак... човек си вели... никогаш не се знае... Нам луѓето ни е местото овде на Земјата, а не горе во облаците... |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Патував 4-5 пати, но како многу мал. Последен пат имав 5-6 години. Многу ми беше интересно. Од Скопје за Сплит стигнавем за 45 минути и ми дадоа стјуардесите и сокче. Татко ми ме тераше да ги замолам стјуардесите да ме однесат да ја видам пилотската кабина а мене ми беше срам
Сеуште се газам од смеење кога ќе ми текне на искуството на братучед ми при неговото прво авионско патување за САД(сега таму живее) како мал. Раскажуваше дека летале 10 часа а сето време:„Не ни дадоа ниту едно гомце да изедеме! „ раскажуваше со голема лутина. Бидејќи во тоа време(имав околу 8 години) на ТВ бев гледал како на патниците од New York до Honolulu им сервираат торти ја прашав мајка му како тоа они не јаделе торти, а таа одговори дека тоа е за богатите патници во прва класа.Па како мал, донесов заклучок: богатите дур летаат јадат торти, сиромашните(трета класа)ништо, а тие што се возат во втора класа белким добиваат едно гомце за ужинка. |
|
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |