![]() |
|
Каде оди духот по смртта? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 21> |
Автор | ||
rabani ![]() Сениор ![]() Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
evrejski HEGENA
makedonski DEPONIJA |
||
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
||
![]() |
||
gospel ![]() Сениор ![]() Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
|
И сиромавиот умре, и ангелите го однесоа во АВРАМОВОТО КРИЛО; Ме интересира, ако душата умира исто како и телото, што ангелите однесоа во Крилото Аврамово, и кого однесоа? Барде полно со вода или балон со воздух. |
||
![]() |
||
gospel ![]() Сениор ![]() Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
|
Кога Исус зборуваше за Хегената, нагласок ставаше на Огненото езеро. Во ерусалим постоеше една депонија,а локацијата се викаше Хегена, која што секогаш гореше и никогаш не изгоруваше. Споредбата нема потреба да ти ја објаснувам. Во Огненото езеро ќе горат телото, душата и духот т.е. комплет човекот со ново тело, кое што никогаш нема да можи да изгори. |
||
![]() |
||
AlDra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
|
gospel многу добро објасни. Фала ти!
|
||
![]() |
||
rabani ![]() Сениор ![]() Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
|
e dobro
jas stvarno sum zbunet posle doagajneto na isus na zemjata ke voskresnime li samo telesno , bez dushi oti ako dushata e ziva ne mozi da voskresni neli samo mrtvite voskresnuvaat |
||
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
||
![]() |
||
ggstefan ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
|
pri voskresenieto, dusata (koja e pri Boga) ke se spoi so voskresnatoto telo. |
||
![]() |
||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|
Vie podobro da se prefrlite vo Filozofija!!!!!
|
||
![]() |
||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|
Dusata po smrtta luta nekade kako izgubena!!!
Zasto sama bez teloto ne moze da se snajde.......... |
||
![]() |
||
Pentakostalec ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
|
Mi Se Smacija vekje vakvi temi
Dusata odi ili vo RAJ ili PEKOL zavisi od tvoeto dvizeje na zivotot na koj kje mu sluziz na SVETOT ili na BOG. |
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
![]() |
||
the king ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
|
zarem mislite deka onoj koj sto stvori se, stvori planeti napravi se za covekot, go sozdade kako najsovrseno sustestvo, mu dade zakoni, mu isprati knigi, mu naredi da odvraka od zlo i da povikuva od zlo, zarem seuste se somnevate deka seto toa go stvori samo tuku taka?????
zarem mislite deka toj go stvori se toa bez nikakva cel???? jas mislam deka se sto e stvoreno e stvoreno so nekoja cel, a posto znaeme deka toj ni gi ispratil zakonite, sudejki spored niv celta e negovata blagodarnost i negovo velicenje a za toa pak stvoril nekoja nagrada bez kojalugeto bi go zaboravile ona za sto toj gi ispratil na ovoj svet.... tokmu toa treba da bide celta i na sekj eden covek.... bidejki bog navistina go ostvaruva ona sto go vetil... |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
![]() |
||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
|
ja mislam deka se kacuva Queen Mary ili nekoj drug kruzer i odi na krstarenje
![]() |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
![]() |
||
|
TOCNO TAKA. ANGELITE JA ZEDOA DUSATA NA SIROMAVIOT LAZAR, ANGELITE ISTO TAKA KE JA VRATAT DUSATA NA VOSKTRESNATIOT LAZAR, KOGA KE VOSKRESNE NEGOVOTO MRTVO TELO. NOVOTO TELO KE BIDE BESSMRTNO. |
||
![]() |
||
|
KAKO STO ISUS GI GRABNA DUSITE NA VERNITE OD ADOT ILI SHEOLOT, I GI PRENESE VO NEBOTO, PRI NEGOVOTO VOSKRESENIE, ISTO TAKA PRI VTOROTO HRISTOVO DOAGJANJE ISUS SO ANGELIETE KE GI DONESE (VRATI) DUSITE I KE GI SOEDINI SO NOVITE BESSMRTNI TELA. TOA KE SE SLUCI VO TREN NA OKO. NE GLEDAM NISTO NEJASNO. TELOTO UMIRA, DUSATA OD VERNIOT ODI NA NEBOTO PRI BOGA. VOSKRESNUVA TELOTO KOE STO SEGA E BESMRTTNO I BOG JA VRAKA DUSATA NA NEGOVOTO TELO. STUDIRAJ JA POVEKE BIBLIJATA I SE KE TI BIDE JASNO. ZBUNETOSTA KE ISCEZNE. EVE STO VELI ISAK NJUTN ZA VOSKREENIETO NA MRTVITE: ИСАК ЊУТОН ЗА ВОСКРЕСЕНИЕТО НА МРТВИТЕ Во една прилика го запрашале големиот научник Исак Њутон: „Како е можно телата на мртвите, кои што многу одамна се распаднати, повторно да постанат тела на своите души.“ На тоа големиот научник измешал железна прашина со земја и ги запрашал своите соговорници:„Кој можи да ја одвои од земјата и да ја собери оваа железна прашина?“ Но не добил одговор. Потоа Исак Њутон зел магнет и го принел над мешавината од земја и железна прашина. Во тој момент настанало размрдување на честичките. Ситните честички од железна прашина почнале да се фаќаат на магнетот едни за други. Во земјата не останала ни една молекула железна прашина. Тогаш Исак Њутон ги запрашал присутните:„Оној, кој што му дал огромна сила на мртвиот камен, зарем истиот Тој, не може да им даде таква моќ на нашите души, кога ќе биде потребно да се облечат во своите прославени тела?“ |
||
![]() |
||
melhisedek ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
|
|
||
----------osana--------
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |