|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 46> |
Автор | |
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fragola, se razbirame, ne za dzabe si vo moite TOP 10
zbunet, mokj? mojata mokj ti ja imash vo maliot prst |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
majstorce62 ЦВЕЌЕ - Во ова цвеќево како да има некоја магија! – и рече писателот на жена си. Седнат крај работната маса со боја на цреша, на која имаше монитор, тастатура на подвижната табла, која одеше под масата кога не пишуваше, и печатар, тој го набљудуваше : и отсутно и внесено, истовремено, со некој поглед во кој се мешаа восхит, чудење и тивко пијанство, еднакво на некој необичен транс на човек кој само физички е присутен во просторот и времето. - Има, невешто! – промрмори жена му, - Со денови седиш над компјутерот, гледаш во цвеќето а ниту ред не си напишал... - Ќе напишам, - рече, пак така отсутно, како да не беше свесен дека нешто воопшто и рече, - Го чувствувам расказот во тебе, мило, знам дека ќе ми го кажеш... Се поткрна во столот, ја доближи главата до цвеќето и го помирисна со полни гради. - Чудно, има мирис на млада крв... ................ majstorce, ova se slucuva ili ke se sluci. nagradata. zatoa, vnimavaj so kogo se opivas |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od fragola
Mislese ne znam bolka sto e, deka spijam na oblace meko, a denje po tebe gazam so tezok cekor, deka srceto tvoe bese meta moja za pikadoto sto go igrav dur dosada ubivav, sekoj ubod koj so solzi go plakjase za mene poen bese sto so zajadliv osmev v misli ti navrakjase. Dozvoli iskriveni misli gnev da ti poseat i zelba za odmazda vo dusa ranliva da odgajat. A jas pak primorana, na igra blesava so rigidni pravila, oci zatvorav i kon metata gagjav, dur raka mi treperese od strav da ne te pogodam. ....................... od usta mi go zede |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...koj i da e, ne mu e ni nego lesno
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се‘ е црно пред летната бура го чекам виножитото во кафана би платил тура но не ме држи местото гледам небо, Сонцето свети еден пајак мрежа плете милион солзи на мрежата, свилена реков еднаш , јас жито жнеев но таква песна никогаш не пеев Бог да даде да ја научам и да врне ќе ја испеам se cuvstvuva nostalgija kako koga gi citas stihobite na makedonskite prerodbenici. vakvi stihovi se pisuvaat bez mnogu razmisluvanje samo go otvaras katanceto i cuvstvata sami si se redat na hartijata (ovaj de, tastaturata) Ubavo e!!! |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Filmadzijke milo mi e sto se pronajde...
Zbunet... Cek...da ve bacnam mili moi |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мајсторке, да не беше смешна ќе се загрижев за “пациентот“... т.е. за дијагнозата... |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(секоја сличност со било која личност е случајна) |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Boisterous stranger
Rocking the stage Frustrated show-off Fake angel of rage Flapping his wings Of pink toilet paper Jiggling nipple rings In the laughing vapour Earning his wage Keeping up ratings Pretender sage Coaching false hating Pissing off grandmothers Pissing on spectators Thinking he’s a spectacle Please, lend him spectacles Perhaps he’ll see better That he doesn’t matter Because nothing matters ‘cos they just don’t care ‘bout his alleged fame ‘cos What-was-‘is-name Is no real danger – Just a poor stranger majstor na svojot zanaet
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I povtorno,...Ve molam... |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Razumot mora da se buntuva i da sozdava subjektivni zelbi po gjavolite... |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
originally posted by kejt-d-grejt
demek mislam....znaci demek postojam koga mislam na tebe ne mi treba cigara se smiruvam so svetot mu prostuvam na zivotot i se' si e na svoe mesto kako sto si bese na mesto foteljata vo tvojot stan a jas tamu neprijaven potstanar i si mislam i se cudam, a ic ne e cudno kako ne ni studese i kako obleka ne ni trebase so denovi...so denovi... ne znam koga spievme ni dali prozor otvaravme ne pamtam dali se kapevme ni dali nesto jadevme no...da....pamtam eden soncogled i eden glupav ljuboven film i foteljata... koga mislam na tebe togas mi e dobro i toa sto zamina, nekako e prirodno. kako sto bese prirodno i ispravno i neglupavo i necudno...i... sosema normalno toa sto bevme edinstveni preziveani ziteli na planetata Zemja unistena od atomska bomba, duri se baknuvavme i samo za nas ostaven parkot na sred grad! koga mislam na tebe znam deka ne sum sama se srekjavame naizmenicno vo sonot i vo mislite kleknati pred inaetot, no i besmislata na edno telefonsko javuvanje. >>>>>>>>>>>>>>>>>> и се мислам и се чудам, а ич не е чудно. духовита како Марк Твен, досетлива како тинејџерка, зрела како вистинска жена, вешта како вештица ... кејт-д-грејт |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак јас ... и пак за кејт...
Everyday, everyday I have the blues Ooh everyday, everyday I have the blues When you see me worryin' baby, yeah it's you I hate to lose davas socni baknezi -mirisaat na crnecki bluz a dopirot ti e svilen so solen vkus na vrela kvecerina. Taka baknuva vojnik koj se vratil na otsustvo tivko ljubi, zasto se umoril od cekanje. Ti gi potekov li dusice....... so moite kaprici??? .......................... таман ќе се опушти човек, а ти ќе го начекаш со некој пресврт ме потсеќаш на некого, ама не ми текнува на кого Изменето од filmadzijka - 29.Септември.2008 во 21:42 |
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |