![]() |
|
JVC GY-HD200,201,250? |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
focus ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 78 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 19.Септември.2008 во 02:03 |
Iskustva ili mislenja za JVC linijata 200?
|
|
![]() |
|
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za koja namena?
|
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Ne mi teknuva koi bea razlikite, ama generalno e odlicna kamera. Jas bi preferiral model so SDI out opcija, zatoa sto mozes na set da doneses komjuter so SDI in karticka i da snimas vo kompjuterot so MJPEG 10bit codec uncompressed. Na toj nacin kje ja skoknes mpeg kompresijata od HDV standardot.
Najnovo e deka JVC kje go poddrzi XDCAM EX standardot od Sony i kje ima SxS karticki. http://www.jvc-victor.co.jp/english/press/2008/sxs.html Povtorno Sony gi postavi standardite. Inaku moj kolega ima nekoja od tie kameri, i e prezadovolen. Jas licno ne sum snimal, niti sum montiral nesto so nea. Dobro e toa sto e 720p. Prograsiv e podobro od interlaced. I 720p se spusta mnogu poubavo na SD za na DV i DVD odkolku 1080, za sto treba napredni algoritmi. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
focus ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 78 |
Fala Tegla.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |