|
Филозофирај |
Внеси реплика | страница 123 82> |
Автор | |
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Септември.2008 во 16:22 |
Dolgo se mislve dali da ja otvoram temava ili ne! No na kraj se odluciv deka sakam da ja otvoram! Site tie sto se za filozofiranje, mozat tuka da si pisat nivnite "filozofski" misli! Ve molam nemojte temata da e "zloupotrebuvate" za nekakvi drugi "nepotrebni" muabeti! Sekoj e dobro dojden, no ako primetam deka temava odi vo pravec koj ne mi odgovara MENE licno, ke ja brisam temata!Licno ja sakam filozofijata i mislam cesto "filozofski" i sigurna sum deka dovolno ozbilni clenovi ima na ovaj forum koi ke ja "ukrasat" temava so nivnite filozofski misli Изменето од mamma - 20.Септември.2008 во 01:21 |
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Velat deka covekot e najmudro sustenie an nasava planeta! Se prasuvam zasto velat taka? Koj imal toa pravo da go odluci? I… MUDROST…. Dali se meri? Mudrost… dali moze nekoj vo edna recenica precizno da kaze i objasni sto e toa? Nekoi izreki nekoi napraveni stvari koi se deklarirat kako “mudrost” mozebi i ne se mudri poradi toa sto osobata koja gi rekla ili napravila bila mudra, mozebi se tie stvari za taa osoba sekojdnevni ili nenamerno napraveni/iskazani? No sepak taa osoba se deklarira kako MUDRA….. Mislam deka za sekoja osoba mudrosta ima drugo znacenje, za edniot e ova mudrost za drugiot sosema nesto drugo! Mudrost ne se iskazuva vo edna recenica, sekoj treba za sebe da si odluci sto e za nego licno MUDROST! Ste se prasale li licno: Dali sum mudra?...... |
|
skromnosta. |
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sum se prashal
"Dali sum mudar?" I sum si odgovoril "Ne" |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така велат затоа што единствено човекот е обдарен со свест, а зарем тоа не е привилегија (која додуше на малку поединци им е ускратена). Затоа се вели дека човекот е обдарен со МУДРОСТ. Мудрост, пред се свест, над се разум.
Колку? Индивидуално, секому според потребите...
Дали сум мудра? Што знам дали сум си го поставила тоа прашање, но да речеме после некои животни одлуки кои успеале или не, сум се нашла во ситуација да ја оценувам сопствената мудрост. Некаде сум била помудра а некаде не.
П.С. Добра тема е, зошто толку си се мислела да ја поставиш?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене ме имаат замолено, културно, да не филозофирам многу и од тогаш избегнувам искрено... но не успешно
Сметам дека мудроста доаѓа со годините и искуството, затоа и постои она „стар мудрец“... не ми се брза да бидам многу мудра, но сакам од секое нешто да извлечам поука и животна лекција... |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Muniska, i nemoj da se odkazuvas! mislam deka filozofiranjeto e edna vrsta dar.... ne sekoj moze so mislite da "poleta" i da filozofira za nekoi raboti!!!
a za zabeguvanje ne mi kazuvaj... po nekogas i samata si vela, aj ne filozofiraj mnogu
|
|
skromnosta. |
|
ggstefan
Сениор Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zavedenite ne se samo zavedeni, tuku i zaveduvaci.
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DALI NEKOJ NE SE ZAPRASAL DALI E MUDAR?
MISLAM DEKA SUM MUDRA!!! SEKOJ E POMALKU MUDAR NA RAZLICNO POLE..... NEKOJ POMALKU, NEKOJ POVEKE.......... NO NE MOZEME SITE VO IST KOS, NELI??? |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a sto znaci voopsto da si mudar?...moze nekoj da mi kaze definicija?
dali e nekoj mudar ako e dobar,ako e srekjen,ako veruva vo dedo Boze,ako misli deka sekogas e vo pravo,ako dobro zarabotuva,ako e uspesen? definirajte mi mudrost..pa kje se proiznesam i jas |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
ggstefan
Сениор Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mudrost e da zivees sovrseno.
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a sto znaci sovrseno? |
|
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Совршенство
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bebus..mislis deka postoi takvo nesto |
|
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па да... верувам дека постои
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Внеси реплика | страница 123 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |