|
Верска поезија |
Внеси реплика | страница <1 910111213 19> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Псалмот 22? Ова е најдобриот превод, секоја чест за Професорот. А ги немам псалмите во негов превод, само Динамичниот превод на Нов Завет, ова во најскоро време ќе си го набавам...Иншаллах...
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отиди во книжарницата "Откровение", таму можеш да си ги набавиш Псалмите. Кога ќе ја видат твојата духовна ревност и жед за Божјиот Збор, можеби ќе ти дадат и попуст |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се прифаќа предлогот...
|
|
|
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПРЕД РАМАЗАН
Те чекам ! Одамна те чекам Те сакам... Тоа бледо звучи, Тоа силата на кажување ја нема, За она што за тебе Мојата душа го чувствува. Така зборувам Зошто други зборови да изнајдам Не можам, Пламенот во срцето Наново што ми го палиш, Со зборови да го искажам. Јас не можам... Твоето доаѓање Ми ги возбуди Телото и душата, еве чмајат... Зошто за средбата со тебе Мојот костум Часови размислување Го ткајат. Твоето доаѓање Повторно ќе ми го смири Немирот во срцето, И ќе ги стивне молњите во душата. Твоето доаѓање Ќе ми го згасне во очите Црнилото на младоста, И ќе ме осветли Со нурот на радоста. Изменето од deshad - 16.Септември.2008 во 02:21 |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво Дешат.
Искрено, тебе ти верувам некако дека навистина си го чувствувал ова што си го напишал во песнава. Твоите постови се одмерени и достоинствени.
Би требало да им послужиш за пример на многу твои браќа и сестри по вера.
|
|
|
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам.
Секој нека си тргне од себе. |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Таман те пофалев-ти пак јадачка пушташ...
|
|
|
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не,само укажувам на тоа дека скромноста е доблест,
А вообразеноста болест. Ете нека биде малце римувано,т.е. поетски кажано,во контекст на темата. Изменето од deshad - 19.Септември.2008 во 22:05 |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во ИСУС Осана Исусе! Исус е ... Исус е ... Господ е! Отецот лично во Него живее Однего Духот Светол се лее Марија прачиста во Него вечна Дева е Отецот лично ... а Исус во мене Иншалах и во тебе Иншалах, иншалах о наш Алах Машалах! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исусе розо моја Мој мирисен багремов цвет Бескрајно е голема љубовта Твоја На крст се предаде ти, за целиот свет! |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Евеја колибата - шаторот мој - о Господе Како кошула стара скинија Во мојата душа Љубовта Твоја Мирис вечен в багремова Скинија |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Незапирливо се тркала Аголниот Камен Го отфрлија зидарите стари и нови Кои дигнаа рака да го изгаснат Неговиот пламен Темни и ладни станаа нивните станови |
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убава ти е оваа песна.
Признавам, погоре напишаната “Во Исус“ не ја разбрав баш многу. Изменето од maria_magdalena - 23.Септември.2008 во 10:44 |
|
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во ИСУС Осана Исусе! Исус е ... Исус е ... Господ е! Отецот лично во Него живее Однего Духот Светол се лее Марија прачиста во Него вечна Дева е Отецот лично ... а Исус во мене Иншалах и во тебе Иншалах, иншалах о наш Алах Машалах! Што конкретно не е јасно, душичке - од БОГА ВСЕДРЖАТЕЛОТ и од мене грешникот - многу сакана? |
|
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |