IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Статусот на жената во христијанството и..
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Статусот на жената во христијанството и..

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:20
Поточно, ЅВЕРСКИгазење%20од%20смеење
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
majmunce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2008
Локација: Somalia
Поени: 154
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majmunce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:23
ок тогаш за која вера се работи? ѕверски е тоа во секој случај, но ме чуди ова твое мислење затоа што колку што ги знам луѓето и верите, ниту една вера не бара да се воздржуваш од емоциите на таков начин
не се плашам, стори се чучулига
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:24
О даа, мислам дека знаеш ти многу добро...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majmunce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:31
jok vala навистина сметам дека се работи за ограниченост на човековиот разум и свест, простотилак и традиционална затупавеност, а не за верски принципи
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:35

wallahi, jas тврдам дека не си во право, ах бре ти...трепкање

Еве да не одиме подалеку, завчера Халид во еден пост ги критикуваше моите емотикони “газење%20од%20смеење“ и ми рече дека на човек му е примерно само да се смешка...среќа 
Тоа е само мал форумски пример, а што ќе биде ако ти кажам и нешто многу поголемо? Од многу поавторитетни луѓе? Вистински случки?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majmunce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:43
кажи ми ќе ти верувам дека ми кажуваш вистина. само сакам да видиме дали тоа прикривање на емоциите потекнува од религијата или од нешто друго. а Халид од кај е? од по селана? ех да знаеш што јас имам гледано по македонски села. сакам да речам, многу често луѓето си ја интерпретираат религијата како што им одговара. најчесто не ја ни спроведуваат, туку само велат дека се ова или она, можеби од навика, можеби од интерес. но јас цврсто верувам дека ниту една религија на светот не проповеда казна за покажување емоции. тоа можеби некоја секта го прави, религија не.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:46
Еве ти го примерот од Халид-околу емоциите, тој дури и не ме слушнал, не ме видел, но ме процени по емоциите.

Originally posted by Halid ibn Velid

Muhammed.s.a.v.s. Rekol NASMEVKA,a ne SMEENJE!

Ili za tebe draga Maria,nema razlika Pomedzu Nasmevka i Smeenje!?

Kikotenjeto ili po naski Receno Smeenjeto Bezmerno so Glas..mu go narushuva Avtoritetot na Covekot...dodeka Nasmevkata e Ubava,i so Nasmevka se cuva i Ugledot i Dostoinstvoto na Samiot covek!

Neshto nejasno!?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:48
Т,.Е ми ги коментираше ЕМОТИКОНИТЕ.
А за други реални примери, жалам...не откривам се на форум...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majmunce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:55
па ок, добро ти рекол. тој можеби сфатил дека ти се смееш вака , зајадливо, безобразно, со потсмев. а насмевката доаѓа од срце. што значи насмевката е ок, смеењето (потсмевот) не е ок. во случајов се ставам на страна на Халид. и ти ако си во нечие друштво, и некој пред тебе се витка од кикотење, ќе ти биде непријатно.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 23:01
Originally posted by majmunce majmunce напиша:

па ок, добро ти рекол. тој можеби сфатил дека ти се смееш вака , зајадливо, безобразно, со потсмев. а насмевката доаѓа од срце. што значи насмевката е ок, смеењето (потсмевот) не е ок. во случајов се ставам на страна на Халид. и ти ако си во нечие друштво, и некој пред тебе се витка од кикотење, ќе ти биде непријатно.

Ете гледаш ли? среќа

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 23:03
Кога ќе чуеш некој многу смешен виц, или твоето дете кажало некое бисерче, или што знам, ако воопшто нешто може да те насмее од срце, се смееш среќаили газење%20од%20смеење?

Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 23:04
Originally posted by majmunce majmunce напиша:

Ако се клизне некој или каже смешен виц да не само ке се насмевнеш вака ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majmunce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 23:07
да, во право си, некои емоции сепак е подобро да не се покажат. т.е. најдобро е ако воопшто немаме желба некому да се потсмеваме. но кога станува збор за искрените емоции, љубов, тага, радост, болка...хммм. сепак има емоции што треба да останат за нас, да не ги покажуваме пред сите. тоа е мое мислење. јас тагата ја покажувам само пред 1-2 луѓе, пред оние што ми се најблиски до срцето и кои можат да ме утешат, а не пред цел народ.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 23:09
Ете и Царевич ти го кажа она што сам не сакаш да го признаеш/признаете.
Способноста за смеење од срце му е дадена САМО на човекот.
И САМО човекот плаче.
Ниедно друго живо суштество ги нема тие особини, кои вие ги сметате за НЕПЕРИСТОЈНИ.

Ете, гледаш ли како сам се заплетка? Колку и да сакаш да негираш некои работи-просто неможеш да ги одбегнеш. А јас навистина сум СРЕЌНА во слободата што ја имам во Христа...

Лека Нооооќ на ситеголемо%20гушкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.