|
Мислам,значи-постојам |
Внеси реплика | страница <1 110111112113114 177> |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
greshka e rukert,...tukashniot chovek saka,..drug da go otkrie!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
donator na organ go zaebal milionerot
mu go doniral mozokot МИСЛИ ЗА ДА ПОСТОИШ |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Golem covek e samo onoj koj zivee za malite- Vejo
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Veruvaj i na ljubovta i togas koga ke ti zadava bolka, ne go zatvoraj srceto.
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Може*и е кажана и претходно и сите ја знаат, но сепак би ја повторил... со мала модификација... Не плукај на стариот бунар... па и тогаш кога е пресушен, а и кога имаш ископано нов... затоа што не знаеш дека новиот може да пресуши, а во стариот повторно да се појави вода... Изменето од james dean - 15.Февруари.2010 во 15:35 |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
малку зен:
...ако на патот сретнеш мајстор во мечување...можеш да му го дадеш својот меч, ако сретнеш поет, можеш да му ја понудиш твојата песна, но, кога ќе сретнеш други, кажи им само дел од она што си го наумил, никогаш не откривај се одеднаш... Изменето од moira - 24.Септември.2008 во 19:06 |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
J.W.Goethe: " Да мислиш е лесно, да работиш е тешко, да работиш следејки ја својата замисла е најтешко" |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Професионалец е тој, што работата ја врши најдобро,
и тогаш кога нее расположен за тоа...
Алистар Кук
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- " Takt e veshtina da nekomu neshto dokazete,a pri toa
da od nego ne napravite neprijatel ili budala" - Howard W.Newton |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- " Trpenieto e MOKJ....so tekot na vremeto i so trpenie,
i listot od dudinka stanuva svila"- Kineska Ke se drznam da i ja posvetam na Biba... Изменето од mamma - 24.Септември.2008 во 15:27 |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TРПЕНИЕ-СПАСЕНИЕ! |
|
Cinik
Група Регистриран: 24.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Всушност, и сами можеме, ако не да видиме, тогаш барем да одредиме какви сме. Тоа ни зборува и совеста – непоткупливиот судија. Можно е неа привремено да ја пригушиме, но таа секогаш успева да се ослободи од јаремот и да го подигне својот глас, дури и кај оние кои не се баш совесни. Кај оние пак кои не паднале во пороци, нејзиниот глас е секогаш чист и ѕвонлив. Таа е и се нарекува гласот Божји во човековиот дух. Во неа се одразува и тоа какво мислење за нас имаат или како на нас гледаат жителите на небото. Така, кога совеста вели дека пред се сме чисти пред Бога и пред луѓето, тогаш тоа сведоштво на совеста во вид на светлост се одразува околу нашата душа, и од небото сите не гледаат како светли. А ако совеста не прекорува дека сме нечисти, тогаш не гледаат како темни. Но подобро од сите секогаш не гледаат ангелите чувари – некого како мрачен, некого како светол, судејќи според постојаното или случајното внатрешно расположение.
Св.Теофан Затворник |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На мудроста ништо не и е ...поомразено...
од претераното...остроумие.......
Сенека
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Не кинете ги грубо нишките на пријателството, бидејќи ако треба повторно да се врзат, ќе остане јазол.“
Линколн |
|
Внеси реплика | страница <1 110111112113114 177> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |