|
СМЕЕ ЛИ МУСЛИМАН ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ИСЛАМ? |
Внеси реплика | страница <1 1314151617> |
Автор | ||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некако ептен се опуштивте со Темплариус со дијагностицирањето на муслиманите, па си помислив да не имате некој проблем.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И тука ли најдовте дијагноза, на цитатот?
Тогаш нешто не е в ред со некои книги, ќе мораат на ревизија. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
3. Za ponatamu da diskutirame za islamot, kje treba da se izjasnite na koja islamska grupa i pripagjate, zatoa shto vo islamot postojat razlichni doktrini.
Исламот е чист од такви работи. Тоа само кај рисјаните го има... e oва ме помоча од смеење |
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Попрво би рекол дека нешто не е во ред со некои членови па тие би требало да одат на ревизија. Но, нејсе мојот одговор на ова прашање веќе го имам дадено и не намеравам повторно да се навраќам на него. |
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka!? Menjaj Pempasot...Eftini se!! |
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се надевам...не клечеше при тоа, како што овде им е наложено на некои |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti stanata mocas? od pod suknja ?
|
||
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никогаш не потсмевај им се на тие на кои такво нешто им е наложено,поготово кога станува збор за чистотијата. Замисли си мариа-магдалена дека се наоѓаш во природа и онака жедна здогледнуваш бистра планинска протечна ладна вода, и со радост посегнуваш по водата,а над тебе на некој метар некој идиот истовремено додека пиеш вода се моча во водата! А? Е,дури и за овие ситници кои за тебе наизглед се смешни ние муслиманите имаме препораки од Аллаховиот Пејгамбер. Се извинувам на оф топиков. |
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова се однесуваше за хадисот која ценетата форумџика го имаше постирано на една друга тема,а кој гласи:
1783. Alejhisselam је забранио мокрење у текучу воду. Па види ти сега дали е смешно или не. |
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Istovo i jas se prashuvav! Dobra si Shaxito! |
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
deshad Kade e tvojot odgovor??? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Asya
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 902 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A koi se svojstvata i dejstvata na tvojot Allah? I ako Muhamed bil chovek, ne znachi deka krushata mozhe da padne pod jabolkovo drvo! Vprochem, drvoto se poznava po plodot, pa nabroj gi plodovite na Allah i Muhamed, osven toa shto vo imeto na Allah se malestirani nebroeno mnogu maloletni deca. Zarem e normalno za 54 godishen "Bozhji glasnik" da stapi vo sexualen odnos so devetgodishno devojche? I ako "bozhjiot glasnik" e izopachen, kakov mozhe da bide negoviot "bog"? Изменето од Asya - 16.Септември.2008 во 02:25 |
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се гледа дека од дрвјата не ја гледаш шумата. Ама нејсе, така те учеле, и толку можеш да разбереш. За годините на Ајша имаш веќе еден убав пост на форумов ако толку те интересира. Но, кога веќе тука имаме ревносна христијанка,мислам дека ќе ни каже таа на некоја соодветна тема за педофилијата на свештениците,како и за тоа колку години имала Марија кога ја засенил Светиот Дух. Дури се надевам дека на соодветна тема ќе ми ја објасниш нелогичноста на евангелието според Матеј за родословот Исусов. Верувам во твоите интелектуални потенцијали и верувам во твојата добра воља да одговориш на моите прашања,ама на соодветни теми. А не вака оф топик. Секое добро Божје создание! |
||
Asya
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 902 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo Biblijata se spomenuva eden Bog vo tri lica: "I reche Bog: DA STVORIME CHOVEK PO OBRAZOT NASH, PODOBEN NA NAS..." (Bitie, 1:25). Kako shto gledash, Bog se obrakja kon Sebe ne vo ednina, tuku vo mnozhina, shto znachi deka se sostoi od povekje lica. "MU SE JAVI GOSPOD, kaj dabot vo Mamra, koga sedeshe pri vlezot na shatorot, za vreme na dnevnata zheshtina. Toj gi potkrena ochite svoi i vide TROJCA MAZHI kako stojat nasproti nego. Gledajki, toj im pritrcha na sredba od vlezot na shatorot i SE POKOLNI DO ZEMJA. I reche: Vladika!..." (Bitie,18:1-3). Koga Bog bi bil edinechen (edno lice) kako vashiot Allah, togash toj ne bi mozhel da bide Tvorec, bidejki takviot "bog" bi bil samoljubiv avtokrat, dodeka tvorechka sila e ljubovta. Imeno, Bog e Troica, zatoa shto e Bitie na sushta (chista) ljubov. Za ljubov se potrebni najmalku dve lica. Mozhe li edno lice samo za sebe i samo posebe da bide ljubov? Ako mozhe, togash takvata ljubov se vika SAMOLJUBIE. Koga vashiot Allah bi bil vistinski bog i bi mozhel da tvori, naverojatno bi stvoril podoben (edinechen, nesovrshen) chovek na sebe, komu ne bi bilo potrebno semejstvo ni bilo kakva zaednica. No, bidejki Bog e SVETA TROICA, TOJ STVORIL CHOVEK PODOBEN NA SEBE, t.e. sovrsheno troichno bitie, koeshto se sostoi od TRI DELA: DUH, DUSHA I TELO, i zhivee vo zaednica/semejstvo. Tvorecot go stavil Svojot pechat vo sekoe svoe tvorenie. Ako vnimatelno ja izuchuvame prirodata na svetot i chovekot, kje vidime deka sekoja sovrshena celina se sostoi od TRI osnovni dela. Chovechkoto telo se sostoi od TRI dela: glava, trup i noze; edna cela raka se sostoi od TRI dela: dlanka, podlaktica i nadlaktica; prstite se sostaveni od tri dela, itn. Ako, pak, otsustva barem eden del, toa e nepotpolno (nesovrsheno) telo, nepotpolna raka, itn. Znachi, troichnosta oznachuva celosnost, potpolnost, sovrshenstvo. Novata era zapochnuva so Hrista - Sinot Bozhji, a ne so Muhamed. Starata era zapochnala od vechnosta do Hrista, a novata - od Hrista do vechnosta. Vo Stariot Zavet se spomenuva Hristos, Negovoto ragjanje, raspetie i voskresenie, no Muhamed nitu ednash ne se spomenuva. Vash*te Imami se vo red, samo shto ne razbiraat arapski jazik, nitu na koja islamska grupa i pripagjaat, zatoa vie ne znaete dali ste Suniti, Shiiti, Bektashi ili drugi. Изменето од Asya - 16.Септември.2008 во 03:22 |
||
Внеси реплика | страница <1 1314151617> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |