![]() |
|
ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4748495051 181> |
Автор | |
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од Templarius - 08.Септември.2008 во 00:12 |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
Orthodul ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 162 |
![]() ЧУДОТВОРНА ИКОНА – БОГОРОДИЦА ДЕРЖАВНАЈА О, Заштитничке света, Мајко многуопеана! Поклонувајќи се со вера, надеж и љубов пред иконата Твоја «Державнаја», усрдно Ти се молиме: не одвраќај го лицето Свое од оние кои Ти притекнуваат; моли го, милосрдна Мајко на Светлината, Синот Твој и Бог наш, најслаткиот Исус Христос: да во мир ја сочува земјата наша, да ја утврди државата наша во благосостојба и да не' избави од меѓусебни судари; да ја оснажи Светата Црква наша Православна и да ја сочува непоколебива од безверие, раскол и ерес. Ние немаме друга помош, освен Тебе, Пречиста Дево: Ти си семоќна Заштитница на христијаните пред Бога и гневот Негов праведен го ублажуваш. Сите кои со вера Ти се молат, избави ги од падови гревовни, од лукавства на злите луѓе, од глад, жалост и болест. Подари ни дух на скрушеност, смирение на срцата, чистота на мислите, очистување на грешниот живот и прошка на прегрешенијата наши, за да сите, благодарно во песни величајќи Те, би се удостоиле за Царството Небесно и да би го таму со сите светии прославлувале Пречесното и Величенственото Име на во Троица Славениот Бог, на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин. Изменето од Orthodul - 08.Септември.2008 во 01:09 |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Orthodul ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 162 |
![]() О духу времена Срна у изгубљеном рају ![]() Православни поглед на свет |
|
![]() |
|
![]() Память праведнаго с похвалами, тебе же довлеет свидетельство Господне, Предтече: показал бо ся еси воистинну и пророков честнейший, яко и в струях крестити сподобился еси Проповеданнаго. Темже за истину пострадав, радуяся, благовестил еси и сущим во аде Бога, явльшагося плотию, вземлющаго грех мира и подающего нам велию милость. |
|
![]() |
|
dzoni1 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член ![]() Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
![]() Neka e za mnogu godini. Изменето од dzoni1 - 13.Септември.2008 во 13:51 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Vladikata Timotej |
|
Give me your secrets
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() Изменето од Orthodul - 14.Септември.2008 во 14:23 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4748495051 181> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |