|
Верска поезија |
Внеси реплика | страница <1 89101112 19> |
Автор | |
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Otvorigo tvoeto srce vidi sto ima vo nego
dali e crno ili belo dali e skrseno ili celo Spoznav ljubov zivotna,sovrsena,iskrena i vo mojot BOG Veruvam,Ostanuvam Tvoite rani boze moj mene me iscelija tvojata ljubov isuse mi ja ozivea dusata I Racete zakovani za jas da bidam sloboden ostaven od tatkoto za da sum do tebe zalepen Gi zema mojte grevovi so tvojta krv gi unisti koj kje poveruva vo tebe se da mu se oprosti So trnje krunisana glava,posramen i Ponizen ja pobedi smrta i na prestol bese voznesen Umre za nas,bez nas ne mozese da zivees veruvajki bez strav za da bidam so tebe veruvasjki deka kje poveruvam vo ISUS HRISTOS,ziv BOG i spasitel Veruvam |
|
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неспоредлив е ! Ти благодарам! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Евангелието сведочи за: ДУХОТ БОЖЈИ - ОТЕЦОТ на ЖИВОТОТ - во ИСУС, што се отелотвори За небесната, највисоката можна култура Кој покрајтоа се врти кон камен, Слика,... пари или склуптура Самиот од себе прави, смешна карикатура! |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tokmu da BOG e eden i silen
i veren isceletel nas toj e mokjen slava ti pripakja tebe ne nas zosto ti go izrabati nasiot spas BOG na koj se nadevam vo dobro i loso,vo mlako i bura BOG koj e dobromislostliv i za onoj kon pekolotsto fura ti me cuvas tvojte rani me iscelia BOZE ti si kral gospodar nad gospadrite,nad star i mal na pocetok bese bog go sozdade svetot i mene site lugje cela priroda za nas ah ne da bide zemi veruj mi go sakam svetot da go soblekuam od sebe za da bidam jas da ziveam bez vreme |
|
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
4.Ne osekam strav
Ne osekam strav Zosto cekoram so bog Osekate strav Ah Refren: Ne osekam strav Zosto bog e so mene Se moze da napravi prav da li sakas da bide so tebe x2 {deki} ne znam kako no bog me najde koga bev osamen od prijateli I brakjata u navodnici ostaven koga site mi go skrsia srceto bog dojde sekoj eden moj prijatel od mene si pojde koga site me ostavia na cedilo a ne mozev da se boram togas prv pat pocnav da se molam pocnav da tvoram I pejam za ulicata I za ovoj svet no vidov deka nee se taka od mleko I od med svetot izgleda dobar I ubav ustavri e surov koga naj mnogu mi trebase nikoj ne mi pruzi ljubov bog me dopre I mi pokaza kolku e dobar mi dokaza deka sam ne mozam da se boram koga majka mi mi vikase cuvaj se na ulicata jas se tepav I kradev pa vo maricata ova ne e impresianalno ova e za zal porano mislev sum naj jak samiot za sebe si bev kral mojot tatko pocina koga imav osum godini od togas pocnav da ne gi pocituvam ni mojte rodnini si msilev devojkte I parite se uzivaje vo ovoj zivot no kako sto letav padnav kako ne iskusen pilot Refren: Ne osekam strav Zosto bog e so mene Se moze da napravi prav da li sakas da bide so tebe x2 {deki} sekoj den osekav starv od se I se sto ne znaev protiv ne prjateli da se boram vesto zivevv ne cesno,lazno I gresno malku po malku bog napravi da svatam deka se toa e smesno mojta sestra rabotese za 5 dusi jas zimav pari I piev mn cesto I pian spiev se lriev od prijateli zosto imav strav ne znaev deka postoi nekoj po hrabar I od lav fala ti gospode sto me izvadi od taa ironija te molam da go siram tvoeto carstvo niz makedonia fala ti sto me smeni I sega mozam da ti sluzam te molam das imam se poveke ljubov da ti pruza, Refren: Ne osekam strav Zosto bog e so mene Se moze da napravi prav da li sakas da bide so tebe x2 |
|
|
|
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zivot ili smrt
ga tvojte roditeli se ostavaat koga tvojte kerki za pari na drugi se prodavaat koga tvoeto dete umira I nema poveke spas koga tvoeto dete se drogira heroin,marihlana,gras da,parite,I slavata na ovie raboti ne mozat da pomognat ha.a mnogu pomalku da odmognat sovet,koga vi se slucuvaat ovie raboti spas samo vo bog samo toj moze da pomogne zosto ima,ima mok svrti go tvojot pogled kon isus I pokaj se coveku,od ovie lagi na Lucifer razbudi se zosto isus dojde na zemjata I go raspnaa na krst da denes jas I ti imame vecen zivot ne pomrdna so prst tolku ne vozjubi baraj,baraj go isus hristos ako nejkes da zivees isto {viki} brate,vo tvojot um se vrti samo pari,devojki,slava temninata e tvojot dom da ispadnes nesto ne ti dava no kazi mi,kade li baras spas ko ref: zivot ili smrt odberi sega zosto hristovoto sudeje ne ti bega naskoro doaja hristos alfa I omega preku molitva pokaj se ne se stegajx2 {deki} ha,velesani da li vie poznat sega mojt glas da li ve cudi sto zapocnav da pejam za hristoviot spas da, za isus go promeniv zasekogas stilot zosto od vecna smrt isus mi dade vecen zivot bev skrsen ostaven od site no isus me pronaj de I novo seme,nov karakter,vo mene sozdade Od dnoto na srceto mu blagodaram na BOG Za toa sto me izbavi I poveke ne sum rob Isus umre,za prostitutkite,raperite,gangsterite Umre za.pastorite,metalcite I rokerite Umre,za mene,za tebe I za site nas Da preku pokajanite imame vecn spas ref: zivot ili smrt odberi sega zosto hristovoto sudeje ne ti bega naskoro doaja hristos alfa I omega preku molitva pokaj se ne se stegajx2 ` {viki} boze prosti mi za sekoj eden moj grev u zivotot moj sto sum go napravil ocisti me so krvta isusova neka tvojata raka od ovoj moment bide vrz mene kade sto odam neka me sledi tvojata raka vo imeto na isus promeni me amin {deki} da issue blagodaram za toa sto me promeni I ako nemam bioloski tatko ti si mojot tatko Vo koj so cela moja nadez se obrnuvam kon tebe Tvojot sin go dade za mene amin ref: zivot ili smrt odberi sega zosto hristovoto sudeje ne ti bega naskoro doaja hristos alfa I omega preku molitva pokaj se ne se stegajx2. |
|
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убава песна роде мој!
ГЛЕДАЈ ВО НЕГО! Ме опиваш о Господе, како вино слатко Во ХРИСТА гледај народе, времето е кратко! |
|
|
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da |
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сади чедо
со ѓаволот тикви,
оти лукав е тој...
Може дур садиш
од зад грб притаено
со тиквата да те мавне...
Не сади чедо
со ѓаволот тикви,
оти лукав е тој... |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne davaj da me vodat
tamu trnje pozlateno vo ognovi na strasta e seokrieno milioni grevovi moi zakaci gi na krstot i daj mu samo nemu da mi sudi napisi go moeto ime na k*rsum crn vo nocta da ne go cujam i da ne go vidam da me odnese tamu kade sto krikot e radosna vest a uzasot zabava Na krajot koga zemjata ce pocne da me krie i laden kamen za mene generalii ce kaze zaplaci zaplaci poleka edna solza samo pusti neka bide vredna potoa od se srce zapej pej kako dusman da umrel i slavi go imeto gospodovo molejci go da me kazni za sekoj grev moj i ne plasi se da zivees Samo ne davaj te molam ne davaj perverzni popovi i zlobni odzi nad teloto da mi bdejat ne davaj dzamii i crkvi na patot da mi stojoat povikaj gi sinovite moi mecot moj daj im go i verbata vo Hrista moja ako za amanet prasaat samo dva zbora kazi im Pravoslavie i Makedonija Ne davaj da me vodat tamu trnje pozlateno vo strasta se krie zlobni dusi i zborovi prazni vo svetosta echat podzemni vrisoci vo moliva se gubat ne davaj samo tamu da me vodat.. |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Go gledas li poleto
andjelot kaj sedi go gledas kriljata negovi skrseni se krvava e belinata negova placot negov e vo lelecite na majkite sokrien, glasen, gi kini gradite na planinata kade sinot ja guska Makedonija za posleden pat Negovite solzi se potoci crni ko maramite na nevestite tazni crn e denot ko ocite na siracite mali ene onamu gledas bezumnicite crkvi palat na ikona plukaat po freski crtaat krstot so gnasa go gledaat Velis mec ne zemaj mecot mene me zede imeto negovo na nego go staviv zasto toj ce mi sudi go gledas poleto toa e mojata sudbina pole polno so molitvi posledni najiskreni zaledeni vo mrtvite oci na soborcite moi zakaceni da visat vo krvavata predstava na borbata nasa i nekoj na umiranje ce krikne Boze moj Oce nas Neka se sveti imeto tvoe ko blesokot na mecot so koj udiram po crniloto Vidis nie ovdeka na ovaa pole crnilo pravime vo crnilo umirame crnilo briseme Pogledni go sega andjelot go vidis kako e bel i kako pod kriljata gi krie siracite nevestite majkite a lelekot vo planina pesna pee vidis.... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тажна, но многу убава, а сите убави песни се тажни.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tvojte pari ne mozat da goi izlecat tvojto,telo,srce ili sin
za toa ostanuvam soi BOG Amin |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ГОСПОД е мојот Пастир
(Давидов псалм)
На зелени ливади ме успокојува, По патеките на праведноста ме води, Па и низ долината на смртната темнина да одам Приготвуваш пред мене трпеза да стои, Да, добрина и љубов ќе ме следат
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |