|
ЗОШТО БОГ ГО СОЗДАДЕ СВЕТОВ? |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
uzivam citajki ve
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Фала на објаснувањето, ми објасни многу работи. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne si pravi seir, tuku napishi kako ti gledash na rabotive. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Velite ljubovta bila onoa sovrshenoto sto go nateralo Boga da go sozdade Svetot, se onoa sto e vidlio i nevidlivo...
Ljubov poradi shto i upatena kon shto? Ako Bog bil sam i ne postoelo nishto drugo osven Nego, kako mozhelo vo Nego da postoi ljubov kon neshto shto ushte ne postoelo? Ljubovta ne se sozdava samata od sebe i samata za sebe, tuku taa e predizvikana od nekoj ili neshto. Koga vo beskonechnosta i bezvremenosta nemalo nishto, kakva bila taa ljubov, od sto bila predizvikana taa ljubov i kon shto bila upatena koga postoel samo Toj? Изменето од Messenger - 13.Септември.2008 во 15:47 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ТХЦ Манге
Сениор Регистриран: 10.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се мислам дека наскоро ке имаш прилика лично да го прашаш....
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, da. Gospod kon kogo custvuval ljubov. I nas roditelite ne sozdavaat od ljubov, no prvo tie treba das e vlubat, pa nie sme rezultatot na taa ljubov. E sega vo kogo se vlubil Gospod koga okolu nego bile samo angelite? |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
neo, tvojata poenta e vo red, no jas govoram za vemeto ushte pred sozdavanje na angelite.
Jas govoram za onaa nebidnina, za ona vechna bezvremenost, koga postoel samo Kreatorot kako edinstven entitet. Ako Bog bil sam i ne postoelo nishto drugo osven Nego, kako mozhelo vo Nego da postoi ljubov kon neshto shto ushte ne postoelo? Ljubovta ne se sozdava samata od sebe i samata za sebe, tuku taa e predizvikana od nekoj ili neshto. Koga vo beskonechnosta i bezvremenosta nemalo nishto, kakva bila taa ljubov, od sto bila predizvikana taa ljubov i kon shto bila upatena koga postoel samo Toj? |
||
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Togas ne postoel nitu materijalniot, nitu duhovniot svet. Kako sto bi rekol eden moj profesor Gospod bil sam samicek. Epa neli Gospod e semoken. Epa toj znael deka eden den ke sozdade luge i toj custvuval ljubov za nesto sto se slucilo vo idnina, odnosno koga go sozdal svetot. Zosto neli Gospod e bezvremenski, za nego vremeto ne pretstavuva nisto i toj samiot znae sto ke napravi vo idnina. Se macime ovde da odgovorime, no ova prasanje ke ostane neodgovoreno uste dolgo vreme. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
interesna tema , interesni postovi, i jas kako Anakin, uzivam citajki
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
poradi nemoznost da komentiram samo ce uzivam ........
|
||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
go stvoril da uzivame i mije i da go slavime Gospo za svite ubajni sco ni gi dal, inace nisco nemet smisla
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
neo, ti aplaudiram na hrabosta i zhelbata da ponirash vo nepoznatoto vo obidot da go osoznaesh neosoznaenoto. Bravo! E sega, koga Bog bil sam, edinstven, nespodelen so nikogo i nespodeluvajki nishto, imalo eden beskonechen period koga Toj bil i bez idejata sto ke sozdade. Kako mozhel da chuvstvuva ljubov za onoa sto ne sozdal i za sto nitu imal ideja deka ke sozdade? Ako i togash imalo ljubov vo Nego, togash od sto bila taa predizvkinana i kon sto bila upatena, koga osven Nego ne postoelo apsolutno nishto, nitu idejata za onoa sto potoa sakal da sozdade ??? |
||
|
||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vija sve znaele al osecal ljubov al ne, i al imal gospo ideja al nemal, more koj moit tea da znajt, sve nemojt coek da znajt, da go prasame onega so kuglata u razno so odgoara...
Koj moit tea da znajt more? |
||
David1
Нов член Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Western Sahara Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[QUOTE=neo_wmaster] ... Kako sto bi rekol eden moj profesor Gospod bil sam samicek. QUOTE]
Tvojot profesor bil tapa jonson za hristijnastvoto. Koga Bog bil sam, neli se Troica, Otecot, Sinot i Sv. Duh... Inaku od aspekt na edna logichka i "objektivna" ANALIZA, kako prvo i osnovno, pred da se dade odgovor na ova prashanje, se nalaga edno drugo, mnogu poesencijalno: Ako velime deka Bog e bezvremenski, togash zashto, po istata logika nemozheme istoto toa da go kazheme i za svetot, za materijata, za energijata i t.n. zoshto svetot da nemozhe da postoi od sekogash? Naukata dokazhala deka se e energija i edna kontinuirana rekunfiguracija na atomite. Zoshto Bog mozhe da bide bezvremenski, a energijata i materijata mora da bidat vremenski. Zashto energijata nemozhe da bide beskonechna vo svojata vremenska dimenzija, i koja e logikata neshto da bide nadvor od nash*te mozhnosti za negovata spoznaja, a kosmosov, vselenava demek e vo ramkite na nashata spoznaja i e determiniran so prostor- vremenska dimenzija , ili pak osven Bog, seto drugo mora da ima prostor - vremenska dimenzija? Ok, na vaka postavenoto prashanje, mislam prashanjeto na samiov topic, chovek kolku i da saka da bide ozbilen, nemozhe da dade seriozen odgovor , nitu pak seriozen komentar na tugji odgovori, kako na primer kade messinger, iako zvuchi ozbilno, iako namerata mu e seriozna, sepak nenamerno go ismejuva i ubavo ja detektira povrshnosta na komentarot na forumskiov browser - citirachov na biblijata, koj go zemav samo kako typichen egzampler) Logichki - kauzalen odgovor ednostavno e nevozmozhen. Nemozhe da se posochi nikakva razumna kauza zashto Bog go sozdal svetot, ( NE VELAM DEKA TOJ NE GO SOZDAL, NO ISTO TAKA AKO E TOJ PRVATA KAUZA NA SITE KAUZI, TOGASH koj ja sozdal nea, znachi ako se vrakaame nananzad, ako gi sledime site kauzalnosti, normalno doagjame do prvata kazuaa, i sega shto, stop, nesmee da se odi ponatamu, nitu pak da se prasha koj ja sozdal taa prva kauza, i sahto e najchudno, istava logika i percepcija ili pak koncept, pretpostavka, vo smisol - mozhnost i vselenava da bide beskonachna , bezvremenska,... nekako teshko se progoltuva, t.e. spored teolozite i crkvenite avtoriteti ne mozheme da ja primenime....???) Изменето од David1 - 13.Септември.2008 во 18:15 |
||
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |